Defender'a Şnorkel Montajı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brothers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,549

brothers

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ...
Mesajlar
1,604
Tepkime Puanı
3
Yer
ANKARA
merhaba arkadaşlar
defender'ıma şnorkel takmayı düşünüyorum daha önce bu işlemi yapmış olan yada konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim
aracım 93 model benzinli-lpgli ve sağ çamurlukta bağlantı için delik mevcut
 

Etiketler
Ynt: defender'a şnorkel montajı

Aracınız orjinal Tdi ise, yani sağ ön çamurluğunda delik varsa çok kolay, alıp Otokar şnorkeli 160 TL civarına pat diye takarsınız. Ancak benzinden dizele çevirme, düz dizelden Tdi a çevirme vs gibi ise çamurluğu söktürüp Şaşmaz Nakşi ustada preste kalıpla deldirip öyle takmanız gerekir. Bu durumda filitreden çamurluğa kadar olan, dışardan içeri su girmesini önleyen ama içerden dışarı su atabilen boruyu da almanız gerekecek ki bu da ekstra 250 TeeLee malesef. Direk düz dizel ise sanırım çamurluk üstündeki delikten içeri giriyor şnorkel, ki bu da kolay olanlardan...Kolay gelsin.
 

Ynt: Defender'a Şnorkel Montajı

merhaba arkadaşlar
öğrendimki benzinli araçlara şnorkel takılmıyormuş
 





Ynt: Defender'a Şnorkel Montajı

brothers' Alıntı:
merhaba arkadaşlar
öğrendimki benzinli araçlara şnorkel takılmıyormuş

Takılır, takılır. Ama benzinli araçta suya karşı korumada sadece şnorkel yeterli olmaz. Motorun ve özellikle distribütörün de korunması lazım.
 



Ynt: Defender'a Şnorkel Montajı

olur olur :smiley:
Distribütörün gececek kadar su varsa aracın içinde suyun koltuk seviyesinin üstüne kadar çıkması gerekir. Buda beni aşan bir durum :smiley:
 

Ynt: Defender'a Şnorkel Montajı

vosdost' Alıntı:
olur olur :smiley:
Distribütörün gececek kadar su varsa aracın içinde suyun koltuk seviyesinin üstüne kadar çıkması gerekir. Buda beni aşan bir durum :smiley:

Su daha az seviyede olsa bile süre faktörünü de düşünmek lazım. Sığ bir sudan uzun süre gitmek durumunda kalınırsa sıçrayan su da benzinli motorun ateşlemesinde sorun yaratabilir. WD40 kalıcı değil.
 



Ynt: Defender'a Şnorkel Montajı

WD40 yerine CRC56 kullanmakta fayda var. Bu sprey WD40'a göre suyu ittirmekte ve ıslak yeri kurutmakta daha başarılı. Yine de kalıcı bir çözüm değil. Islak distribütöre ya da bujiye sıkıp, yola devam edebilirsiniz... Wash & Go misali. ;D
 

Ynt: Defender'a Şnorkel Montajı

wd 40 sıktıktan bir gün sonra motor çalışırken motoru hortumla yıkıyabilirsiniz. tabi motor sıcak değilken :smiley:
 

Ynt: Defender'a Şnorkel Montajı

vosdost' Alıntı:
wd 40 sıktıktan bir gün sonra motor çalışırken motoru hortumla yıkıyabilirsiniz. tabi motor sıcak değilken :smiley:

:smiley: ben o işi WD40'sız yapıyorum... şimdi motorlar arasındaki tek fark bu mudur? :smiley:
 





Ynt: Defender'a Şnorkel Montajı

WD40'ı yüzey kuru iken uygulamak lazım. Suya girmeden bu işlemi yapmayı unutmamak için de ön panele bir tabela falan yaptırmak lazım, tabii tabelaya bakmayı da unutmamak...

Distribütörü korumak daha basit ve kalıcı bir sistem. Keyfe keder motorun altına da bir "bikini kaplama" yaparsanız artık sudan korkmaya gerek kalmaz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Mesajlar
1,529,717
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst