Birkaç yerde durup yol sathı üstündeki döküntüleri elle toplayıp yolu açtım.En yukarıdan en aşagıya kadar tehlikenin ve manzaranın tadını çıkara çıkara tahmini 3-4 saatte indim.(ne acelem vardı nede varılması gereken mecburi bir nokta) amaç böyle tehlikeli addedilen bir yoldan bende geçtim arkadaş demekti.(bir çeşit NORVEÇ gezisi yaptım derken duyulan hislerin benzerini duymak için) ben aşağıya inerken hanım bütün kuranı ezberden okudu bitirdi.
Uygun yerlerde durup dimdik yamacın yol kenarında otların üstüne oturup kendi demlediğimiz çayı içmesi zevkli oluyor insan kendini Everest te zannediyor.(Biraz aşırılı benzetme oldu ama valla öyle zannediyorsunuz)
Rastladığınız yörenin insanları size ya uzaylımı bu yahu diye garip garip bakıyorlar yada zavallı aklını oynatmış delirmiş ama haberi yok misali hafiften sırıtır sırıtır kafa sallıyorlar.
Peki buraya gitmeyi buradan geçmeyi tavsiye edermiyim?YOK YOK etmem durup dururken kalaylanmaya niyetim yok ama benim gibi kafası bazen giden birisi varsa eh UZUNGÖL e gelmişse yola devam edip yukarı çıksın AYGIR GÖL üne tepeye varsın.Orada biraz kamp yaptıktan sonra ulan manzara çok güzel tabiat harika gölde müthiş ama ne işim var benim dağların zirvesinde kuruntusuna kapılmazsa işte o zaman inişi bu yoldan yapsın.(Bana uyup buradan aşağıya inerken bana az porsiyon küfretmek serbesttir zaten öyle virajlı yerler var ki kuru söförlük tecrübesi yetmiyor illaki küfretmek gerekiyor,ben kendime epey küfretmiştim)