Defender 110 Hakkında Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan roxette Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,853

roxette

Yeni Üye
Merhabalar ben gürkan. Bu güzel siteyle yeni tanıştım.Defender 110 hastasıyım ama henüz sahibi değilim.Öğrenmek istediğim aynı model araçlar arasındaki aşırı fiyat farkının nedeni.Örneğin 90 model bir defender 110 dizel 15000 ise diğeri 35000.Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Aramıza hoşgeldiniz..Diğer arkadaşlarımızın sizi daha iyi tanıyabilmeleri için off-road bölümümde yer alan
''Tanışma Köşesi'' 'nde kendinizi tanıtabilirseniz memnun oluruz.
Selamlar... saygılar...
Link aşağıdadır :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0

Ynt: Defender 110 Hakkında Bilgi

öncelikle hoşgeldiniz...
defender 110 larda 2.5 benzinli, 2.5 düz dizel, 2.5 turbo dizel, 2.5 tdi (200tdi) ve 2.5 tdi (300tdi) şeklinde motorlar mevcut..son dönemde MKE ve jandarmadan çıkani mayına basmış gibi duran, fıs fıs boya yapılarak makyajlanan ve satılmaya çalışan pek çok araç düz dizel ve 10-15.000 ytl civarında...LR nin en tutulan, elektroniğin kullanılmadığı en güçlü dizeli olan 300tdi serisi motorlara sahip olanlar 30-35.000 civarında, ki genelde bu araçlar çok daha fazlaya mal olmuş, hobi amaçlı kullanıcıların araçları...bu araçlar genelde ticari kaygılar olmadan toplanmış, bakımlı araçları...bu motorun hurdasını 8000 civarında alıyorsunuz ki buna turbo vs masrafı yapsanız yine ciddi masraf tutacaktır...
ben şahsen aradaki farkları bu şekilde açıklayabilirim:smiley:)) arkadaşlarda yorumlarını yazacaktır.
sevgiler,

Selamlar,
Ayrı model araca baktığınız zaman böylesine farklı rakkamlar ile karşılaşmanızın nedenleri...

1) Aracın motoru.. Genel de Benzinli olanlar çok ama çok ucuz oluyorlar.. Dizeller ise Düz Dizel, 200Tdi ve 300Tdi olarak gidiyor. Ender olarak Td5, Nissan BD30, Ford Puma motorlu olanlar da mevcut..Fiyatları hakikaten çok ama çok fark ettiriyorlar..

2) Aracın genel durumu: BU araçlar devletten çıktıkları hali ile çok döküntü oluyorlar ve çok ucuz fiyata satılıyorlar.. Piyasada bulabileceğiniz bir başka kategori de "satılmak üzere" toplanmış araçlar.. Bunlar nispeten pahalı.. Bir de "itina ile" toplanmış araçlar var ki, fiyatları yükset

3) Aracın donanımı: Aracın üzerinde Vinç, Kilit , Snokel, yükseltme kiti vs. ilave aksam fiyatları çok değiştiriyor..

umarım biraz fikir verebilmişimdir.. iyi şanslar dilerim, reha

umut bey. yaşadığım yer anlamında baktığımızda (iskenderun)bu bölgede bulmam imkansız. ancak büyük şehirlerde. oda ancak güvenilir, işi bilen arkadaşların aracılığı ile olabilir. özenle toplanmış, güvenilir bir araç olmalı. benim seri 2 nin basitliği çok hoşuma gidiyor ama performans düşüklüğü ve yakıt tüketimine daha nekadar dayanabilirim bilemiyorum.

Selamlar,
birincisi anladiğım, Umut bey (ki, aracı aradığınız özelliklerde ) aracını bir Seri II ve Honda karşılığı aracını satıyor.. Benim için "mücbir sebepler olmadığı sürece" ayrılmayı hayal edemeyeceğim bir araç.. Zira, artık (!) aradığım bütün özelliklere sahip..

ikincisi.. çok haklısınız..bu işin birinci şartı "güvenilir bir usta" .. zaten , eğer benim aracım yürüyebiliyorsa, bu sayede..

Seri II için de, bence muhteşem bir araç.. performans işini bence çözersiniz.. yeter ki, aracın kasası yeteri kadar diri olsun..

iyi gunler dilerim, reha

reha bey selamlar
aracımı henüz satmayı düşünmüyorum. ancak sizlerinki gibi de bir aracım olsun istiyorum. aracımı iskenderun koşullarında elimden geldiği kadar toplamaya çalıştım. yaklaşık bana 10.000 ytlye mal oldu. orjinal ingiliz ve kasası oldukça diri. eski döşemeleri tamamen söküp içini çıplak hale getirdim. içkaplamadaki açıklıklar tamamen kapatıldı.ek yerleri çekomastiklendi. ayrıca darbe koruyucu veya meges iel tüm iç yüzey kaplandıktan sonra zemin döşemesi yapıldı. tamamen deri koltujklarla yenilendi. elektrik aksamı burdaki olanaklarla elden geçti. motorda sorun olmadığı söylendiği için indirip açılmadı. sadece elden geçti. alt tamamentemizlenerek ziftlendi. dışarıdan henüz boyaya ihtiyaç olmadığı için rütuşlarla iadere edildi. ancak rampada hala çekiş sorunu yaşıyorum. göstergeler tam verimli çalışmıyor. km halatını bir türlü bulamadım. benzin şamandırasını orjinal bulamadığım için başka markalardan uydurmaya çalıştım o da tam olarak çalışmıyor. çekiş için meksefenin değişmesi gerekir deniyor ama orjinal meksefeyi bu bölgede hala bulamadım. (5 ytl lik malzeme) diğer markaların meksefesii ise distiribütörün içine sığmıyor. vs vs. işi bilen usta sıkıntısı hat safhada. yakıt deseniz 100 km de düz yolda 25 lt, arazide 50 lt yakıyor. (net hesapladım) aracımı çok seviyorum ancak daha nekadar dayanabilirim bilemiyorum. defender sevgim yok olmadan bazen ama bazen sizlerinki gibi bir üst modele geçmek istiyorum. zaman zaman bu tür satmak yada takas gibi fikirler aklıma gelmiyor değil.

Selamlar,
o zaman aracınızın motoru için birşeyler yapma vakti gelmiş.. 25lt. muhteşem bir rakkam.. tabi akla hemen "depo delik olmasın?" kötü espirisi geliyor ;-( korkunç bir tüketim..

Açıkcası, eğer hala enerjiniz ve vaktiniz var ise bence motor değişimi yada mevcut motorunuzun "doğru dürüst" elden geçmesi ile, bizimkilerden daha özel bir araca sahip olabilirsiniz. Motor değişimi yada tamiri.. artık bu da enerji ve bütçenize bağlı gibi geliyor bana.. iyi gunler, reha

Menderes Bey;

Motorunuzu sökün. 2.5lt benzinli Def motoru taktırın. motoru 1000 liraya alırsınız, antalya'da Hasan usta var, orada taktırırsınız. 100km'de 10-12lt yakıta düşeriniz ve de çekiş sorununuz kalmaz.

hem harcadığınız 25lt yakıta, hem arabanıza yatırdığınız onca paraya, hem de çektiğiniz çileye değmez. motorunuz şuankine göre yeni nesil olacağı için parçalarını bulmanız daha kolay olacaktır.

İyi günler.

arkadaşlar ilgi ve önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. ancak bu işlemler için enerjim kalmadı. ayrıca motor değiştirmesem ve orjinalliğini bozmasam daha mı iyi olur diye düşünüyorum. LPG takmayı denesem nasıl olur acaba diye düşündüm geçenlerde ancak, burada bu araç için projesi hazırlanmış bir markada bulamadım. yani hem aracım orjinal kalsın hemde yorulmayayım istiyorum ama diyeceksiniz çok şey istiyorsun. belki orjinal meraklısı bir antikacıya denk gelirsem, ozaman herşey çok kolay olur heralde. sizinki gibi bir araçla şak diye takas edip bu işlerden kurtulurum. anlayacağınız şimdilik enrjim yok. burada usta ve motor bulmak çok zor, antalyalara gidip başında durmak, götürüp getirmek, trafik işleri ile uğraşmak vs çok iş. genede çok teşekkür ederim ilginize. GÜLÜ SEVEN DİKENİNE KATLANIR. misali

Selamlar,
durum anlaşılmıştır, zaten tahmin ettiğim için en baştan sormuştum ;-) .. aracınızı güzel günlerde mutlulukla kullanmanızı dilerim, reha

bnm land def 110 1991 model duz.. 100 km de 10 lt falan yakıoo... bana cok bıle gelıo 25 lt de neymıs öle yhaa o arabayı acileen baktır. ona koydugun yakıtla bitane daha alırsınn...sakaryaya yakın olsanben yardımcı olayımda...

arkadaslar selamlar bir soru rormak istiyorum dogru yerde degilse kusuruma bakmayin
ben toplamakta oldugum defenderime bearmach marka snorkel takmak istiyorum safari olani pahali oldugundan dolayi tercih edemedim farki nedir sizce uygunmudur cok kucuk ayrintilar beni cok etlilemez ama sizin ne diyeceginiz benim icin cok onemli
tesekkur ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,626
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.