Defender +2" helezon için monroe adventure mi? tuffback mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gakyildiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,770

gakyildiz

Kamp II
Yer
istanbul
Merhaba, defender a 2" yükseltme için alınan helezonlar ile monroe adventure mi yoksa tuffback amortisör mi daha iyi performans sağlar.
Teşekkürler.

Etiketler

Ynt: Defender +2" helezon için monroe adventure mi? tuffback mi?

ProComp, Delphi, deCarbon, TuffBack, Monroe ... hepsi hakkında benzer yorumlar yapılıyor ancak çoğunluk TuffBack kullanıyor. Kolay bulunduğundan mı yoksa daha mı iyi olduğundan bilemiyorum. Ama şu da bir gerçek iyi olmasalardı mutlaka bunca kullanandan birisi söylerdi.

Aracımda Monroe vardı, standard versiyonuydu. Çok yumuşak bir amortisördü. Konfor önceliği fazlaydı. Sonra +2" Procomp almıştım. İdare eder sertlikte idi, ama bazen istediğim tepkiyi vermiyormuş gibi geliyordu. Şuan Tuffback kullanıyorum. +2" amortisörü +3-4" helezonla kullanıyorum. Binek araba kıvamında.

Bridpart +2" Burdan yakın beyler :smiley:

DSC05167.jpg

Lastik ebatı nedir? yüksekliği kıyaslayabilmek adına soruyorum.

gakyildiz' Alıntı:

Standart 235/85/16 (7.5x16) ya benziyor, yaklaşık 32".

Bir arkadaşım kullandığı amortisörler hakkındaki yorumundan alıntıdır:

OME'ler maalesef Seri I disco'mda HD olmasina ragmen cok dayanmadi,
Pro Comp'lar Yavuz'da falan koptu,ama DCPU'da yillarca sorun yasamadim.
Bilstein'ler her zaman kisadir ama en iyisidir, kule indirme aparati ile eski 110'un onunde kullandim; tas gibi
TuffBack'leri su anda DSII'de kullaniyorum; digerlerinden iyi veya kotu olmadigini gordum.
Monroe'yu Disco I'de kullandim, sonra OME'ye gecmeyi tercih etmistim. Fakat gecen sene Rancho aldim eski 110'un arkasina, onlar da monroe fabrikasinda yapiliyormus galiba, acikcasi memnun olmadim.
DeCarbon'lar eski 110'umun uzerinde gelmisti, onlari da uzun sure kullandim, degistirmek icin hicbir sebep yoktu, ama degistirmistim.

2" mavi helezon ve beyaz amortisör vardı aracı aldığımda sanrım tuffback :smiley:

CIMG4991.jpg

GetAttachment1.jpg

45454_428946579927_608549927_4768651_2206400_n.jpg

CIMG6292.jpg

CIMG5396.jpg

nkurtkaya' Alıntı:
Bir arkadaşım kullandığı amortisörler hakkındaki yorumundan alıntıdır:

OME'ler maalesef Seri I disco'mda HD olmasina ragmen cok dayanmadi,
Pro Comp'lar Yavuz'da falan koptu,ama DCPU'da yillarca sorun yasamadim.
Bilstein'ler her zaman kisadir ama en iyisidir, kule indirme aparati ile eski 110'un onunde kullandim; tas gibi
TuffBack'leri su anda DSII'de kullaniyorum; digerlerinden iyi veya kotu olmadigini gordum.
Monroe'yu Disco I'de kullandim, sonra OME'ye gecmeyi tercih etmistim. Fakat gecen sene Rancho aldim eski 110'un arkasina, onlar da monroe fabrikasinda yapiliyormus galiba, acikcasi memnun olmadim.
DeCarbon'lar eski 110'umun uzerinde gelmisti, onlari da uzun sure kullandim, degistirmek icin hicbir sebep yoktu, ama degistirmistim.

Yanıt için teşekkür ederim açıklayıcı bilgiler....
Takipteyim...

gakyildiz' Alıntı:

Ben bearmach +2" defender helezonları ve tuffback amortisör aldım, burçlarıda açıı düzeltmeliler ile değiştim ama ne yazık ki böyle olmadı.
Önler daha inik kaldı. :( ???

ben sanırım yazmıştım tuffback diye ama procompmuş bendekinin markası ;)

Bu işin standardı hangisi "picadorblue " arkadaşın yaptığı yükselmemi (değişik ne yapmış onuda çözemedim) yoksa ön tarafı daha düşük görünen yükselmemi?

arkadaşlar yüksetme istiyorsanız şayet +2 olsun +4 inç olsun şahsen yaşadım sadece amotisör ve yaylarla olacak iş değil;tam takım almak gerekiri en ucuzu 2,500 tl ye mal olur bridpart kollar gergiler pullar vesaire bunu yanında yükseltmeyi yaptıgınız zaman orjinal lastikler bende gözüktügü gibi emanat bisiklet tekeri gibi durur bularıda değiştirmek gerekir,yani taban capı en az 245 lik lastik flanş vs. bunula birlikte arabanın son srati,viraja giriş mukameti düişer sadece size arazide az nebze avantaj sağlar - si cok + yk denecek kadar,velhasıl kelam ben +2 inç amortisör ve yay aldım kurtarır diye düşündüm tam takım gergi pulları kolları almadık.Sonra içimizde patladı tabi bütün takozları burçları bozdu arabanın performansı düştü,asvaltta bisağa bisola gidiyor,sonra kafam attı orjinal yaları amortisörleri yeniden aldım araba yag gibi oldu rahatladı yükseltme profosyönellik isteyen bir olay onu anladım,bu gün adam akıllı bir yüksetme yapmak istiyosanız cebinizde 4-5 bin tl para yı gözden cıkarın.Bencede arabanın orjinal gazlı amortisörleri ve uzel yayları cok daha başarıılı.

Bilgin bey sizin yaptığınız yükseltme ile Göktuğ un yaptığı yükseltme aynı yanlız görünüm farkı çok çözemedim. Siz sadece yay ve amartisör mü değiştiniz ? Yaylarınızın kalınlığı ve sarımı aynı mıydı? Yada ekstra get mi koydunuz öne ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR