Defender 110 Toplanmışını mı Almalıyım ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dedir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,759

dedir

stop telling me about your regrest..............
Yer
sakarya/kocaali
Selam değerli arkadaşlar bir LR sahibi olmanın zamanı geldi diye düşünmeye başladım ama epeyidir araç hakkında araştırma yapıyorum ne kadar pratik olarak LR tamiri bakımı ve toplaması üzerine bilgim olsa bile, mke hurdasımı alıp toplamalıyım yoksa toplanmış birtanemi edineyim diye düşünüyom bu konuda yardımlarınızı bekliyom.
Ben bu LR gündelik yaşantımda kullanıcam şimdiden yardmlarınız için teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Defender 110 Toplanmışını mı Almalıyım ?

Çok net bir yanıt , toplanmışını alın.

evreler şöyle , ihaleden alış 5 lira, yapımın tamamlanması en az 3-4 ay, edilen masraf 30-40 lira , satış fiyatı 23-25 lira, bütün eziyeti yapana kalıyor son alan keyifle aldığı gün marşına basıp gidiyor, bilmem anlatabildimmi? ;D

tanıdığınız bir kişinin aracını alın. Bulamıyorsanız, piyasada beğendiğiniz bir aracı yetkili LR Servisine gösterin. Araç ekspertizi için çoğu servis para istemiyor. Şimdiden hayırlı olsun.

Aslına bu şartlarda haklısınız ama birde işin öteki tarafı var öteki tarafıda şu oluyor ben LR ile 1992 yılında tanıştım emniyet müdürlüğüne bağlı özel harekat kademesinde LR lerin bakımı tamiri bunu mütakiben türk telekomun LR leri ve enson 1994 yılında türkiye elektrik kurumu bünyesinde envanteregiren v8 LR ler bunlaarın bakımı tamiri vs. vs. şöyle izah edeyim diplomalı bir tamirci olarak uzun vadede masraf önemli değil adam gibi bir araç toplamak ve birde toplanmış hazır olarak almak haa alacağım LR üzerinde de boş durmayacam tabi tamirci adamın boş durduğu görüldümü hiç :smiley: elbet bir yerleri söküp dağıtıp toplayacaz sahibinden.com da telekomdan çıkışlı 110 var benzinli araç diri duruyor ben buna 11 verir isem tabi araç olduğu gibi herhangi bişi yapıldığını sanmıyom bunada epey masraf edecem gibime geliyor gelelim maneviyata toplanmış araç aldığı zaman insan acaba burasını nasıl yaptılar şurasını nasıl iyi yapmışlarmı diye bir düşünçe içerisinde oluyorsunuz ama kendiniz topladığınıza zaman ve kendi eliniz ile ozaman araçtan kesin emin oluyor görsellik ve sürüş olarak tatmin oluyorsunuz.

Bana sorarasanızda toplanmış alın motor şanzıman ve yürürde sorunu olmayan birtane alın elinizden geldiğinine göre zamanla mükemmel hale getireceğiniz belli

Dostum toplanmışı avantajlı ama iyi bir test sürüşü yap okadarki bazen toplanmışını bile adam edemiyorlar. En basidinden benim land karayollarında üzerine zimmetli adam akrabasına alacaktı pahalı diye adamlar askeriyeden aldılar ve 10 binlira harcadılar arabayı adam edemediler tabi kıyasladıkları benim arabayla resmi hizmet daha bakımlı olur SAYGILAR.

bir hurdayı tekrar yollara kazandırmanın keyfi ve önemide unutulmamalı. hazır olanı herkes alır ;)

imkanınız, zamanınız en önemlisi merakınız varsa herşeyini kendiniz yapın, yeni toplanmışını istiyorsanız ben satıyorum. boya kaporta hariç her civatasını kendim taktım daha test etmek nasip olmadı ama yaptığın işi görmek çok güzel.şu an elektrik tesisatını toparlıyoruz aksilik olmazsa 19 mayısta izmitte inönü yaylasındayım

kesinlikle kendiniz toplayın
neden mi?
ihaleden maximum 7000 lr alsanızz yine maximum 7000 lr masraf etsenizz 14000 lr yaa herşeyini bildiğinizz emek sarfettınızz bırçok şeyini öğrendiğinizz bir aracınız olacak ve kafanızda soru işaretı kalmayacakkk vee almaya kalkarsanızz 14000 lr nasıl bir defender alacaksınız bunuda düşününnn

hee şuda varrr
herşeyy yukarıda anlattıgım kadar da kolay degılll uğraşşş istiyorr emek istiyorrr eğer bu işleri sevıyorsanızz kendınız toplayınnn uğraşamam dıyorsanızz hiç bulaşmayı toplanmısını alın ve o günn gezmeye başlayınnnn

Haklısın hiç bir araç kendi elin ile toplandığın gibi içine sinmeye bilir ayrıca bırakın düz yolda gitmeyi bu araçlar ile kimsenin çesaret edemeyeceği yerleri tırmanıp aşmak tabi bu da ister istemez düşündürüyor insanı hazır alıp almama konusunda.
Şunuda eklemek istiyom epeydir araştırıyorum takip edebildiğim kadarı ile örnekleri var ortada vatandaş iahle ile aldığı aracı çok yüksek fiyatlara satıyor tabi bu dediğim toplanmamış olanlar için tenteliler hariç kaldıki özel harekat'tan çıkma lr ye vatandaş hiçbişi yapmadan 9 bin lira istiyor şu zamanda 9 bin verilirmi verilmezmi. bunun cevabını gerçekten merak ediyom tabi kimbilir aracı ya 3 yada 5 aldı hani demek istediğim boşverin söylemeyeyim içimde kalsın ucuz bir lr bulur isem acısını çıkarırım. :smiley:

biz araçları ihaleden 6250 tl ye aldık izmit e getirene kadar(kırıkkale den) 1000 tl harcadık.kaporta, boya, motor ,şanzıman, iç döşemeye şu ana kadar 7000 tl den fazla harcadık kısmetse 10 gün içinde ruhsatınıda alırsak 15500 tlden fazla harcamış olacağız

Dğerli arkadaşım yazımı bir daha dikkatli okumanı öneririm.
Yaptıklarınız ile tamam o paha eder o raç ama benim mesajımda hiç bir şeyine dokunulmadan dikkatinizi çekerim araca herhangi bir tamirat bakım vs.vs. yapılmadan 9 bin TL isteniyor sizce bu mantıklımı basit bir örnek sahibinden.com da adapazarı ilinde erenler bölgesinde girip aratır iseniz karşınıza çıkaçaktır ilan vb. ilanlar vatandaş ihaleden almış getirmiş aracı bırakmış yazmış üstüne 9 bin TL bu kişi veya kişiler ellerini nerelerine koyupta bu fiyatı istiyorlar bu araçlara.

Tahmin eder isem bu araçlar Sakarya bölgesi için seymenden alnmıştır.

Saygılar.

o bahsettiğnizin kişiler bu işin ticaretini yapıyorllar aldıkları fiyattan satacak değiller tabi.bu işin en kolayı ihaleye girip almak o zaman bir ihaleye girip araç almak ne kadar meşakatli sizde göreceksiniz 2 sene önce bende sizin gibi düşünerek ihaleye girdim izmirden getirdim aracımı nailox41 dediği gibi aracı trafiğe çıkartana kadar harcanan para zaman ve uğraş dediği mevlaları çok geçiyor.Ama ihtiyaçtan olduğu için aracımı 14000 satamıyorum.Bütün bunları göz önüne alınız bencede

Bence de iyi bir toplanmışını alın.
Ben aracımı 10 000 liraya aldım. O dönemde gezenbilirden bir üyemiz kendi FJ40 ına 35 000 lira istiyordu.
25 000 lira harcarsam ondan daha güzel bir aracım olur diye düşünmüştüm. Ama olmuyor, harcadığınız para ve çektiğiniz eziyetle kalıyorsunuz.
İşciliğini kendiniz bile yapsanız en fazla %25 tasarruf edersiniz.
Ben şimdi aracımın hertarafını biliyorum ama dipsiz bir kuyu gibi yemeye devam ediyor.
Yinede onunla çok mutluyum ;)

dedir' Alıntı:
Dğerli arkadaşım yazımı bir daha dikkatli okumanı öneririm.
Yaptıklarınız ile tamam o paha eder o raç ama benim mesajımda hiç bir şeyine dokunulmadan dikkatinizi çekerim araca herhangi bir tamirat bakım vs.vs. yapılmadan 9 bin TL isteniyor sizce bu mantıklımı basit bir örnek sahibinden.com da adapazarı ilinde erenler bölgesinde girip aratır iseniz karşınıza çıkaçaktır ilan vb. ilanlar vatandaş ihaleden almış getirmiş aracı bırakmış yazmış üstüne 9 bin TL bu kişi veya kişiler ellerini nerelerine koyupta bu fiyatı istiyorlar bu araçlara.

Tahmin eder isem bu araçlar Sakarya bölgesi için seymenden alnmıştır.

Saygılar.

Şöyle açıklayayım, Ben o araçlardan 7000 tl ye aldım, arka frenlerin içleri hiç çıkmadı, boruları körlemişler, debriyaj kaçırıyor, arazi şanzımanı sağlam görünmesne rağmen kilitten çıkmadığını farkettik, direksiyon kutusu berbat durumda, ön diskler aşınmış, rot başları, amortisörler, arka diferansiyelin birinde aşırı boşluk ve ayna mahruti bozulması, daha neler neler, Bunlar yapıldığında hiçbirşey yapılmamış gibi durabilir ama sadece işçilikleri bile ciddi rakam tutar, bunları bitirince 4 lastik aldınızmı, motor ve şanzımanda eğer sorunsuzsa olduğu gibi binme şansınız olur.

Ama arabayı ihaleden alıyorsunuz içinden ne çıkacağı belli değildir, kullanıp deneme şansızı yoktur, ufak ufak bir yığın şey çıkar, kaportayı saymıyorum, en az 3000 tl iyi kaporta için ki bu kesin gerekir, muhtemelen tüm kapı çerçevelerinin içi çürümüş çıkacaktır, en az 1500 tl de boya masrafı çıkar, dağıtması toplaması, elektrikçisi hortumu, hidrolk direksiyonu, döşemesi, cam mekenizmaları, fitilleri, yalıtımı falan bunları hiç saymıyorum.

Kısaca kolay işler değil , zaman, sabır ve para gerektiren işler bunlar, üstelikte doğru ustalara denk gelemezseniz çekeceğiniz var demektir.

En azından böyle sorunları bitmiş, deneyebileceğiniz bir araç almak yararınıza, benden söylemesi, alıp uğraşmaya niyetiniz varsa tek diyebileceğim "Allah kolaylık versin".

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR