Connect Aküsü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,649

mayıstosböce

An lar Sadece An lar,Yaşam Budur Zaten
Yer
Adabazar
Arkadaşlar connect in aküsü bitti bugün,kısa gezilerde belki 1 hafta, buzdolabı ve gece seyyar lamba kullacağım düşünülürse nasıl bir akü alsam iyi olur.Üstünde orjinal aküsü 12/60 volt.Mutlu akü fiyat listesine baktım aralarında fazla fark yok benim aracıma koyabileceğim en üst limit nedir.birde şöyle bir aküden bahsediyor mutlu akü
http://www.mutlu.com.tr/get_content.cfm?id=18
buda genel fiyat listesi
http://www.deltalastik.net/haberler.asp?nws=6

Etiketler
Ynt: Connect Aküsü

mayıstosböce' Alıntı:
Arkadaşlar connect in aküsü bitti bugün,kısa gezilerde belki 1 hafta, buzdolabı ve gece seyyar lamba kullacağım düşünülürse nasıl bir akü alsam iyi olur.Üstünde orjinal aküsü 12/60 volt.Mutlu akü fiyat listesine baktım aralarında fazla fark yok benim aracıma koyabileceğim en üst limit nedir.birde şöyle bir aküden bahsediyor mutlu akü
http://www.mutlu.com.tr/get_content.cfm?id=18
buda genel fiyat listesi
http://www.deltalastik.net/haberler.asp?nws=6
Orjinal akünün yerine ne yazık ki genellikle büyük akü koymak çok mümkün değil. Yine de yerine olabilen en yüksek kapasiteli aküyü takın derim. Ana akü alırken kısa süreli yüksek akım (marş için) verebilen bir akü seçin. İkinci bir akü kullanımınızda buzdolabı gibi cihazları kullanabilirsiniz. İkinci akünüzün (yaşam aküsü) kısa süreli yüksek akım kapasiteli olması gerekmiyor. Bunun yerine uzun ömürlü, şarj deşarj dayanımı yüksek, derin deşarja da dayanıklı bir akü kullanılması iyi olur.

Bülent bey,
Ben de yakın zamanda değiştirdim akümü. Orjinalinde 60A vardı. Ben 75A aldım. Yerine de rahatlıkla uydu. Sanırım sizin de 75A uyacaktır. Ama yine de oto elektrikçilere sormakta fayda var.
Nasıl bir buzdolabı kullanacaksınız? Ben kendi aracım için, yeterli havalandırmayı sağlayamazsam kompresorlu dolaplardan randıman alamayacağımı, danfoss kompresorleri Türkiye'de ilk kez otobüslere uygulayan deneyimli bir ustadan öğrendim. Termoelektrik soğutuculardan da kimse memnun değil. Kaldı ki ayrı bir yaşam aküsü olmadan ya da araç çalışmadan bu dolapları bile 10 saatten fazla kullanamazsınız. Ben normal kamp buzluğu düşünüyorum.

Sayın fsirin ikinci bir akü düşünmüyorum çünkü şuan yaptığım herşey günü kurtarmak adına yanlızca.Yaptığım zaten alınacak bir akünün ,kaliteli ve nispeten kamp yapmaya uygun olnını almak.Cem bey inanın ben de karar vermekte zorlanıyorum kasetli buzluk nasıl olur diye de baya düşündüm.sinbonun yüksek lt olan bir modelini düşünüyorum.yazılanlara bu tarz markalarda pek güvenmem ama amatörce işimi görsün yeter diye düşünüyorum.akü konusunda 75 in üstüne izin verirse daha yükseğini takayım az farklar var aralarında.

Marka-ürün-kalite denkleminde marka faktörü her zaman yüksek değerlikli olmayabiliyor. Bazen çok bilindik kaliteli denilen markaların çok kötü ürünlerine rastlayabiliyoruz. Ya da uyduruk denilen markaların çok kaliteli ürünlerine...Bu biraz şans işi. Şahsen evimde sinbonun bir çok ürününü kullanıyorum ve çok memnunum. Memnunum derken, elbette çok-çok kaliteli ürünler değil ama fiyatlarının çok-çok üzerinde performans sergiledikleri bir gerçek.
Termoelektrik soğutucularda genellikle 48 watt/sa başka bir deyişle saatte 4 Amper gibi bir akım çeken plakalar kullanılıyor. Aynı plakanın kullanıldığı 12 lt.lik bir buzluğun kataloğunda ortam sıcaklığının 20 derece altına kadar soğutur yazarken, buzluğun hacmi 24lt. ye çıktığında, ortam sıcaklığının 15 derece altına kadar soğutur yazıyor. Bizim işimizi 12 lt.lik olanın göreceğini sanmıyorum. 24 lt. ancak yeterli. Bu da, arabada yaz sıcağında 40-50 derecelik bir sıcaklık oluştuğunda haşlanmış su değil de, vücut ısısında su içmemiz anlamına geliyor :D Kaldı ki 75 Amperlik bir akü yeni bile olsa bu buzluğu araç çalışmazken en fazla 15 saat çalıştırır. Şahsen ben 10 saatten fazlasına riske giremem. Çünkü aracın kapı lambaları, merkezi klitleri, immobilizer, saat, radyo gibi bir çok aksesuvarı ister istemez az bir akım çekse de çalışacak.
Eşimle uzunca hayali senaryolar yazarak uzunca beyin fırtınaları yaptık. Igloo'nun 24 lt.lik elektrikli buzluğu metroda 79 TL. Ancak elektrikli olmasının getireceği avantaj çok özel durumlar için geçerli. Ben sanırım bu buzluğu alacağım ama genellikle de evde buzlukta dondurduğum buz aküleriyle kullanacağım. İçinde buz varken çalıştırıldığında buzu daha çabuk eritiyormuş :D Yani yolculuk esnasında araç çalışırken kullanayım deseniz bile evden çıkıştaki ilk 24 saat içinde elektrikli olmasının avantajını kullanamıyorsunuz. Bahsettiğim buzluğun en büyük avantajı elektrik alabileceğiniz kamping gibi yerlerde 220V ile de çalışabiliyor olması.

Cem bey buzluk knusunda hiç bilgim yokmuş onu anladım.Markaya gelince birbirine yakın fiyatlar varsa tabiki markayı tercih ederim ama körü körüne değil.Ekmek makinası almayı düşünüyordum forumlara girdim yer gök sinbo diyor ya ona yakın fiyata kenwood filan buldum ama çoğu kimse sinbo diyor bende aldım ve doğru çıktı,mekanik ve teferruat gerektirmeyen şeylerde bu markalar çok iyi gerçekten.bu şerefsiz büyük markalar bize çok yüssek fiyattan malzeme satarken sinbolar premiereler,king ler bizi bunların elinden kurtardı.Basit küçük bir fritözü 50 den daha fazlaya satarlardı 19 a almıştım,örnekler saymakla bitmez.Bu konuda hem fikiriz yanlış anlaşılmasın.Şimde sabırla '1 kaşık yağ ile 1 kg patates' ürününü yapmalarını bekliyorum.

Bülent bey size taksi aküsü önerebilirim. taksiciler gece park ettiği yerde tavan lambasını ve iç lambasını devamlı açıyorlar. Onlar için geliştirilmiş, bütün markaların Taksi Aküsü var. Bunlar starter akü olduğu için normal araç aküsü yerine takabilirsiniz. bir oto elektrikçi yada akü bayisi size yardımcı olur.

Selam
Sinbonun bir buzluğu var bende.
bakınız http://www.indexorg.com/kuheylan/previewpages/previewpage21.htm :smiley:)))
Üzerinde bir zihni sinirlik yaptım ve 2 senedir kullanıyorum çok memnunum. 12 volt ile çalışıyor. Yola cıkmadan 1 gün evvel evde adaptörle yola çıktığımdada arabada çalıştırıyorum. İçinede 2 tane büyük buz aküsü koyuyorum. Küheylandaki buz dolabını yiyecekler için bunuda içecekler için kullanıyorum. Rakıyı içilecek kıvama getiriyor :smiley:)))
Ben memnunum gerisi size kalmış :smiley:)))

Vayy çok yaratıcı akşama inceleyeyim..Ahmet bey sanırım en uygunu sizin dediğinizhemen sorayım ve farkınıda öğrenelim.

Bülent Bey,
Uzun zaman ben de bu buzluk türünden çakmak fişiyle çalışan sogutuculardan kullandım. Motor çalışmıyorken 1 saaten fazla kullanmaya pek cesaret edemedim. Donmuş ve soğuk malzemeler koyduğunuzda soğuk tutabiliyor. Buz aküleri de işe yarıyor. Derin dondurucudan çıkardığım buz akülerini de seyahate giderken kullanıyordum. Bu yaklaşık 2 gün işe yarıyor. Dunmuş olarak koyduğum et ürünlerini mutlaka bu süre sonunda pişirmek gerekiyor. Bu tür buzluklar Cem bey'in dediği gibi en kaliteli olanlar ortam sıcaklığından 25 derece daha düşük tutabiliyor. Bu olay Peltier elemanın çalışma sisteminden kaynaklanıyor. Hatta cihazın fişini ters takarsanız ısıtıyor. Bu buzluk tipinde olup kompresörlü olanlar da var ancak oldukça pahalı.
Bu arada ekmek yapma olayını da herkese tavsiye ederim. Nefis oluyor.

Evet sayın fsirin onları bende gördüm gerçekten baya pahalı.Buzlukların faydası varsa zamanı uzatmaya onlardan koyarım basit birşey,zaten şöyle düşünüyorum karavan maksatlı aracımı alana kadar sorunları pratik ve ucuz yollu çözmek istiyorum herşeyi ikinci kez alacağım düşünülürse en mantıklısı bu.Ama bu beni çok rahatsız etmiyor uzun süre dağ tepe gezmeyi düşüneceğim için bana küçük kompak bir sistem zaten lazım.Ayın 27 sinde ilk kısa gezimi yapacağım bu hafta yapacaktım ama istanbulda olacağım ozamana kadar sistemi erteledim.gelen olursa önümüzdeki haftasonu taraklı karagöl yada alifuatpaşa kırcalı yaylasında olacam benim niyetim karagöl ama nasip.[attachment=1]

2563772.jpg

osak' Alıntı:
Selam
Sinbonun bir buzluğu var bende.
bakınız http://www.indexorg.com/kuheylan/previewpages/previewpage21.htm :smiley:)))
Üzerinde bir zihni sinirlik yaptım ve 2 senedir kullanıyorum çok memnunum. 12 volt ile çalışıyor. Yola cıkmadan 1 gün evvel evde adaptörle yola çıktığımdada arabada çalıştırıyorum. İçinede 2 tane büyük buz aküsü koyuyorum. Küheylandaki buz dolabını yiyecekler için bunuda içecekler için kullanıyorum. Rakıyı içilecek kıvama getiriyor :smiley:)))
Ben memnunum gerisi size kalmış :smiley:)))
Ömer bey,
Anladığım kadarıyla ayrı bir peltier plaka ve fan takmışsınız. Çok iyi anlayamadığım konu, bu plakaların bir yüzü soğutma yaparken diğer yüzü ısıtma yapmıyor mu? Dolabın altına bir delik açıp ısıyı dışarıya vermiyorsanız hem ısıtıp hem soğutması söz konusu değil mi? Peltier plakalardan maksimum soğutma verimi alabilmek için önemli olanın plakanın diğer yüzünde oluşan ısının uzaklaştırılması olduğunu duymuştum. Fan dışarıdaki ısınan bölümü soğutmak için kullanılsa daha randımanlı olmaz mı? Bir de bu plakanın dolabın alt kısmına değil de üst kısmına yerleştirilmesi gerekmez miydi? Biliyorsunuz soğuk hava alçalır, sıcak hava yükselir. Bütün bunları sisteminizi çok iyi anlayamadığım için yazıyorum. Ayrıntılı bilgi verirseniz aydınlatıcı olacaktır. İkinci plaka ve fan toplamda çektiği enerjiyi ne kadar etkiliyor?

90'lık akü biraz uğraştırıyor ama yatağına uyuyor. ben zamanında aküyü değiştirirken 90'lık taktırmıştım. ;)

mayıstosböce' Alıntı:
Evet sayın fsirin onları bende gördüm gerçekten baya pahalı.Buzlukların faydası varsa zamanı uzatmaya onlardan koyarım basit birşey,zaten şöyle düşünüyorum karavan maksatlı aracımı alana kadar sorunları pratik ve ucuz yollu çözmek istiyorum herşeyi ikinci kez alacağım düşünülürse en mantıklısı bu.Ama bu beni çok rahatsız etmiyor uzun süre dağ tepe gezmeyi düşüneceğim için bana küçük kompak bir sistem zaten lazım.Ayın 27 sinde ilk kısa gezimi yapacağım bu hafta yapacaktım ama istanbulda olacağım ozamana kadar sistemi erteledim.gelen olursa önümüzdeki haftasonu taraklı karagöl yada alifuatpaşa kırcalı yaylasında olacam benim niyetim karagöl ama nasip.[attachment=1]

Bülent Bey,

Mesajınızdaki fotoğraf, nereye ait?

Kolay olsun işleriniz.
Cavid Sezen

Cem Bey
Yazdıklarınızı okuyunca yaw ben neler yapmışım diye düşünmeden edemedim :smiley:))) Öncelikle orda gördügüğünüz aliminyum soğutucu bir bilgisayar güç kaynağından çıkmış alelade bir soğutucu, fan ise yine eski bilgisayarların CPU fanı. Yani oyle cok teknik seyler değil.
Bu düzeneği aşağıya koymak zorundayım zira fotoya bakarsanız acık renk olan yerler metal yani soğuyan yerler buraları. Bunu yapmaktaki amacım soğuyan aliminyumun daki ısıyı buzluğun içinde sirkülasyonunu sağlamak. Fotografta goremiyorsunuz birde anahtar koydum. İstediğim zamanda kapatabiliyorum.Yani sizin yazdığınız gibi teknik bir düzenek değil yalnızca zihnisinir iş gören bir düzenek :smiley:))))
Yarın sabahdan yine Şiledeyim. Yolu düşen varsa beklerim :smiley:
Sevgi ve saygılar

Sayın gezmen taraklı karagöl yaylası google earth de taraklı karagöl yaylasını bulun orada eklenmiş birkaç resimden biri.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri