Deretepe Dağcılık; Gaziemir, Trazlı - Balçova Barajı Doğa Yürüyüşü (02 Kasım 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,862
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Merhaba Arkadaşlar ,

Bu hafta sonu Kentkart ile Trekking etkinliğimizin rotası;

Gaziemir Meydan - Trazlı Köy - Balçova Baraj vadisi ve Balçovadır.

Parkur uzunluğu 14-15 km ile sınırlıdır. Basılı progamımız ile internet üzerinde ki programlarda görülmekte olan Behzat Zirvesine gitmeyi havanın erken kararması nedeni ile iptal etmiş bulunmaktayız.
Bu nedenle parkurun 24 km olan uzunluğu 14-15'e düşmüştür.
Orta eğimli yamaç çıkışlarının yanında vadi tabanına doğru inişlerin de bulunduğu bu etkinliğimizde diğer etkinliklerde olduğu gibi herkes yol ücretlerini kendilerine ait olan Kentkartları ile ödeyeceklerdir.

Buluşma Noktamız :
Alsancak Camii Önü Otobüs Durağıdır.

Buluşma Saatimiz: 07:50 ( Alsancak Camii Önü)
09:00 Gaziemir Meydandır.

Gaziemir Meydan kahvehanelerinde kahvaltı molasından sonra yürüyüşümüz 09:30 da başlayacaktır.
Gaziemir Meydana Balçova ve Bornova metrodan da otobüs seferleri vardır.
Bilgi almak isteyenlerin buraya mesaj yazmaları rica olunur.

Bu parkurda daha önce yapmış olduğumuz yürüyüşün fotoğraflarına ve hikayesine ;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=7437.0 linki aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

İyi Haftalar Diliyorum.

Öz Murat ,

Ynt: Deretepe Dağcılık; Gaziemir, Trazlı - Balçova Barajı Doğa Yürüyüşü (02 Kasım 2008)

Yürüyüş Parkurunun başlangıç noktası. (Patika bazında :smiley: )

gaziemir-teleferik_006.jpg

Geçmemiz gereken dere yatağından ;

gaziemir-teleferik_016.jpg

Baraj Vadisine inişten ;
gaziemir-teleferik_027.jpg

Ynt: Deretepe Dağcılık; Gaziemir, Trazlı - Balçova Barajı Doğa Yürüyüşü (02 Kasım 2008)

kaç kişi oluruz tahmini olan :smiley:

Güzel bir soru Ömer :smiley: Acaba neden bu soruyu sordun kiiii :smiley: Başlangıç noktası (patika bazında :smiley: ) belli de bitiş noktasına ulaşma olasılığımız yüzde kaçç ? :smiley: :smiley: :smiley: Şimdi katılmak isteyen arkadaşlarımız ona göre gelsinler dimi :smiley: :smiley: Herkes bizim gibi maceracı ruha sahip olmayabilirrr :smiley: :smiley: :smiley:

benide yazınız....
bende bende.... :smiley:

ben yeterim sanırım .....
kaç kişi olması problem değil... :smiley:

Bitiş noktasına ulaşma olasılığımız %99,9.
Parkur o kadar basit ki.
;D

Buğrahan zaten daha önce yürümüştü. Ona sorabilirsin.

Yaaa basitse ben gelmiimm o zaman :smiley: Tantalos 'tan sonra açmaz beni :smiley: :smiley:

Gel gel senin için özel patikalar bulurum.
Aklımda 3-4 yer şimdiden var.
Patika başlangıcı dediğim fotoda ki patikayı kullanmak yerine o patikanın 5 metre aşağısında ki dere yatağında yürümek ister misin.?
Sonra diğer vadiye geçmek için kısa bir kaya etabını da aşman gerekiyor ayrıca.
Sonra Tantalos konusunda yazdığım Orman Yangın yolu var.
450 metre uzunluk 75-80 derecelik eğim.
Kesinlikle abartmıyorum.
GE de görüntüsünü bulursam yarın yüklerim buraya

ömer bu gezimizde birlikte çıktığımız çarşak a yönlendirelim bence Firdevs i...
orada oyalansın dursun... :smiley:
biz dönüşte alırız... :smiley:
Firdevs ciğim
O çarşak insanı öyle bir açıyor ki... :smiley:

Bahsettiğim Orman Yangın yolu.
GE den alınan görüntüde eğimin büyüklüğünü net olarak gösteremiyorum.
;(

Orman Yangın Yolu.jpg

Buğrahanın bahsettiği çarşaklı zeminin biraz daha küçüğü ise;

gaziemir-teleferik_010.jpg

sağolun arkadaşlar yaa beni düşünmeniz ne güzelll :smiley: :smiley: Desteğinizle aşamayacağım dağ yokk evel allahh :smiley: Buğrahan yoldaş dedim bağrıma bastım ,sen beni dağlarda bırakıp kurda kuşa yem etmeyi düşünüyorsun :( aşkolsunn yaniii :(

gelin bana kısaca Buğra deyiniz....
Han'ı yıktılar... Kala kala bir Buğra kaldı... :smiley:
bu arada "Buğrahan" ile "Yoldaş" kelimeleri yan yana pek gelmezler ama nasıl olduysa gelivermişler ... :smiley:

Firdevs ciğim
Sen heeççç merak etme....
Bu yürüyüşte de arkadan toplayıcı ben olurum... Görevimi en iyi şekilde icra etmek için elimden gelen her türlü gayret ve azmi sergiler; kurda, kuşa sizden bir lokmacık bile bırakmam... (ama onlarda aç kalacaklar,içiniz nasıl el verecek)

Neyse sanırım benim bugün geyikliğim üzerimde... (ne zaman olmadı ki... :smiley: )
hafta sonu dağlarda buluşmak dileği ile...
havanız nasıl olursa olsun dağda havanız güzel olsun....

slmlar...
caprice bende inşallah bir terslik olmazsa hafta sonundaki programa bugra ile birlikte (nezaretinde:smiley:)katılmak istiyorum. tanışıp keyifli bir program dilegimle

Yine kule falan var mı referans alabileceğimiz? Çok faydası oldu bu hafta biliyorsunuz, kule varsa uzaktan görülen gelen çok olur kesin :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SON KONULAR - FORUM

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
cekmeceli

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR