Dacia Stepway

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rabas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,700

rabas

Yeni Üye
Herkese merhaba..

2012 yeni kasa stepwayim var. Herkes gibi hız sabitleyicisi taktırmak istiyorum ancak şu an imkansız gibi gözüküyor. Benim danışmak istediğim konu müzik. Hoparlörler çok yetersiz, bu konuda uygulama yapan arkadaşlar var mı? Ne önerirsiniz?

Ynt: Dacia Stepway

Dacia larda harici tweeter yok , ön kapılarda aynaların hizasındaki yerlere ,kablosunu kapı hoparlöründen alıp tweeter takabilirsin, uygulayan arkadaşlar seste iyileşme olduğunu söylemişti . Diğerleri sana kalmış cd çalar ve normal hoparlörleride değiştirebilirsin

Bu hafta...

2013 Dacia Stepway aldım...

Araba gayet başarılı...ilk göze batan eksi puan...hararet göstergesi kaldırılmış...o koskoca digital ekranda sadece yakıt göstergesi var...yol bilgisayarı servis tarafından açıldı...

Araca ekstra olarak önce dat korna ...sonra ise çift eksoz yaptırdım...

Yakıt ekonomisi ve ailece dağ tepe rahatça kullanmak/gezmek için aldım...(kendime özel olacak)

youngsun' Alıntı:
Yeni stepwayler CANBUS oldugu icin cok kolay hiz sabitleyici takilmasi.
Eltesanmobil ile iletisim kurabilirsiniz

Rabas'a yeni aracı hayırlı olsun.

Güray Hoca, bahsettiğiniz CANBUS nedir, Duster'da da varmı ?

Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız iyi günlerde kullanın yeni aracınızı. Ne kadara aldınız mahsuru yoksa?
Dat kornadan kastınız nedir?
İkinci eksoz sadece görsel mi yoksa fonksiyon görüyor mu?
Bunların maliyeti ne oldu?

pierrecardin' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız iyi günlerde kullanın yeni aracınızı. Ne kadara aldınız mahsuru yoksa?
Dat kornadan kastınız nedir?
İkinci eksoz sadece görsel mi yoksa fonksiyon görüyor mu?
Bunların maliyeti ne oldu?

Teşekkür ederim...
Araç...38 000 TL ye aldım...

İkinci egzos görsel...Boru direk şaseye kaynaklı...

Dat korna= orjinal kornası çok kötü.Seger marka dat diye öten / ses çıkaran korna taktırdım...
...Birde taksicilerin kullandığı did olanı varmış...ben o sesi istemedim..zaten gıcık olduğum bir korna sesidir...

Egzos maliyeti...İşçilik ve malzeme dahil 180 TL

Korna maliyeti...Role-Kablo-Korna ve içşilik 70 TL.

off road runner' Alıntı:

Araclarda elektrik kablolarini daha aza indirerek, veri ve komutlarin sinyallerle gonderimini saglayan VERi ULASIM SISTEMI.
2012 sonrasi Dusterlarda var. Teybi bluetoothlu olanlar.

Bugünde arabama yeni jantlar taktırdırm...

Üzerinden çıkan jant ölçüsü.... 16/6 inç 4 x100 bijon...ET 37 ( Saç jant)

Benim taktırdığım jant ölçüsü ....16/7.5 inç 4x100 bijon ...ET 20 (Çelik jant)

Jant maliyeti 800 TL

Lastiklere nitrojen bastılar...ne işe yarıyacaksa artık...

Çelik jantlar takılınca araba daha bir heybetli durmaya başladı...

off road runner' Alıntı:

Teşekkür ederim..Hız sabitleyici ile ilgili yol alamadım maalesef...Bilgi edinirseniz yardımınızı bekliyorum..

Yeni kasa Stepway ile ilgili olarak ilk izlenimlerimi yazmaya devam ediyorum...

Aracım 1000 km. oldu...

Motor eski kasaya göre çok daha atak...Çok seri hareket ediyor...

Yakıt şuan ortalama şehir içi...4.9

Süspansiyon eski kasaya göre daha sert..özellikle virajlarda araç yatmıyor...Konfora etkisi olumsuz değil...

Gösterge ışıkları çok güzel...

Direksiyon eskiye göre daha yumuşak...Beklentim EPS direksiyon...Bu olmadan araç olmaz...Hidrolik direksiyonmu kaldı yahu...

Bagaj daha geniş...Araç eski kasaya göre daha yüksek ve içi ferah...

Kapılar çok güzel kapanıyor..çıkan tok ses çok güzel...

Ön koltuklar çok rahat...Hala yükseklik ayarı yok...Bu çok kötü...

Arka koltuk rahat ..Fakat eski kasaya göre aykları koyacak alan çok azalmış...Dolayısı ile koltuğu öne çekmek gerekiyor...(Bizim boyumuza göre)

Radyo-CD -Mp3 ve Bluetooth..Radyo sesi bana göre kaliteli çok fazla beklentim yok...bana yetiyor...

Flaş bellek ve Telefon bağlama özellikleri harika...Telefonu hemen sisteme tanıttım ve kullanması çok kolay ses çok kaliteli...Sorun yok...

Ön cam açma düğmeleri eski kasaya göre ufak...Ulaşımı zor...eski kasada elim vitesteyken açabiliyordum...şuan uzanmam gerekiyor....büyük sorun...

Devam edecek...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
Hamdi TURAN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR