Defender 110 V8 (Reha Bey Yardım)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ogedikaslan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,508

ogedikaslan

Yeni Üye
Defender V8 hakkında sitede bir bilgiye rastlayamadım, ne yakar, parça bulmak kolaymı, örn, sanzuman digerleri ile aynımı, düz dizel ve benzinli ile artı ve eksilerini karşılaştırabilirmisiniz,
bu arada araç 1994 model orjinal(motor ve diger parçalarında herhangi bir değişiklik yok)

Ynt: Defender 110 V8 (Reha Bey Yardım)

Selamlar,
aslinda V8 konusunda bir uzman (hatta sevdalimiz da diyebiliriz...) moderatorumuz var ...discovery-V8
ama ben "bildigim" kadari ile cevap vereyim ama en dogru bilgi Yavuz arkadasimizdan gelecektir..

V8 Defender Türkiye de çok yaygın değil, olan V8'ler de eski nesil tabir edilen motorlardan.. Yakit sarfiyatini bilmiyorum acikcasi, zira kullanmadım..

Düz Dizel / V8 karşılaştırması konusunda ise... V8 hakikaten canavar bir motordur.. hem performans hem de yakıt tüketimi konusunda... ama "sessiz" bir canavar.. Bir de arazi de su geçişlerinde "distiributor" islanmasi olasiligi beni hep rahatsiz etmistir.. Ben vakti zamanın da tercihimi "düz dizel" olarak yapmıştım.. Çok güçsüz bir motor V8'e göre ama beklentilerinize bağlı.. Zira, Düz Dizel bu güne kadar duyduğum/kullandığım en dertsiz motordur..

iyi günler dilerim, reha

v8 ler 3,5-3,9 olarak iki farklı hacimde 3,5 çok ama çok az 3,9 daha yaygın şanzıman R380 düz dizel ve benzinlilerde LT77 dir

peki kullanılan diger parçalarını bulmak kolaymıdır?
düz dizel yada düz benzinli(2.5) ile aynımıdır?
yani defenderin bol ve ucuz parça avantajı V8 ler içinde geçerlimidir?
malum seri II ve III lere parça bulmak hayli zor.

Selamlar,
sorunuzu eger "V8'in motor parca fiyatlarini ucuz mu?" diye sorarsaniz.. sonuc olarak Land Rover V8 motoru... hic sanmiyorum
eger "V8 takili bir Defender fiyatlari ucuz mu? "diye sorarsaniz, motor parcalari haric, çoğu türk yapımı ucuz Defender parcasi ;-)
yani motor aksamini "haric" tutarsaniz, bol ve ucuz parca avantaji V8 icin de gecerli.. iyi gunler, reha

ogedikaslan günaydın V motorlar (sadece LR için değil genel olarak söylüyorum)sesi ve performansı olarak motorlu taşıtlarla ilgili herkezi istisnasız kendine hayran bırakan bir yapıdır,birde madalyonun öbür yüzü var V motor imalat prosesi gereği su çeketleri düz sıralılara göre daha zayıftır buda motorun ısı degişimlerinde motor blok çatlaklarına sebeb olmaktadır 8,10 yaşını doldurmuş V lerin % 75-80 ya çatlakları tamir görmüştür yada eli kulağındadır ,düz 6 veya 4 lerde yüksek hararette hatta su kaynatmada bile kapak contası daha vahim durumlarda kapak çatlağından dolayı en çok en çok kapağın kendini yenilersiniz,iyi düşünün derim.

yardımlarınız için teşekkür ederim.
buradan anladıgım bütçe elveriyorsa TDI olmadı düz dizel.

eğer usta onay verirse 30 bine bu aracı alırmıydınız,300 tdi
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-1988-model-defender-110-44329424/detay/

300 tdi oldugundan eminmisiniz,
sadece güzel sayılacak bir boya döşeme ve jant lastik var,
vinç yok kilit vs muhtemelen yok ön far koruma kafeslerini bile yerlerine takma geregi duymamışlar ancak tırnaklarının deliklerini kapatmayı unutmuşlar + 5000'e mke'den çıkmış olması kuvvetli ihtimal sonuçta bu para bu araca çok fazla.

Defenderdeki V8 makina 215 kubik inc (3,528 lt) buick blok elektronik atesleme 136 bg dir.inanilmaz sessiz ve titresimsiz calisir aliminyum bloktur. vakumlu ve yagli cift karburatoru mevcuttur bendeki arac 2400 kg agirliginda 130 luk defenderdi hic zorlanmadan bu agiligi tasiyabiliyordu ve asfalttada lpg ile 160 km ye kadar cikabiliyordu , uzerinde rn 380 sanziman olursa daha da seri olabiliyor baska bir bilgi isterseniz hepsini verebilirim hatta tum febraka degerlerini bile

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR