Defender Ailesine Yeni Katıldım Yardımlarınızı Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pacemaker61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,788
Ynt: Defender Ailesine Yeni Katıldım Yardımlarınızı Bekliyorum

pacemaker61' Alıntı:
biraz boşluğunu aldırdım şaftın ama yinede vurma yapıyor.diferansiyele zarar vermesinden korkuyorum vura vura.şayet vites konusu çok problem değil dediğiniz gibi alıştıkça daha güzel oluyor.yalnız muayeneden geçme konusunda korkularım var biraz.inşallah sorun olmaz.bide bi sorum olacak eğer bilginiz varsa aracım ruhasatta kaç kişiilik olarak gececek ?
Muayenede birtakım sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Ama yılmayın. :smiley: Bunlar hepimizin başına geldi ve gelmeye devam ediyor. Bunlar hem değişen mevzuatlar hem de eski model olduğu için bu araçtan anlamayan ve fazla bilgi sahibi olmayan tüv çalışanları yüzünden olacaktır. Unutmadan hem kendi hemde trafiktekilerin güvenliği için gereken her türlü donanımınız tam ve çalışır olmak kaydıyla. Kapalı kasa defender lar 5-7-9 ve 11 kişilik olabiliyor. benim defender ım aldığımda 9 kişilik hususi otomobil olarak kayıtlıydı ama tüv de 9 kişi otomobil olmaz dendi ve koltuk sökme projesi istendi. ben 7 kişilik yaptırıp muayeneden geçtim. Size tavsiyem şayet tüv tespiti ile araç ruhsatınız çıkacaksa 5 kişilik olarak kayıt ettirmeniz. hem muayene süreniz 2 yıl olarak geçiyor hemde trafikte (otoban,feribot,köprü) otomobil sınıfından ücret ödüyorsunuz.bunun için varsa arka teker üstü koltuklarınızı sökerek gidin. ilave olarak varsa hidrolik direksiyonunuzu çeki demirinizi de belgelendirin. eğer MKE sizi uygunluk belgesi verdiyse orada yazanları (çeki demiri hid.direksiyon v.b.)muayenede gösterin ilerideki muayenelerde sıkıntı olmasın.
Kolay gelsin. gelişmeleri bilgi verirsiniz.
Not: Forumda yakın zamanda trabzonda muayeneye giren üyelerimiz var. onlarla irtibata geçin çok daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Etiketler

Biri Trabzon mu dedi ::smiley:

teşekkür ederim arkadaşlar.derya bey mke bana türk standarları enstitüsü başkanlığına verilmek üzere bir kağıt verdi.o kağıtta aracım 10+1 kişi olarak yazıyor.önümüzdekii hafta içi araç ile birlikte oraya gideceğim.acaba orada 4+1 kişiye düşürebilirler mi ki ? ayrıca çeki demirimde var. mke nin verdiği kağıtta da var yazıyor.ona eksta bir belge gerekebilir mi ? muayeneye izmirde girip trabzona öyle gideceğim bu arada.malum o kadar yok muayenesiz gidilmez :smiley:

pacemaker61' Alıntı:
teşekkür ederim arkadaşlar.derya bey mke bana türk standarları enstitüsü başkanlığına verilmek üzere bir kağıt verdi.o kağıtta aracım 10+1 kişi olarak yazıyor.önümüzdekii hafta içi araç ile birlikte oraya gideceğim.acaba orada 4+1 kişiye düşürebilirler mi ki ? ayrıca çeki demirimde var. mke nin verdiği kağıtta da var yazıyor.ona eksta bir belge gerekebilir mi ? muayeneye izmirde girip trabzona öyle gideceğim bu arada.malum o kadar yok muayenesiz gidilmez :smiley:
Kağıtta 11 kişi yazıyorsa minibüs ruhsatı çıkacak.5 kişiye düşürme şansınız var ama proje çizdirmeniz gerekebilir yada 11 koltuğunuz yoksa tüv e araç 5 kişiliktir diye tespit yaptırın.çeki demiri yazılıysa sorun olmaz ama elektrik tesisatını tam isteyebilirler.
İyisimi siz muayeneye girin karşılaşacağınız eksikliklere göre bir yol izleyin.çünkü her tüv istasyonunun istisnaları ve öncelikleri çok farklı.çıkan sonucu dert etmeyin hepsi halledilecek şeylerdir.

çok teşekkürler verdiğinz bilgiler için derya bey.muayeneye giriyimde bilgileri paylaşacağım burada :smiley:

Araç 10+1 kişilik ruhsat alamazsınız , Tuv siden 4+1 proje isteyecektir , proje çizdirirken unutmayın hidrolik direksiyonu da yazdırmaya çalışın , Trabzonda artık mühendisler hid. direksiyon yazmıyorlar projeye , çeki demirirnin tesisatını tam yaptırın ve mühendis mutlaka projeye çeki demirini yazsın ve çizimde yerini okla işaretlesin.

Selamlar
aracınız hayırlı ugurlu olsun, mutlulukla çok güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Mesajınıza gelen cevap sayısından da nasıl bir işe bulaştığınızı daha da gerçekçi anlamışsınızdır sanırım.. Ne diyeyim, allah kolaylık versin .. ben de birazdan sanayiye aracımın başına yine..., ah ne çektik bu land'dan .. pardon pardon, tamircilerden ;-)

reha

not: bir üyemizin "önce bir sene kullanın değişiklik yapmadan" önerisini hararetle destekliyorum.. hadi dayanamadınız, 6 qy olsun ama olsun...

ndogru' Alıntı:
Araç 10+1 kişilik ruhsat alamazsınız , Tuv siden 4+1 proje isteyecektir , proje çizdirirken unutmayın hidrolik direksiyonu da yazdırmaya çalışın , Trabzonda artık mühendisler hid. direksiyon yazmıyorlar projeye , çeki demirirnin tesisatını tam yaptırın ve mühendis mutlaka projeye çeki demirini yazsın ve çizimde yerini okla işaretlesin.

Ahmet bey dediklerinizi aynen muhendise iletecegim çok tesekkurler bu bilgiler için. Yalnizbi sorum olacak size , arabam hidrolik direksiyon değil. Projeye hidrolik direksiyon yazdirsam , hidrolik olmayan direksiyonla muayeneden gecebilirmiyim ?

reha' Alıntı:
Selamlar
aracınız hayırlı ugurlu olsun, mutlulukla çok güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Mesajınıza gelen cevap sayısından da nasıl bir işe bulaştığınızı daha da gerçekçi anlamışsınızdır sanırım.. Ne diyeyim, allah kolaylık versin .. ben de birazdan sanayiye aracımın başına yine..., ah ne çektik bu land'dan .. pardon pardon, tamircilerden ;-)

reha

not: bir üyemizin "önce bir sene kullanın değişiklik yapmadan" önerisini hararetle destekliyorum.. hadi dayanamadınız, 6 qy olsun ama olsun...

Çok teşekkür ederim reha bey.evet henüz erken de olsa nasil bişeye bulastigimin farkina vardım.ilk başta hemen yaptirmak taraftariydim lakin şimdi gittiği yere kadar gidecegim bu haliyle :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri