Defender 110 Westfalia Tavan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,547

omnitemporal

MURAT ERDOĞAN
Mesajlar
2,692
Tepkime Puanı
1,235
şeytan diyor ki; hanımı ikna et,wc ve duştan vazgeçir,şu aracı al, http://www.araba.com/1689017/Land%20Rover%20Defender
üstünü vestfalia gibi açılır tavan yap,arkaya 2 kişilik şişme yatak,buzdolabı,evye-ocak koy ,aşağıdaki araca dönüştür,hayallerini erteleme diyor

Defender camper04
 

Etiketler
Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

Tatile ne ile cikiyorsunuz. Esyalari hatirlayin. İki bavulsa bu arac olmaz. Esyalari ordann oraya alir durursunuz. Caniniz cikar. İki tsortse alin gitsin. Dus cok sorun degil. Disarida yapiyorsunuuz oluyor bitiyor. Zaten su bitmesin diye dusunuyorsaniz onu da yapmamaya basliyorsunuz kimi zaman.
 

Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

balık avına meraklı olduğunuzu söylemiştiniz.göl,dere,deniz kenarı gibi arazi şartlarının bozuk olabilecek yerlerde bu araçla su kenarına daha rahat inebilirsiniz herhalde.
 

Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

en güzel yanıda insan böyle arabaya bağlanır ,daha bir sever gibime geliyor,zaten ducato camper çok bir mantık işiydi,
duş wc olmayacak,üzeri dolaplı evye-ocak koyacağım,bir elbise dolabı,bir çekyat,buzdolabı,birde açılır kapanır masa her işimizi görür,şöyle bir geriye dönüp baktım da campinglerde yada balıkta karavana sadece yatmak için giriyorduk,3 yaşındaki kızım bile görünce bayıldı,komutanı da 3 saniyede ikna ettim ;D
 

Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

Murat bey işin zor kısmını halletmişsiniz.

omnitemporal' Alıntı:
3 yaşındaki kızım bile görünce bayıldı,komutanı da 3 saniyede ikna ettim ;D

Bundan sonrası sizin elinizde biraz yorulacaksınız ancak başlıktaki gibi araç yaparsanız müthiş bir kamperiniz olur. Başarmanızı dilerim.
 



Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

Hocam defender görünce konuya dahil olsaım geldi. ;)

Sadece fikir vermek açısından söylüyorum bunun yerine araç üstü çadır kaporta işçiliği çıkartmadan 2000tl tek kalemde hallolur sadece fikir vermek için söylüyorum

kolay gelsin
 

Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

yaa haklısınız o da bir çözüm olabilir ama bu daha şık gibi geldi,ustasınıda buldum,konyada bir usta varmış,her türlü araca bu uygulamayı yapıyormuş,yarın ustayla görüşeceğim
 


Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

Görüşmenizin sonuçlarını paylaşırmısınız? uzun zamandır aracım için düşündüğüm proje belki dahil olurum.
 

Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

tabiiki yazarım,anladığım kadarıyla 3 seçenek var,
vestfalia tarzı tavanı kesip yapılan içeriyle bağlantılı sistem
araç üstüne yatak sabitleyip çevresine açılır kapanır sistem(içeriden bağımsız)
araç üstü çadır
bulduğum fotoları ekleyeyim

Dormobile2


Raise3 1


Raise2


D6


130camper 2
 




Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

sanırım en kolayı,araç üstü çadır yada tavanı hiç kestirmeden bir marangoz ve çadırcıya içerden bağımsız sistem yaptırmak,ama ben vestfalia tipini zorlayacağım,bakalım noolcak
sevgiler
 

Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

Murat bey yeni fikriniz hayırlı olsun :D
Daha önce başka bir topikte yazmıştım, karavan bence büyük çocukların küçük(!) oyuncağıdır ;)
Sanırım siz de bir çoğumuz gibi oyuncakçı dükkanındaki tüm oyuncakları elden geçireceksiniz ;D
Bu arada ambulans kasa defenderler hakkında ne düşünüyorsunuz? arazi performansları biraz daha düşük olsa da geniş ve yüksek kasa imkanı sunması, benzinli olduğundan çoğunun az km.de satılması, piyasa da çokça bulunması nedeniyle uygun fiyatlı olması artıları gibi duruyor.
Ama defenderler sert arazi yapısı için imal edildiklerinden alıştığınız otomobil konforunu bulamayacağınızı da hatırlatmak isterim. Örneğin hidrolik direksiyonu var mı? (ben bilmiyorum) ya da kliması var mı? eşiniz ve çocuğunuzla tatile giderken özellikle uzun mesafede bunlara ihtiyaç duyacaksınız. Sonrasında sıkılmayın ;)
 

Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

haşmet bey,değerli meslektaşım,umarım ilerleyen zamanda tanışırız,bunu çok isterim,defender olayı kafama girdiğinden beri gözüme uyku girmiyor desem,aynen dediğiniz gibi oyuncağım olacak sanki,bayağı bir araştırma yaptım,ambulans kasalar çok hantalmış ve çok benzin yakarmış,ayrıca tipinide beğenmedim,defenderin birkaç tipi varmış,benzinliden uzak durun diyor herkes ,o yüzden onu eledim,turbo dizel olmayanlarda çok hantalmış,rampada kamyonlar bile solluyormuş,100 km yi geçmiyormuş,o yüzden onuda eledim,tdi modellerde bu sorunu yaşamazsınız dediler,birde puma motor yada v8 motor varki onlar çok pahalı,o yüzden turbo dizel alacağım,direksiyon hidrolikmiş,klima yok,dediğiniz gibi binek aracın konforu olmayacaktır ama artık zehiri yedim ;D,aydında kardeş gibi büyüdüğüm kuzenim yaşıyor,birkaç kez gelmiştim,6 ay sonra tayin isteyeceğim bakarsınız o tarafa çıkar, yazın defenderle geçerken uğrarım,eskişehire yolunuz düşerse beklerim
 

Ynt: Defender 110 Westfalia Tavan

Bu tarafa yolunuz düşerse mutlaka beklerim, biz 2007 yılında Eskişehir'e gelmiştik ve çok beğenmiştik.
Aydın'a tayininiz çıkarsa daha da güzel olur, biz burada karavan sevdalısı 4 doktoruz, sizinle 5 oluruz :smiley:
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,243
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst