Dacia - Duster Benzinli mi Dizel mi Almalıyım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sozatman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,334

sozatman

Ana Kamp
Merhabalar arkadaşlar tereddütte kalma nedenim hafta içi kısa mesafe katetmem ; Şöyle ki 5 gidiş 5 dönüş 10 km. bir mesafeye gidip ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz . Haftasonu ise mevsimine göre kara ve tatlısu avlarına gidiyorum yılda yaklaşık 10 bin kilometre yapıyorum lpg li bir modelini mi dizelini mi tercih etmeliyim teşekkürler .

Etiketler
Selam olsun sana sözatman,

Alabiliyorsan (yani aradaki farkı karşılayabileceksen) dizel al derim. Çünkü gaz bu, uçan-kokan şey.

dizel kullanmadım kısa mesafe kullanacaksan pek farketmez şeklinde yorumlarda aldığım oldu çevremden birde epey soğuk bir yerde yaşıyorum (GÜMÜŞHANE) donma olayından da çekiniyorum - 25 30 ları görüyoruz burada

sozatman' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar tereddütte kalma nedenim hafta içi kısa mesafe katetmem ; Şöyle ki 5 gidiş 5 dönüş 10 km. bir mesafeye gidip ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz . Haftasonu ise mevsimine göre kara ve tatlısu avlarına gidiyorum yılda yaklaşık 10 bin kilometre yapıyorum lpg li bir modelini mi dizelini mi tercih etmeliyim teşekkürler .
yılda 10000 km hemde çoğu kısa mesafelerde ise bence benzinli.

dizel çok kullanan için akılcıdır. zira aynı duster modelin dizel-benzinli arasında 5-6 bin oynuyor. Bu rakamı yakıt fiyat farkından çok kullanarak çıkartacaksanız dizel alınır. şehir içi-dışı çok yol yapanlar için..sizin gibi yılda 10bin yapacaklar için 5-6 az verip benzinli almak akıl karı..

şu anda verdiğim linkteki hesaplama çalışmıyor ama mantığını kavramışsınızdır

zaten kavranacak da bişey yok , düz bir hesap işi yani sonuçta ?

selamlar hocam... ben 2011 ekim ayında 4x4 çelik cantlı klimalı 2 airbaglı abs li benzinli dacia duster aldım. aldıktan bir kaç ay sonra zavoli marka lpg taktırdım. inanın bende dizein pahalılığından dolayı benzinli tercih etmiştim ve çoook memnunum. aradaki 6 ila 10 bin tl yi bir kaç yıl yakıt parası yaparım dedim ve ister benzin istersem lpg de kullanma şansım var hem bakım maaliyetleride gerçekten daha ekonomik. servise dahi götürmeseniz iyi bir usta yarı fiyatına yapabiliyor. neden mi?? çünkü üzerindeki motor renault megan motoru ve ustalar ezbere biliyor artık. gerçi benim bakım henüz gelmedi geldiğinde ilk bakımdan dolayı tabiki servis diyorum. neyse bence benzin en ideali. FAKAT ARACIMI SATMAK İSTİYORUM ÇÜNKÜ EŞİM OTOMATİK KULLANABİLİYOR VE MAALESEF DUSTERİ kullanamadı ilgilenenler olursa aracım tertemiz ve osmaniyede fiyatta anlaşırsak satacağım. ( ne alırsanız alın bence benzinlinin konforu gücü ve sessizliği hiç birinde yok)...saygılarımla.

Sayın Volgahazar Bey aracınızın kilometresi nedir. Ne fiyat düşünüyorsunuz.5072046994. müsaitseniz görüşelim

volgahazar' Alıntı:
selamlar hocam... ben 2011 ekim ayında 4x4 çelik cantlı klimalı 2 airbaglı abs li benzinli dacia duster aldım. aldıktan bir kaç ay sonra zavoli marka lpg taktırdım. inanın bende dizein pahalılığından dolayı benzinli tercih etmiştim ve çoook memnunum. aradaki 6 ila 10 bin tl yi bir kaç yıl yakıt parası yaparım dedim ve ister benzin istersem lpg de kullanma şansım var hem bakım maaliyetleride gerçekten daha ekonomik. servise dahi götürmeseniz iyi bir usta yarı fiyatına yapabiliyor. neden mi?? çünkü üzerindeki motor renault megan motoru ve ustalar ezbere biliyor artık. gerçi benim bakım henüz gelmedi geldiğinde ilk bakımdan dolayı tabiki servis diyorum. neyse bence benzin en ideali. FAKAT ARACIMI SATMAK İSTİYORUM ÇÜNKÜ EŞİM OTOMATİK KULLANABİLİYOR VE MAALESEF DUSTERİ kullanamadı ilgilenenler olursa aracım tertemiz ve osmaniyede fiyatta anlaşırsak satacağım. ( ne alırsanız alın bence benzinlinin konforu gücü ve sessizliği hiç birinde yok)...saygılarımla.
güç konusu haricinde yazdığınız hemen herşeye katılıyorum ancak dizel duterın torku benzinliden daha yüksektir bu da rampalarda arazide ve yüklü durumlarda benzinliden daha iyi iş yapmasını sağlar ama bu durumda bile 6-10 bin tl fark verip dizel almam.

LPG konusunda teknik bilgili konuştuğum kişilerin hepsi, aman lpg den uzak durun diyorlar. Araç deposuna pompalanan lpg sıvı kalabilmesi için -28 dececede imiş, bu durumda ilk kalkışlarda ve soğuk havalarda asla lpg kullanılmamalı diyorlar.
ikinci nokta, lpg kuru, içinde kısmen yağ barındırmayan yakıt, piston sekmanların ömrünü tam yarıyoa düşürüyor denmekte. Yani ya benzin, ya motorin öneriyorlar. Hatta son zamanlarda, motorin fiyatı benzine yaklaştığı için, yeni teknoloji çok az yakan benzinli motorlu araçları öneriyor işi bilen teknik uzmanlar...

sayın mimarankara , demişsiniz ki "Hatta son zamanlarda, motorin fiyatı benzine yaklaştığı için, yeni teknoloji çok az yakan benzinli motorlu araçları öneriyor işi bilen teknik uzmanlar..."

Dizel mi alayım benzinli mi sorusunu cevaplamak için işi bilen teknik uzman olmaya gerek yok :smiley: ayrıca fiyatları eşit olmaya yaklaşsa da tüketim açısından litre olarak hala ciddi farklar var.
Wolksvagen'in en az yakan diye piyasada bilinen ve tutulan 1.4 TSI motoru bile gerçek koşullarda 6,5 - 6,8 llitrenin altına düşmüyor. Bir dizel ise aynı koşullarda 5,2 ,- 5,6 litre ile yetinebiliyor. Üstelik 4,8 filan da tutturulduğu da oluyor , benzinli ise değil 4,8 i , 5,5 litreyi bile tutturamaz... herneyse , bakım maliyetleri , yapılan km hesabını yapan bir adam karar verebilir dizel-benzinli seçimine , işi bilen teknik uzman olmaya gerek yok yani :smiley:

s.forester' Alıntı:
sayın mimarankara , demişsiniz ki "Hatta son zamanlarda, motorin fiyatı benzine yaklaştığı için, yeni teknoloji çok az yakan benzinli motorlu araçları öneriyor işi bilen teknik uzmanlar..."

Dizel mi alayım benzinli mi sorusunu cevaplamak için işi bilen teknik uzman olmaya gerek yok :smiley: ayrıca fiyatları eşit olmaya yaklaşsa da tüketim açısından litre olarak hala ciddi farklar var.
Wolksvagen'in en az yakan diye piyasada bilinen ve tutulan 1.4 TSI motoru bile gerçek koşullarda 6,5 - 6,8 llitrenin altına düşmüyor. Bir dizel ise aynı koşullarda 5,2 ,- 5,6 litre ile yetinebiliyor. Üstelik 4,8 filan da tutturulduğu da oluyor , benzinli ise değil 4,8 i , 5,5 litreyi bile tutturamaz... herneyse , bakım maliyetleri , yapılan km hesabını yapan bir adam karar verebilir dizel-benzinli seçimine , işi bilen teknik uzman olmaya gerek yok yani :smiley:
geçenlerde Mobility Channel da 1.0 ecoboost motorlu ford mondeo atanıtılıyordu.hafizam beni yanıltmıyorsa 4.5 lt/100km gibi tüketim değeri vardı.

yinede karar vermek oldukça güç en az 5 yıl kullanmayı düşünüyorum bu arada arabayı herzaman sakin kullanırım sürat pek önemli değil rampada çekişi tatminkar olsun yeter

Karar vermek zor değil...çok kolay...

1.Benzinli araç alacaksın...araç maliyetin düşecek...Ne güzel kar ettim diye sevineceksin...

2.Benzinli araç alacaksın...her benzinciye girişte...daha fazla benzin alacak ve daha fazla ödeme yapacaksın...

3.Benzinciye her girişinde aracın ilk alış maliyetinin düşük olduğunu düşünmeyecek ve yakıt fiyatlarına isyan edeceksin...

4.Benzinli araba aldığın için...etrafında çok bilen herkes...niye dizel almadın...benzine paramı yeter diyecek ve üzüleceksin...

5.Benzinli araba aldığın için...daha sık benzinciye gireceksin..yanındaki dizel araç sahibi çay içerken sen benzin dolduracak ve isyan edeceksin...alış maliyetinin düşük olduğunu aklına getirmeyeceksin...

6.DİZEL araç alacaksın..sana kimse akıl vermeyecek..alış maliyetinin yüksek olmasına karışmayacaklar...sende zaten aracı aldıktan bir hafta sonra o farkı unutacaksın ve güle oynaya aracına bineceksin...

Bizde araç maaalesef böyle alınıyor...etraf ne der...?benzinli ikinci el satılırmı...? vs vs vs..

bu arada alış maliyeti yüksek olabilir ama satarken de farklı fiyata sattığınızı unutmayın...

tabii siz 5 sene kullanacaksanız bu farkı zaten boşverin.

bir de benzinli fiyatına dizel satan bazı markalar ve modelleri var ki ona hiç değinmiyorum.

lpg-benzin yerine bence motorin her zaman daha mantıklı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR