Ynt: Defender 110 Toplanmışını mı Almalıyım ?
dedir' Alıntı:
Dğerli arkadaşım yazımı bir daha dikkatli okumanı öneririm.
Yaptıklarınız ile tamam o paha eder o raç ama benim mesajımda hiç bir şeyine dokunulmadan dikkatinizi çekerim araca herhangi bir tamirat bakım vs.vs. yapılmadan 9 bin TL isteniyor sizce bu mantıklımı basit bir örnek sahibinden.com da adapazarı ilinde erenler bölgesinde girip aratır iseniz karşınıza çıkaçaktır ilan vb. ilanlar vatandaş ihaleden almış getirmiş aracı bırakmış yazmış üstüne 9 bin TL bu kişi veya kişiler ellerini nerelerine koyupta bu fiyatı istiyorlar bu araçlara.
Tahmin eder isem bu araçlar Sakarya bölgesi için seymenden alnmıştır.
Saygılar.
Şöyle açıklayayım, Ben o araçlardan 7000 tl ye aldım, arka frenlerin içleri hiç çıkmadı, boruları körlemişler, debriyaj kaçırıyor, arazi şanzımanı sağlam görünmesne rağmen kilitten çıkmadığını farkettik, direksiyon kutusu berbat durumda, ön diskler aşınmış, rot başları, amortisörler, arka diferansiyelin birinde aşırı boşluk ve ayna mahruti bozulması, daha neler neler, Bunlar yapıldığında hiçbirşey yapılmamış gibi durabilir ama sadece işçilikleri bile ciddi rakam tutar, bunları bitirince 4 lastik aldınızmı, motor ve şanzımanda eğer sorunsuzsa olduğu gibi binme şansınız olur.
Ama arabayı ihaleden alıyorsunuz içinden ne çıkacağı belli değildir, kullanıp deneme şansızı yoktur, ufak ufak bir yığın şey çıkar, kaportayı saymıyorum, en az 3000 tl iyi kaporta için ki bu kesin gerekir, muhtemelen tüm kapı çerçevelerinin içi çürümüş çıkacaktır, en az 1500 tl de boya masrafı çıkar, dağıtması toplaması, elektrikçisi hortumu, hidrolk direksiyonu, döşemesi, cam mekenizmaları, fitilleri, yalıtımı falan bunları hiç saymıyorum.
Kısaca kolay işler değil , zaman, sabır ve para gerektiren işler bunlar, üstelikte doğru ustalara denk gelemezseniz çekeceğiniz var demektir.
En azından böyle sorunları bitmiş, deneyebileceğiniz bir araç almak yararınıza, benden söylemesi, alıp uğraşmaya niyetiniz varsa tek diyebileceğim "Allah kolaylık versin".
Selamlar