Desülfatör Kullanan ya da Yapan Var mı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan theta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 262
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 164,344

Etiketler
Evet haklısınız, yabancı bir sitede devrenin demonte halini buldum. Parçaları karsilastirdigimda LED eksik çıkıyor. Zannedersem bahsettiğim ürünün revize edilmiş hali. İlginiz için tekrar teşekkürler



 


Bu devreyi ilk defa görüyorum, siz mi tasarladiniz? Yada deneme yaptiniz mi?
Ben tasarlamadım. İnternette gördüğüm devrelerden biridir. Araştırma sırasında karşıma çıkınca kaydetmiştim. Devrenin yapısı aslında diğeriyle aynı. Sadece tetikleme işaretini ters çevirip n kanal mosfet kullanılmış. Denemedim. Zaten şu ana kadar bir tane denemelik desülfatör yapmıştım. Biraz ısınma yapmıştı, Fazla da işe yaramayacağını da düşününce, uğraşmaktan vazgeçmiştim. Denemeleri artık sizler yaparsınız. Şöyle bir şey yapmıştım. Yine resim yüklenmiyor.

Ekli dosyayı görüntüle PB057904.jpg
 

Anladım, bende bütün parçaları temin edmistim, artık deneyip gorucez. Kolay gelsin
 



Merhaba, yukarıdaki devreyi baskı devre üzerine monte ederek ,birebir aynı değerlere sahip parçalar ile olusturdum. Yalnız mosfet çok hızlı bir şekilde ısınmaya başlıyor, bobinlerde ısınma yok bu arada. Devrenin çektiği akım da 1 ampere kadar çıkıyor neredeyse. Bobin olarak 220 uh ve 1000uh kullandim. Ayrıca evrden osilasyon sesi de geliyor. Sorun nerde olabilir acaba, yardımcı olabilir misiniz. Kullandığım akü 12v 12 ah
 




 




Referans olarak gösterdiğiniz yazı sadece bir uydurmaca.Her hangi bir teknik izahat yok. Şimdi sorayım "MİKROÇİP" nedir?
Mikroçip konusunu bir önceki sayfadan mesaj sahibine sorabilirsiniz.

Bazı eski desülfatörlerin akü plakalarına zarar vermesi konusunu satıcılar söylediği için ciddiye almamış ve yüzeysel bir bir araştırma yapmıştım. Tekrar baktım. Evet böyle bir safsafa var:
"... Some early battery desulfators would find a way around this problem by sending short bursts of high voltage through the battery in order to increase the current flow significantly. While the pulses were very short, they were just long enough to cause the crystallization process to reverse. This was found to be problematic since the long-term use of such pulses of high voltage would cause damage to the lead plates on wet batteries. The situation was worse for sealed lead acid batteries in particular because the use of high voltage pulses would eventually lead to the drying out of the battery, which would, in turn, lead to the failure of the battery..."
The 10 Best Battery Desulfators to Buy 2020 - Auto Quarterly

"...The lead sulfate layer can be dissolved back into solution by applying much higher voltages. Normally, running high voltage into a battery will cause it to rapidly heat and potentially causing thermal runaway which may cause it to explode. Some battery conditioners use short pulses of high voltage, too short to cause significant current flow, but long enough to reverse the crystallization process.[1] However, long-term use of high-voltage pulses has been shown to damage the battery plates on wet batteries, and on sealed lead–acid batteries will cause the battery to dry out and fail. The latest developments in battery regeneration products use high frequency pulses as opposed to high voltages to dissolve the sulfate build-up back into the electrolyte..."
 

basit olan devre ile yani köprü diyot ve daimi kondansatör ile olandan yaptım depoda sıfır olarak konulmuş ama kullanılmamış 200 amper jel akü 0 volt gösterirken ayağa kaldırdım çalışır vaziyette ama 2 hafta mı aldım malum büyük bir akü
 

Cihaz geldi fakat cam sigorta çıkmadı.
Bu devre için kaçlık sigorta kullanmak gerekir?

 





SON KONULAR - FORUM