Deretepe Dağcılık ; Evka_3 - Çiçekli Köy - Evka_3 Doğa Yürüyüşü (15 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deretepe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,293

Deretepe

Ana Kamp
Web
www.deretepe.org
Merhaba Arkadaşlar ,

15 Mart 2009 Pazar günü Evka_3 - Çiçekli Köy Piknik Tesisleri - Evka_3 Parkurunda yapmış olduğumuz Kentkart ile İzmir'de Deretepe Trekking etkinliğine ait fotoğrafları ve hikayeyi ilginize sunuyorum.

İzmir'den Selam ve Sevgilerle,

Öz Murat ,

Deretepe grubunun yürüyüşleri hakkında en son bilgileri alabilmek için Cuma akşam 19:00'a kadar deretepe@gezenbilir.com e-posta adresine yazabileceğiniz gibi 0.506.465.18.72'ye SMS çekerek son dakika değişikliği ve/veya farklı buluşma noktası hakkında bilgi alabilirsiniz arkadaşlar.

Etiketler
Ynt: Deretepe Dağcılık ; Evka_3 - Çiçekli Köy - Evka_3 Doğa Yürüyüşü (15 Mart 2009)

Evet Fotoğraflara başlayalım arkadaşlar ,

10 kişilik küçük bir gruptuk bu hafta.
Rehberliği yaptığım için çok az sayıda fotoğraf çekebildim.

Evka-3 son duraktan bir kare;
Evka3-iekli15Mart272.jpg

Yürüyüş öncesi kahvaltı edebilmek amacı ile Kahvehaneye gidiyoruz ama kapalı olduğu için kısa bir alışveriş molası sonrası yürüyüşe başlıyoruz.
Evka3-iekli15Mart271.jpg

Papatyalar ile kaplı Zeytin bahçeleri;
Evka3-iekli15Mart273.jpg

Grubumuza yeni katılan arkadaşları zorlamamak amacı ile hafif bir tempo ile yürüyorum.
Evka3-iekli15Mart274.jpg

Su Çeşmelerine ulaşabilmek amacı ile hiç geçmediğimiz bir patikayı tırmanırken.
Evka3-iekli15Mart276.jpg

Ynt: Deretepe Dağcılık ; Evka_3 - Çiçekli Köy - Evka_3 Doğa Yürüyüşü (15 Mart 2009)

Küçük bir açıklıkta gördüğüm çiçekler.
Evka3-iekli15Mart278.jpg

Su Çeşmelerine varmadan önce mola.
Evka3-iekli15Mart280.jpg

Küçük grubumuz beni takip ediyorlar;
Evka3-iekli15Mart281.jpg

Çeşmeleri arkamızda bırakarak ilerliyoruz.
Evka3-iekli15Mart282.jpg

Yolu uzatmak ve daha fazla orman içinde yürümek maksadı ile kasten girdiğimiz bölgeyi geçerken;
Evka3-iekli15Mart283.jpg

Her gördüğü ıssız yere moloz dökmeyi marifet sayan milletimizin bir icraatı. :(
Evka3-iekli15Mart284.jpg

Öğlen molası vereceğimiz noktaya vardığımızda banklara oturup dinlenen yeni grup üyelerimiz.
Evka3-iekli15Mart285.jpg

"Eşşek gibi taşırım,Kral gibi yaşarım" öğle yemeği felsefemizden bir demet.
Evka3-iekli15Mart287.jpg

Diğer arkadaşlarımız şiş ve sucuk getirmişler. Küçük bir taş ocak imal edip dikkatlice yakılan ateş sonrası sucuklar ızgara edilmişti.
Ömer de fotoğrafları vardır mutlaka. ;D

Yemek molasında ki küçük grubumuz;
Evka3-iekli15Mart288.jpg

Mola sonrası dönüşe geçmiş ve manzara teraslarına ulaşmıştık.
Evka3-iekli15Mart292.jpg

Manzara Gözlem Kulesine giderken ;
Evka3-iekli15Mart293.jpg

Manzara Kulesinden İzmir Körfezi;
Evka3-iekli15Mart294.jpg

Biraz daha yakın çekim.
Evka3-iekli15Mart296.jpg

Tekrar yürüyüşe başladık.
Evka3-iekli15Mart299.jpg

Yürüyüş devam ediyor günlük güneşlik havada.
Yürüyüş esnasında bulutlar güneşi kapattığı zaman ortam buz gibi oluyorsa da pek fazla üşüdüğümüz söylenemez.
Tabii benim açımdan ;)
Evka3-iekli15Mart302.jpg

GPS verileri sayesinde farklı patikalara gözü kapalı dalıyordum. Sağolasın Magellan. ;D
Evka3-iekli15Mart306.jpg

Bulutlar güneşi kapatıyor demiştim değil mi.? Buyrun.
Evka3-iekli15Mart310.jpg

Foruma yerleştirebileceğim fotoğraf sayısı bunlardan ibarettir.
Bundan sonrası Ömer'e ve diğer arkadaşlara kalıyor.

İzmir'den Selam ve Sevgilerle,

Murat ÖZ

Deretepe Dağcılık Grubu;
www.deretepe.org

Etkinlik Ulaşım ve Mesafe Raporu :

Gidiş : Evka-3 son Durağa Bornova Metro Son istasyondan kalkan 314 ve Gümrükten kalkan 114 - 214 Numaralı otobüsler ile ulaşabilirsiniz.

Dönüş : Evka-3'den Bornova Metro ve Gümrük'e aynı hat numaralı otobüsler işlemektedir.

Ücret : Tam için 1,35 TL. Öğrenci ve Öğretmen arkadaşlarımız içinse 0,67 TL.dır.

Yürüyüş Başlama= 09:20 (Evka-3 Sağlık Ocağı Önü)

Öğle Yemeği Molası= 11:50 / 12:50

Yürüyüş Sonu= 15:10 ( Evka-3 Merkez)

Toplam Yürünen Saat = 4 Saat 50 Dakika

Toplam Yürünen Mesafe= 9,12 Km. (GPS Kayıtları) + GPS Kapalı iken yürünen mesafe = 10,00 Km. ;D

Başka bir "Kentkart ile İzmir'de Deretepe Trekking" etkinliğimizde buluşmak dileği ile.

Etkinliğimize katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Murat ÖZ.

Teşekkür ederiz fotolar ve hikaye için,elinize sağlık Murat Bey

Ankara'da bembeyaz karla kaplı bir pazar gününe kalktık biz, sizler İzmir'de baharın eşliğinde yürüyüşlere başladınız bile, ellerinize, ayaklarınıza sağlık, diğer fotoğraflarıda bekliyorum..

iki haftadır kaçırıyorum bu güzellikleri :smiley:

Nereye kaçırıyorsun ???
Fidye isteyen falan olmadı şimdiye kadar.
;D

Merhaba Murat, çok güzel bir yürüyüş olmuşa benziyor, fotoğraflar için ellerine sağlık.
Biz de harika bir kar yürüyüşü yaptık Sandras'a, ben de akşama ekleyeyim fotoğrafları.

Bekliyoruz Neslihan,

2 kez zirvem var Sandras Dağına.
Güzel bir dağ ve onlarca yürüyüş rotası sunuyor.

Şimdi fırsat buldum fotoğrafları yüklemek için :smiley:
Çok güzel bir havada güzel bir etkinlik yaptık.Buyrun fotoğraflar :smiley:

P3150385.jpg

P3150386.jpg

P3150391.jpg

P3150392.jpg

P3150393.jpg

Nurten fotoğrafları kontrol ediyor sanırım :smiley:

P3150394.jpg

Grubun önüne geçtiğim nadir anlardan biri :smiley:

P3150396.jpg

On kişilik grubumuz :smiley:

P3150397.jpg

Bu kadar laklak yeter haydi yokuşa :p

P3150399.jpg

Yokuş sonrası grubun durumu ;D

P3150400.jpg

Gelincikler harikaydı :smiley:

P3150408.jpg

P3150410.jpg

P3150413.jpg

Kuru bir ağaçta yeşeren farklı bir bitki.Aşılama mı yaptılar ne anlayamadım :smiley:

P3150418.jpg

Uzakta görünen Yakaköy sanırım ?

P3150421.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR