Defender Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ertancavus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,432

defender benzin+lpg mi? dizel mi?

• Kullanılan toplam oy
    34
Ynt: Defender Almak İstiyorum

bu araçtan herkes 4x4 olsun stabilzede frene basmayayıma bakıyor. ben nalburum aracım defender havuz kasa tek kabin yunus bagerin gibi. fırtına vadisinde taki hapivanağa kadar nerede yolun ortasında kaya nerede çukur var santimine kadar iyi bilirim. bi pazar günü vuralım çata birazada kafamız güzel olur olayına gittik arkadaşla ilk işim ik adet ısızu npre olan arkadaşımı aramak oldu malum burada çay onunla taşınır onda iki takım herkül zincirini aldım yetinmedim nalbur olmamdan dolayı depoyu açtım arka tekerin üstüne 9 top mebran atttım. bu arabadan arkada sabit bir sağlam ağırlık olmadan karda performans beklemeyin. 30-40 santim karda iki çeker d-maxımla gidiyodum zaten zincirli ve arka yüklü ben bu arabayı niye aldım. herkes salladı diyo ama zaten belirtmişim üç haftalık 30-40 santim karın üstüne yağan karıda gittim diye. çoğu kişi bu araçları hafta sonu binmek ve arziden keyf almak için toplar. ama benim hayatım arazide geçiyor.

Etiketler

Kar ın durumu önemli, erimiş ve donmuş kaya gibi kar varsa 30 cm bile eziyet olabilir, ama makinamın içinde kaldıysa 55 cm kada araziyi bile kullanmadan gittiğim fotolar var, erimemiş taze yağmış ve 4 gün aralıksız devam edan bir karda.

her arazi aracı uygun lastik ve yüksek şase mesafesi ölçüsünde karda rahat yürür arac diflerden ne zaman kara oturursa orda takılır alın elinize metre ölcün aracın dif yüksekligini

reis28' Alıntı:
her arazi aracı uygun lastik ve yüksek şase mesafesi ölçüsünde karda rahat yürür arac diflerden ne zaman kara oturursa orda takılır alın elinize metre ölcün aracın dif yüksekligini

işte arkadaş ölçmüş ve 120 cm çıkmış :D :D :D :D

kimse açıklamıyor 120 cm karda nasıl gidilir diye...

evet yavuz bey haklısınız bazen 20 cm karda zorlanılır bazende 40 cm karda rahat gider...

ama 120 cm kar bana biraz fazla geldi...

discovery-V8' Alıntı:
Kar ın durumu önemli, erimiş ve donmuş kaya gibi kar varsa 30 cm bile eziyet olabilir, ama makinamın içinde kaldıysa 55 cm kada araziyi bile kullanmadan gittiğim fotolar var, erimemiş taze yağmış ve 4 gün aralıksız devam edan bir karda.
Yavuz abi herkez aslında işi biliyor hangi karda gidilir hangisinde gidilmez diye 4-5 sene önce izmitte cok kar yagmıştı önder hocam iyi bilir 3 tepelerde toyota hilux le tek çeker zincirsiz tipiye yakalandım aracın yüksekligi kadar karda önümü görmeden ezbere gittim ama öbür gün aynı araçla zincirle 10cm karda ilerleyemedim

abi bi yanlışlık yok demi 120 minimetre olmasın 12santyim yapıyo. 1 metre karda unimogla zor gittim ben. eğer öyle ise maşallah süphanallah...

en küçük yokuşta vites küçültmek gereken bir araç 120 cm karda (taze dahi olsa) gitmez. gidiyorsa ya biz bu aracın kıymetini bilmiyoruz, anlamamışız(öyle olsa temizine 1 sene önce 15000 vermezdim) ya da benim bütün bildiklerimi unutup tekrardan sürücü kursuna yazılmam gerekiyor:smiley:). bunu söyleyen beyefendi aracın ne kadar iyi bir arazi aracı olduğunu anlatmak için mübalağa denen söz sanatını kullanmıştır, vurgu yapmak için. dolayısıyla buradan polemik malzemesi çıkarmak için uzatmaya gerek yoktur zannımca. konunun özünü kaçırmadan konuyu açan beye yardımcı olsak daha iyi değil mi. sanırım kafasındaki soruları netleştiremedi henüz. ben bildiğim kadarı ile birkaç şey söyleyeyim. motor gürültüsünü umursamazsan, kamyon gibi gidişi, ağır direksiyonu manevra güçlüğü umrunda olmazsa, bunlardan dolayı, bune biçim araba gitmiyor inilip binilmiyor. içim dışıma çıktı gibi aile yakınmalarına kulak tıkarım diyorsan sıradan arabalardan farklı bir silüet, bir heybet hoşuna gidiyorsa, 200.000 ytl lik jiplere dönüp bakmazlarken senin orman yeşili veya parlak sarı defender ine bakmalarını istiyorsan al. 30 sene sonrada bu araç bende olsun diyorsanız alın. torunlara hatıra kalsın istiyorsanız. işte ben byle bir aracı dırdıra dayanamadığım için satmakzorundayım. ve arabama bakıp ağlamaya gidiyorum. selamlar.

Arkadaşlar ben bu aracı karda dağ evine çıkmak için kullanacağım birileri bana bu konu hakkında yardımcı olsun dedim, sağolun hepiniz çok şeyler söylediniz. Ama hiçbiri birbirini tutmuyor, 120 cm karda gidiyorum diyende var, 30 cm karda kalıyorum diyende. Fakat ben anlayacağımı anladım, araç şase üzerinde askıda kaldımı olay biter, yani her araçta olduğu gibi. Buda demek oluyorki aracın yerden yüksekliği ne kadar fazla olursa karda ilerlemeside buna orantılı olur.
Pekiyi burdan yola çıkarak şöyle bir şey yapsak, aracı yükseltme kitleri ile değilde, ünimorglardaki gibi direkt aks çıkışlarından ayrıca bir dişli kutusu yaparak yükseltsek verimli olurmu.

ertancavus' Alıntı:
Arkadaşlar ben bu aracı karda dağ evine çıkmak için kullanacağım birileri bana bu konu hakkında yardımcı olsun dedim, sağolun hepiniz çok şeyler söylediniz. Ama hiçbiri birbirini tutmuyor, 120 cm karda gidiyorum diyende var, 30 cm karda kalıyorum diyende. Fakat ben anlayacağımı anladım, araç şase üzerinde askıda kaldımı olay biter, yani her araçta olduğu gibi. Buda demek oluyorki aracın yerden yüksekliği ne kadar fazla olursa karda ilerlemeside buna orantılı olur.
Pekiyi burdan yola çıkarak şöyle bir şey yapsak, aracı yükseltme kitleri ile değilde, ünimorglardaki gibi direkt aks çıkışlarından ayrıca bir dişli kutusu yaparak yükseltsek verimli olurmu.

verimli olamasına olurda zaten yukseklik orantılı tekerlek yarı capı maliyet kurtarırmı onu ayrıca hesaplamak lazım aslında benim bir projem vardı difander 110 ünümok difereansiyeleri takmak odaha uygun maliyetli olur ankara hurdalıkta ünümok diflerini takım 800 tl ye veriyorlar birde onlara saglam tornacıda acık şaft filanşı yaptıracan koları ayarlıycan takıcan 110 un altına tabiki bu bir düşünce bunun yerine ünümog kulanmakta bir düşünce

Bu konu başka başlıklar altında da tartışıldı... Ben de aynı konuyu kendi Disco'ma uygulamak için araştırma yapmıştım. Değişikliğin maliyeti, aracın altyapasına ve yürüyüşüne etkisi, ve mühim olanı da TÜV Türk muayenesi sırasında karşılaşılabilecek sorunlar nedeniyle vazgeçmiştim. Teknik olarak herşey mümkün... para da varsa tamam... ama kullanamayacağın bir araca bu yatırımı yapmak insanı üzer.

bu Portal Aks konusunu gerçekleştirmek, bence, Türkiye'de ruhsat sorunu çıkarabilir. O nedenle, eğer motorunuz kuvvetli ise, daha büyük ebat lastik seçmek ilk seçenek olmalı.

edaghan' Alıntı:
Bu konu başka başlıklar altında da tartışıldı... Ben de aynı konuyu kendi Disco'ma uygulamak için araştırma yapmıştım. Değişikliğin maliyeti, aracın altyapasına ve yürüyüşüne etkisi, ve mühim olanı da TÜV Türk muayenesi sırasında karşılaşılabilecek sorunlar nedeniyle vazgeçmiştim. Teknik olarak herşey mümkün... para da varsa tamam... ama kullanamayacağın bir araca bu yatırımı yapmak insanı üzer.

bu Portal Aks konusunu gerçekleştirmek, bence, Türkiye'de ruhsat sorunu çıkarabilir. O nedenle, eğer motorunuz kuvvetli ise, daha büyük ebat lastik seçmek ilk seçenek olmalı.

Engin Bey,
sırası gelmişken birşey sormak isterim, Defender 110 a takılabilecek en güçlü dizel hangisidir... (PUMA130 beygir ve TDI300 ün dışında)
Selamlar

Her motoru takabilirsiniz... Çeşitli kıstaslar var, ama en önemlisi aracın yürüyeninde değişiklik yapmak zorunda kalıp kalmayacağınız. Standart bir Defender eski zamanlarda maks 380Nm'a göre ayarlanmış ve o garanti ile satılmış. 2007 Defender da maks 360Nm veren bir makina var. Dolayısı ile, eğer almak istediğiniz dizel motor bu sınırın içinde kalıyorsa, sorun çıkarmadan kullanabilirsiniz.

Daha kuvvetli dizeller de mevcut. Ama emin olun işin maliyeti amacını aşar hale gelir.

Düşünülmesi gereken bir diğer konu da yedek parça... alım maliyetini bir şekilde karşıladınız ve aracınızı kullanıyorsunuz... ama düşünün ki, o motoru ithal ettiniz ve yedek parçası yok... ya da çok az bulunuyor. her seferinde parçayı dışarıdan mı getireceksiniz?

Eğer Puma ya da 300TDI istemiyorsanız ve de mekanik motor istiyorsanız, nissan ya da toyota motorlarına bakın. ama model konusunda bir bilgim yok. gerçi bunların da gücü düşük. güçlü motorlar ya çok cc'li, ya da elektronik beslemeli.

seçim sizin.

İvedi cevap için teşekkür ederim, her zamanki gibi atılar-eksiler meselesi. Siz de Reha Bey gibi PUMA sandık motor mu tavsiye dersiniz?

Bir de şeyi sormak isterim, PUMA130 üzerinde chip veya mekanik başka uygulamalar ile güç artışı mümkünmüdür?

Bende Engin beye katılıyorum mekanik motor larda nissan toyota pek farklı olacagını düşünmüyorum ama TDCİ tercih ederseniz İsuzu D.MAX 2,5 lt Common Rail Turbo Dizel Intercooler, Maksimum Güç (PS / d/d) 136/3600
Maksimum Tork (Nm / d/d) 294 / 1800 - 3200

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR