Denizden Gelen Domuzlar Balıkçıları Şok Etti!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,153

AYDURAN

Zirve
Yer
İstanbul / Maltepe
Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde tekneyle avlanmaya çıkan balıkçılar, denizden balık yerine domuzla döndü. Gece geç saatlerde denize ağ atan balıkçılar, yunus balığı sandıkları sürünün, karaya çıkmaya çalışan yaban domuzu sürüsü olduğunu görünce şok yaşadı.

dmz.jpg

Perşembe Balıkçı Barınağı’ndan hamsi avlamak için ‘Kadir-2’ teknesiyle denize açılan balıkçılar, kıyıdan yaklaşık 3 mil açıldıktan sonra ağ attı. Sabahın ilk ışıklarıyla ağ toplamaya başlayan balıkçılar, hiç ummadıkları bir sürprizle karşılaştı. Ağ topladıkları bölgede ne olduğunu bilemedikleri bir sürüyle karşılaşan balıkçılar, bunun ilk başta yunus balığı sürüsü olduğunu sandı. Ağ toplamaya ara verip sürünün peşine düşen balıkçılar, Yunus zannettikleri sürünün yaban domuzu olduğunu görünce şok yaşadı. Kadir-2 Teknesi’nin kaptanı Necati Reis, “Şaşırdık, 8-10 tane vardılar. Suyun içerisinde bazı karartılar gördük. İlk başta korktum, sonra çok heyecanlandım. Önce yunus balığı sandım. Daha sonra su aygırı zannettik. Yaklaştığımızda karartıların domuz olduğunu anladık. Çok şaşırdık. Hemen küçük tekneyle domuzlardan birisine yaklaştık. Boynuna ip atıp canlı yakalamayı başardık. Domuzu tekneye almak da çok kolay olmadı'' dedi.

Tekneye alınan yaban domuzu, halatlarla bağlanarak etkisiz hale getirildi. Daha sonra ağ toplama işlemlerini de tamamlayan Kadir-2 teknesi, yaban domuzuyla birlikte kıyıya döndü. Balıkçılar, “Bu bölgeye yaban domuzlarının denizden geldiği söylentisi vardı. İnanmıyorduk ama gözlerimizle gördük'' diye konuştu.

Yaban domuzu Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Domuzların ise neden denizde olduklarına kimse anlam veremedi.

Erol KÜÇÜKOĞLU/ORDU

www.milliyet.com.tr

Etiketler
Ynt: Denizden Gelen Domuzlar Balıkçıları Şok Etti!

1- Rusya dan bize iltica ediyorlardır :D
2- Yüzmeye çıkmışlardır :D
3- Kendilerini domuz balığı zannediyorlardır. :D
4- Aralarındaki idda üzerine denize girmişlerdir. :D
5- Bizim beledileler nasıl kedi köpekleri ıssız yerlere bırakıyorlarda, ruslarda domuzları bu şekilde bırakmış olabilirler.
6- Birileri av köpeği gibi kullanmak istemiş olabilir :D
7- Psikopattırlar.
8- Karada aç kalmış olabilirler....

hiç iyi değilim ... farkındayım :p

Ben bu haberi geçenlerde bir arkadaşımdan duymuşdum dalga geçiyor sanmıştım meğer gerçekmiş.Ya böyle olaylara da kızıyorum aslında kardeşim sanamı kaldı domuza karışmak hayvanın bir bildiği varki denizde bırak yüzsün ama yok illa yakalanacak gemiye alınacak madara edilecek değişik fantaziler üretilecek neymiş efendim ajanmış.Hayvanlar alemine karışmayalım vardır onların bir bildikleri.

ERSAN' Alıntı:
Ya böyle olaylara da kızıyorum aslında kardeşim sanamı kaldı domuza karışmak hayvanın bir bildiği varki denizde bırak yüzsün ama yok illa yakalanacak gemiye alınacak madara edilecek değişik fantaziler üretilecek neymiş efendim ajanmış.

Arkadaşım bu ifadenizi hiç beğenmedim !!!

Benim bu ifadelerimin hayvanlara eziyet eden balıkçılara olduğu pek anlaşılır geldi bana ama sanırım siz üzerinize alındınız.Birde yunus sandık ifadesini hiç kabul edemiyorum sanki yunus olsa daha affedilir bir hareket yaptıkları.Ortada eziyet gören bir hayvan var domuz olması dinen yenmesinin haram olması eziyet edilebileceği anlamına gelmez bence doğa severler doğayı herşeyi ile sevmeliler ve böyle cahil davranışları espiriyle karşılamamalılar.Sevgiler

''Benim bu ifadelerimin hayvanlara eziyet eden balıkçılara olduğu pek anlaşılır geldi bana ama sanırım siz üzerinize alındınız.Birde yunus sandık ifadesini hiç kabul edemiyorum sanki yunus olsa daha affedilir bir hareket yaptıkları.Ortada eziyet gören bir hayvan var domuz olması dinen yenmesinin haram olması eziyet edilebileceği anlamına gelmez''

Bu söylediklerinizde haklısınız ama ''değişik fantaziler üretilecek neymiş efendim ajanmış'' ile ''bence doğa severler doğayı herşeyi ile sevmeliler ve böyle cahil davranışları espiriyle karşılamamalılar'' sözlerinizi bir düşünün derim...Bunları kime söylediğinizi bir düşünün...

Konuya yazılanları iyice anlayarak okusaydınız, burada ki ironiyi anlayabilirdiniz...Ufuk arkadaşım ve ben burada göndermeyi yurdum insanına yaptık...

İroni:(eski yunanca eironeía) Söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen ya da yapılan eylem, ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi ya da eylemi, çelişki noktasına çekmeyi hedefler.Mizahdan farkı olarak ,ironi daha eleştirel yaklaşır .İroni mimik, jest ve tonlama ile söylemek istenenin altını, dolaylı çizer.

Tabi siz, bizleri tanımadığınız için vede sanal ortamda ki ifadelerimizde mimik, jest ve tonlama gibi şansımız olmadığı için böyle düşündünüz...İkonlarda yetersiz kaldı...

1- Rusya dan bize iltica ediyorlardır :D
2- Yüzmeye çıkmışlardır :D
3- Kendilerini domuz balığı zannediyorlardır. :D
4- Aralarındaki idda üzerine denize girmişlerdir. :D
5- Bizim beledileler nasıl kedi köpekleri ıssız yerlere bırakıyorlarda, ruslarda domuzları bu şekilde bırakmış olabilirler.
6- Birileri av köpeği gibi kullanmak istemiş olabilir :D
7- Psikopattırlar.
8- Karada aç kalmış olabilirler....

9. Rus gizli servisinden olabilirler :D Malum Amerikan donanması bazı hayvanları kullanıyor...

Bunlar ironi tabiki olabilir ama eleştride olmalıydı fikrindeyim.Biraz öncede Datvi ile ilgili haberleri okudum insanlar ne kadar tepkililer ve sonucada ulaşmak üzereler.Ama bu olaya hiç tepki yok sanırım hayvanlardada ayrımcılığa meyilliyiz biz insanlar.Anlamını aşan kelimeler içinde kusuruma bakmayın ve alınmayın lütfen.
Tabiki aranızda yeniyim sizler birbirinizi daha iyi tanıyor ve anlaşıyorsunuz aranızda.Anlamaya çalışacağım
bende iyi geceler.

ERSAN' Alıntı:
Biraz öncede Datvi ile ilgili haberleri okudum insanlar ne kadar tepkililer ve sonucada ulaşmak üzereler.Ama bu olaya hiç tepki yok sanırım hayvanlardada ayrımcılığa meyilliyiz biz insanlar.

Ersan bey, forumumuza aktif olarak katılan arkadaşların neredeyse tamamına yakınını tanıyan ve bilen biri olarak ben ayrımcılık yapılacağına inanmıyorum...Datvi konusunda duyarlı olan arkadaşlarımız tüm doğa ve canlılara yapılan haksız ve yanlış muamelelerde de duyarlılar...Ama bu konu Datvi olayından farklı bir durum ve bu nedenle yapılabilecek pekte birşey yok...Şuna emin olunuz ki forumumuzda ki dostların çok büyük çoğunluğu sizin gibi düşünüyorlar...Bununla ilgili olarak şu konuya bakabilirsiniz;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8323.0

ERSAN' Alıntı:
Anlamını aşan kelimeler içinde kusuruma bakmayın ve alınmayın lütfen.
Tabiki aranızda yeniyim sizler birbirinizi daha iyi tanıyor ve anlaşıyorsunuz aranızda.Anlamaya çalışacağım
bende iyi geceler.

Önemli değil Ersan bey...Benim için önemli olan tek şey anlaşılamamak yada yanlış anlaşılmaktı...Ama artık anladığınıza inanıyorum ve bende sizi anlıyorum...Zamanla bizleri tanıdıkça ve tabiki bizlerde sizi tanıdıkça bu tür anlaşılmazlıklarda yok denecek kadar azalacaktır veya hiç olmayacaktır...Ben teşekkür ederim...Sizede iyi geceler...

Denizde domuz yakaladın cezası

00308324.jpg

Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde denizde balık avlarken domuz sürüsüne rastlayıp birini yakalayan balıkçıya Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri ceza kesti.

Yakalanan yaban domuzunun halatla tekneye bağlanıp, vatandaşların seyrine sunulduğu için 5199 Sayılı Hayvan Hakları ve Koruma Kanunu ile 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet suçlarından balıkçı Necati Reis’e 1431 YTL para cezası verildi.

Cezaya tepki gösteren Reis, “Bu neyin cezasıdır anlamadım” dedi.

alıntıOrdu’nun Perşembe İlçesi’nde, Perşembe Balıkçı Barınağı’ndan hamsi avlamak için ‘Kadir-2’ teknesiyle geçen ay sonunda denize açılan balıkçılar, kıyıdan yaklaşık 3 mil açıldıktan sonra ağ atmış, sabahın ilk ışıklarıyla ağ toplamaya başladıklarında bölgede yunuslara benzettikleri bir sürünün peşine düşerken, gördükleri manzara karşışında şoke olmuşlardı. Yaban domuzlarının toplu olarak yüzdüğünü gören balıkçılar kısa sürede şaşkınlıklarını üzerinden atarak içlerinden yakaladıkları birini tekneye çekip, halatla bağlayarak teşhir etmişlerdi.

Balıkçılar, hayatlarında ilk kez böyle birşeyle karşılaştıklarını ve domuzların 3 mil açıkta ne aradıklarını, oraya nasıl gelip, nereye gitmeye çalıştıklarını anlamadıklarını dile getirmişlerdi. Ardından da yakaladıkları domuzla balıkçılar hatıra fotoğrafı çektirmişdi. Ancak bu fotoğraf ‘Kadir-2’ teknesinin kaptanı Necati Reis’e pahalıya maloldu. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü 5199 Sayılı Hayvan Hakları ve Koruma Kanunu ile 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet suçlarından balıkçı Necati Reis’e 1431 YTL para cezası verdi.

Çevre ve Orman İl Müdürü Selahattin Aydın, balıkçıların yaban domuzunu yakaladıktan sonra halatla bağladıkları için tekne kaptanı Necati Reis’e idari para ceza kestiklerini söyleyerek, “Bakanlığımız konuya ilişkin bizimle irtibata geçerek gereğinin yapılması talimatını verdi. Söz konusu balıkçılar, yaban domuzunu yakalayarak, halatla bağlayarak vatandaşların seyrine sunmuşlar. Zaten gazete haberlerindeki fotoğraflarda da bu tespit edildi. Bunun için 5199 Sayılı Hayvan Hakları ve Koruma Kanunu ile 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet suçlarından bin 431 YTL para cezası kesildi” dedi.

Kadir-2 teknesinin kaptanı Necati Reis ise cezaya şaşırdığını söyleyerek, “Biz önce yunus sürüsü zannettik. Ancak yaklaşınca domuz olduklarını görünce şoke olduk. 3 mil açıkta sürü ne yapıyordu oraya nasıl gelmişlerdi hala anlayamadık. Biz sadece birini tutabildik. Domuzu denizden neyle çekecektik. Bu ceza nedir onu da anlamadık” diye konuştu.

Alıntı:Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma

Allaha hep dua ediyorum Türk doğduğum ve olduğum için.Çok eğlenceli bir şey yav.
Konuya bak , nereden nereye geldi.

mogzilla' Alıntı:
Allaha hep dua ediyorum Türk doğduğum ve olduğum için.Çok eğlenceli bir şey yav.
Konuya bak , nereden nereye geldi.

Valla Nadir Ab domuzlarla Başımız Belada Anasını Satayım, Uleyn Başka Yer Bulamadınmıda Denizin Ortasında Cıkıyorsun, Hemide Sürü Halinde, Düşünsene Abi Denizde yüzüyorsun Şöyle bir Açılmışsın Ufka Doğru , Balık Kalmayan Denizde Domuz Sürüsü, Ulan Tam Karadeniz Fıkrasıı, anam Bu Olayda Hep Karadenizlinin Başına Gelir,

De Şehir Merkezine 10 dk Bir Mesafede Evim , Daha Gısgıcır Bir Ev Alışamadım Daha, Gecende Markete gittim, Marketci Ve Bir Müşterisinin Muhabeti, Olay Domuz Olayı, Bizim Kaldığımız Sitenin Bahçesine Domuz Gelmiş, Yuh Artıkk

Gecenlerde Hatta + Gün Önce Uzaktan Bir Akrabamız, Dıdısının dıdısıı, 30 Yaşlarında Bir Uşak Şahsen Tanımıyorum, Köyde Kahveden Çıkmış Akşam 21:00 Gibi Evine Gidiyor, Komşusu Çıkartıyor Tüfeği domuz Die Gencecek Adamcağızı Vuruyor, Rahmetli Pisi Pisine Gidiyor, Al Sana Bir Fikra Daha

Kastamonuda -Dikkat ayu çıkabüler-olduğu söylenen bir tabeladan sonra Perşembenin açıklarındada bir şamandırada- Dikkat ha uşagum domuz çıkar daa ama elleşmeyin cezası büyükdür ha-tabelası da olurmu acaba ne güleriz ama!

- bu nedür daa!
- tomuz paliğu

:smiley:

Hakkaten nasıl olmuş da 3 mil açıkta domuz oluyor? domuz taşıyan bir tekne filan alabora olmuş olabilir diye aklıma geldi. İltica talebi de olabilir elbette. Çok eziyet gördüyse yavrular.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.