Defender ile Derinlere Dalmak !..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,002

beatrix

Zirve
Mesajlar
2,692
Tepkime Puanı
11
Yer
istanbul


Defender ile derinlere dalmak… :

Bir defender’i göğüs hizasına kadar suyun içersinden geçirebilmek için uzun araştırmalar ve sağlam sinirler gerekiyor...

İngiliz donanması bunu başardı...




Buz gibi deniz suyunun sert dalgaları Land Rover’ın kapılarında patlayıp pencerelerden içeriye taşıyor ve göğsünüze kadar sarıyor sizi.


Su geçirmez, can yelekli bir elbise ile kullanılıyor. Yinede kendinizi emniyette hissedemiyorsunuz, bu bir Off-road gezisine hiç benzemiyor…!

Bu tam bir çılgınlık…!


Çıkartma gemisi birkaç yüz metre ilersindeki sahile doğru ön rampayı indirdiğinde size talimat çoktan verilmiştir. ; “ilerdeki yamaçta bulunan beyaz işareti görüyormusun? Bu işareti tam olarak motor kapağının üzerine denk getir ve dal suya”




Bir çoğumuz bir Defender ile sulara dalmışızdır, ama kışın ortasında buz gibi açık denizin içersine dalmak apayrı bir lig olsa gerek.

Defender ile suya daldığınızda artık geri dönüş yoktur...! Kısa zamanda boynunuza kadar suya deniz suyuna gömülürsünüz. Lastikler suyun zeminine bassın diye Land Rover’a 500 kg. yüklenmiştir. Dalgaları her zaman önden karşılamalısınız. Motor kapağının üstünü bir müddet sonra göremessiniz.





Resimlerde görülen Defender 630 serisinden. Donanmadaki kod ismi; Land Rover TUL HS WW. Yani; Truck Utility Light High Specification Waterproofed Winterised.
Tercümesi; Hafif görevler için kullanılan, yüksek spezifikasyonlu, suya ve kış şartlarına dayanıklı araç.





Bu projenin arkasında küçük bir gurup var. Ve donanma tarafından "kurt takımı" olarak adlandırılmış. Bu ekip Defender’i ellerine aldıktan sonra uzun çalışmalardan ardından onu 1,5 m. Suda ilerleyebilecek hale sokmuşlar.




Şu anda donanmada 15 Defender görevde. 12 tanesi 90’lık, 3 taneside 100’lük. Herbiri senede en az 50 kere denize dalıyor, hemde yarım ton yükle.
 

Etiketler
Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..

Eeeeee, hep Jeep sayfasında konu açacak değiliz ya? Land'cı kardeşlerimizde var.... ;D

 

Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..

Sağol ergun abi gönlünde yatan aslan demekki land mış.

Sen bu videoları izleyebiliyormuydun bak bakalım.

http://www.youtube.com/watch?v=53PumbeAImI

http://www.youtube.com/watch?v=YNb_3GLgLzQ
 

Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..

Çok güzelmiş kıskandım valla.. Ama dikkatimi çeken iki husus var. 1.5 metre suda gitmek için uzun çalışmalara gerek varmı ? Ben şimdiden 1 metre de gidebiliyorum ;D Birde o kadar suya girmeye ne gerek var. Hem suda giden hemde karada gidebilen yani yüzebilen bir ton araç var.. İngiliz donanması sanki eğlenmek istemiş gibi geldi bana..
 




Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..


Dedim onlara kaç kere, dinlemediler beni....
 

Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..

Ergun bey son foto çok güzel, ama konu abartılmış, antalyada, izmirde, kazdağlarında bundan daha derine dalan modifikasyonsuz defender lar biliyorum, Antalyada Dim çayını tavanı silme su içinde sadece snorkeli dışarıda geçen defenderin videoları bile var.

Paylaşım için teşekkürler.
 

Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..


Haklısın....!

Defender'ler ile ilgili çok daha faydalı buluşlar var....! ;D ;D ;D


 

Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..

ergun abi cok güzel bi paylaşım olmus
birden denize giresim gldi valla
 

Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..

güzel sakilik yapıyor
at sahibine göre kişner doğrumudur üstat.
 



Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..

snorkelsiz bunu yapmamak gerekir, diyorlar.
 

Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..

snorkel şart tabi
ya ergun abi benim disco ya snorkel taksak yazın celaliyede denize girsek diyorum
 


Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..

valla bana uyar süper olur
 

Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..

Güzel paylaşım, Ama biraz hikayede gariplik var gibi geldi.

Şimdi amaç Deniz altında gitmekse snorkel e ihtiyaç yok bunun başka çareleri de var.
Silme gömülüp geçmekse standart snorkel le ve küçük modifkasyonla (Dalga faktörünü azaltmak için) geçilir.
1 metre için standart bir Def Pantalonunu yukarı çekmiş çocuk gibi hiç problemsiz geçer.

Hikayedeki gariplik şurdan ötürü, Bu araçlar 1998 yılından beri var yeni değiller, Wolf isminide resmi olmasada SOL yandaki Lastikten dolayı aldığı söyleniyor ve oldukça eski bir proje. Bahsi geçen araçlar Truck Utility Light ve Medium , Normal Def lerin Britanya Ordusu için üretilen askeri modelleri. (Daha doğrusu Defender görünümlü askeri araçlar ) Light olan lar bizim bildiğimiz 90 lık, Medium olanlarda 110 (One Ten), 300TDi motorla ve 24 Volt akü ile çalışmaktalar. Diğer ayrılan özellikleri ise ağır kış şartları için hazırlanmış olmaları.

Burdaki foto lar sanırım Bu araçların test görüntüleri. Yani her zaman bu şekilde kullanılmıyorlar. Sadece zor koşullarda nereye kadar dayanabileceklerini görüntülemek için diye düşünüyorum.

Paylaşım için teşekkürler. Saygılar. HakanY.
 



Ynt: Defender ile Derinlere Dalmak !..



Tamamen doğru, ayrıca

Wolf = Wheel On Left Face, kelimelerinden türetilmiş projenin resmi olmayan adı.
 

SON KONULAR - FORUM