Defender Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ertancavus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,432

defender benzin+lpg mi? dizel mi?

• Kullanılan toplam oy
    34
Ynt: Defender Almak İstiyorum

Engin bey, 50 cm kadar karda rahat gitmesi normal, hadi 70-80 cm karda'da ileri geri ezerek zorda olsa gider ama, Arif beyin dediği gibi 120 cm karda gidebilmesi imaknsız gibi gözüküyor. Herhalde arkadaş aracın performansını anlatabilmek için böyle abartılı bir rakam verdi diye düşünüyorum. Bende şuan nissn navara var 265*65*17 kar lastikleri ile 45 cm sıkışmış karda ve patika yolda 35 derece eğimleri çıkabiliyorum, ancak aracın altı sert kara tamamıyla oturduğunda askıda kalıyor ve yapacak birşey olmuyor. 120 cm karda araç zaten karın içine gömüldü gitti, onu ordan çıkarmak için herhalde yazın gelmesi ve karların erimesini beklemek gerekir.

Etiketler

selamlar arkadaslar arazi kar camur olayina girilecekse kesinlikle defenderi tek gecerim her türlü amac icin uygun yapisi var bence.
gecen hafta benim defender köyde idi ve bol bol kar dag bayir camur ve dik yokus ta denemesini yaptik kardesim kullandi ve dediki abi bu arac ile 90 dereceye cikilir boyunca karda asfalt mis gibi gidilir yani 120 cm karda gider olayida bu gibi evet belki 120 cm de gitmez ama emin olun kar performansini gorunce acaba 150 cm de gidermi diye dusunduruyor insana ben dusundum en azindan.
tabi bu sartlarin olusmasi icin aractaki özelliklerde dogru secim uygulanmis olmasi gerekli tekerlekler vb.

Bu görüntüyü 25 OCAKTta çektim ve ilerledikce kar yüksekligi 1m olan yerlerde vardı başka bişey demeye gerek varmı acaba

012-1.jpg

Ooooo maşallah, bu makina bu karda gitti yani, çok iyi yaa, başka resimler varmı böyle.

Ben fotoyu çektim bu abimin araç benim araç arkada onu takip ettim başkada foto çeken olmadı bende cok kızdım fotoculara yaklaşık 400 mt boyunca devam ettik 3 defender ile abimin çektigi fotograf makınasınında kartına virüs girdi anlayacagınız burda başka foto yok

Buda aynı gün başka yerden çekilen video önden yine abim sonra ben sonrada beyaz defenderli arkadaşım video çekiyor
th_MOV03085.jpg

ben 2000 model tdı kullandım. direksiyon kapıya çok yakın insan alışana kadar baya bi rahatsız oluyo, biraz zorladım iki defa amortisör kırıldı. birde diferansiyel kilidi sistemi farklı herhalde, pek düzgün çalışmıyo. konfor arama, kalorifer yetersiz, arka koltukta oturanların içi dışına çıkıyo. ama parasına göre fena değil. bence bi kullan dene...

Yaaa arkadaş hep aynı şeyi söylüyorsunuz bi kullan dene, iyide defenderim yokki kullanıp deneyiyim, zeten olsa 2.sinimi almak için soruyorum, biriniz demiyorsunuzki kardeşim gel benim aracı gör bak ona göre karra ver, sadece kullan diyorsunuz olsada kullansak.

ya çok haklısın. inan sana yazdıktan sonra bende kendi kendime öyle dedim. ben hakkaride askerlik yaparken ve şu an çalıştığım fabrikada kullanıyorum. eğer konfor aramıyorsan al derim...

arifatacan' Alıntı:
sekiz ay defender almak iin araba kovaladım en sonun da 92 model temiz havuz kasa buldum sağımı yaptır solunu yaptır oda tam olsun derken masraf 15 e dayandı ha diyeceksin pişmanmısın hayır geçen gün yeni taktığım ok-144 leri denemek için arabayı çamlıhemşin çatadoğru sürdüm rakım 1700-1900 arası bende tam bilimiyom abartısız greyder 120 cm karı yara yara gittim 30 cm üç haftalık karın üstüne taze kar yağmıştı neyse pişman olmazsın

120 cm karda ilerlemek ???

nasıl bir defender çooook merak ettim....

120 cm karda 4 tekerine zincir takılmış unimogun bile ilerlemesi çok zordur...

şu iki linkteki gezi bir inceleyin karda araçlar neler yapmış ve neler yapamamış bir bakın...

bu isoff un organize etti ve hepsi ağzına kadar dolu ve hepsinin pilotları bu işte usta kişiler...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23013.0

bu da bizim gezimiz...

3.5" yükseltmeli ve 31" mt lastik ile yolu ben açtım... yerde 40cm kar vardı... yer yer kar kalınlığı 60cm buldu... ve öyle yararak ilerleyemedim... 120cm kar derinliğini düşünemiyorum.. ileri geri vurarak yol açtım. arkamdan gelenlerde yararak gelemedi. herkes ileri geri yaptı..

120 cm karda yararak ilerleyen defendera şapka çıkarırım... hatta hangi araç 120 cm karda ilerlerse şapka çıkarırım...

varsa böyle bir araç görmek isteriz...

dostum nerde oturuyosun bilemem ama istanbul daysan bi ara beni ararsan sana bi gezinti yaptırabilirim..
tabi aracı tamirden çıkarır çıkarmaz..

transporter ile zincirsiz plakaya kadar karda gittim.
karın çok çeşitli halleri var.zemine ve karın zamanına göre değişir zorluğu.
zamanı geldi zincirle pati yaptığımıda hatırlıyorum.
bu demek değildir sizin gezinizdeki o etap ta transporterim gider.

adamlar 2m karda bile gidiyorlar araclarıyla 1.2m kar neki hemde düz yoldaymış gibi bizim gibi 40,50 cm karda ileri geri zorlayarak degil fakat bu adamlar kar aracı kulanıyor onlardan denemek lazım bir ara : ;D ;D ;D

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23013.0
Dikkatinizi çekerim bu gezide Defender yok olsaydı o zaman konuşurduk

resimler arkadaşımın makinasında p0encereleri açıp önümüzü görebilmek için kar temizliyoduk elimizde valla durunca kapılar açılmıyodu+ dört teker zincirli
ertancavus' Alıntı:
Engin bey, 50 cm kadar karda rahat gitmesi normal, hadi 70-80 cm karda'da ileri geri ezerek zorda olsa gider ama, Arif beyin dediği gibi 120 cm karda gidebilmesi imaknsız gibi gözüküyor. Herhalde arkadaş aracın performansını anlatabilmek için böyle abartılı bir rakam verdi diye düşünüyorum. Bende şuan nissn navara var 265*65*17 kar lastikleri ile 45 cm sıkışmış karda ve patika yolda 35 derece eğimleri çıkabiliyorum, ancak aracın altı sert kara tamamıyla oturduğunda askıda kalıyor ve yapacak birşey olmuyor. 120 cm karda araç zaten karın içine gömüldü gitti, onu ordan çıkarmak için herhalde yazın gelmesi ve karların erimesini beklemek gerekir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR