Çocuklar için Spor Tırmanış Eğitim ve Tanıtım Programları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kamilyay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,415

kamilyay

www.boulderistanbul.com
Yer
kadiköy
Web
www.boulderistanbul.com
Spor tırmanış fiziksel gelişimin yanı sıra mental gelişimi de destekleyen, bir spor dalıdır. Çocuklarda karakter gelişimini olumlu yönde etkiler, özgüven sağlar, sorumluluk becerisi kazandırır, problem çözme, stres yönetimi, baskı altında karar verme, zor koşullara dayanıklı ve uyumlu olabilme gibi fiziksel yetilerini geliştirir. Ayrıca, başarabilmenin verdiği güvenle özgüvene ulaşma, strateji oluşturma, planlama gibi benlik becerilerini de geliştirir.

PYP Eğitim Modelinde Çocuklar İçin Spor Tırmanış Eğitimi

PYP 3-12 yaş arası çocuklar için anlamlı olan , onlara çekici gelen ve mücadele etmelerine olanak sağlayan alanlar üstü bir eğitim programıdır. PYP Bilginin tek başına yeterli olmadığını , bunun yanında uygun kavramların , becerilerin ve tutumlarında geliştirilmesi gerekliliğini ilke edinir. Eğitim merkezinde öğrenme aracı olarak sorgulama yer almaktadır.
Program, Öğrencide anlama çabasının arttırılması, gerekli bilginin ve becerilerin ediniminde istek uyandırma, olumlu tutumların geliştirilmesi ve olumlu davranışlar sergileme fırsatının sağlanması arasında bir denge kurmaya çalışmaktadır.

Kavramlar;
Öğrencilerimizden neleri anlamalarını istiyoruz.

Sebep-sonuç ilişkisi: tırmanışta becerinin uygulanmasında başarı veya başarısızlıkta sebep sonuç ilişkisinin öğrenci tarafından sorgulanmasının sağlanması

Bakış açısı : Problem çözme odaklı olan tırmanış sporunda, öğrencinin farklı bakış açıları bularak, problemi keşfetmesini ve sorunu çözmeye uygun bakış açısını bulmasını sağlamak

Sorumluluk : Tırmanış sporunda öğrencinin sorumluluklarını bilmesi.sorumluluklarını uygulaması,güvenlik prensiplerine uygun şekilde arkadaşının emniyetini almayı öğrenmesi

Dönüşümlü düşünce ; Öğrencinin Güç ve zayıflıklarını keşfetmesi onarması ve geliştirmesi için harekete geçmesi gerektiğinin farkına varması

Beceriler;
Öğrencilerimizin neleri yapabilmelerini istiyoruz?

Sorumluluğu kabul etme: Öğrencinin tırmanış sporu gibi sevdiği bir spor dalında uyguladığı becerilerle sorumluluklarının farkına varması, sosyal ve toplumsal hayatında da sorumluluk sahibi bir birey olmasının sağlanması
Başkalarına saygı
Başkaları ile beraber çalışabilme
Çatışmaları çözümleyebilme
Grup kararı alabilme
Araştırma becerileri
Soru oluşturma
Gözlem
Planlama
Veri toplama
Verileri kaydetme
Verileri düzenleme
Verileri yorumlayabilme
Araştırma sonuçlarını sunma
Düşünme becerileri

Tutumlar ;
Öğrencilerimizden ne hissetmelerini bekliyoruz?

Tırmanış esnasında öğrencilerimizin şu tutumları gelişmektedir;
Değer verme
Kararlılık
Kendine güven
Yardımlaşma
Yaratıcılık
Merak
Kendini başkalarının yerine koyabilme
İstekli olma
Bağımsız davranabilme
Dürüstlük ve adil olma
Saygı
Hoşgörü

ÇOCUKLARDA SPOR TIRMANIŞ KURS PROGRAMI

Spor tırmanış ve kısa kaya tırmanışı spor dallarında emniyet tedbirlerinin öğretimi
Kısa kaya tırmanışında kullanılan malzemeler
Rota nedir? Nelerden oluşur?
Kısa kaya tırmanışında güvenli mindere düşme ve atlama teknikleri
Kısa kaya tırmanışında yan geçiş çalışması
Kısa kaya tırmanışında partnerinin emniyetini alma tekniği
Kısa kaya tırmanışında farklı zorluk derecelerinde rota çalışması
Kısa kaya tırmanışında öğrencinin yaratıcılığını kullanarak rota hazırlaması
Kısa kaya tırmanışında rota oluşturma hakkında taktik ve strateji belirleme çalışması
Eğlenceli Kısa kaya yarışmaları ve kuralları
Spor tırmanışta malzeme bilgisi
Spor tırmanışta düğüm teknikleri
Üstten emniyetli (top-rope) tırmanış tekniğinde tırmanış ve güvenlik tedbirleri çalışması
Üstten emniyetli rotalarda tırmanış çalışması
Spor tırmanışta lider tırmanış tekniği
Lider tırmanışta klip çalışması
Lider tırmanışta taktik ve strateji belirleme
Lider tırmanış yarışması ve kuralları
İple iniş teknikleri

Kurs süresi haftada 2 şer saat olmak üzere toplam 4 derstir.
Eğitimlerimiz Pazar günleri 13:00 – 15:00 saatleri arasında salonumuzda uygulanmaktadır.
Kurs ücreti kişi başına 100 TL + KDV dir.

ÇOCUKLARDA SPOR TIRMANIŞ TANITIM PROGRAMI

Spor Tırmanış nedir? dalları nelerdir?
Kısa kaya (Bouldering) tırmanış malzemelerinin tanıtımı
Kısa kaya (Bouldering) tırmanışında mindere düşme ve atlama teknikleri çalışması
Kısa kaya (Bouldering) tırmanışında tırmanış teknikleri
Kısa kaya (Bouldering) tırmanışında rota çalışması
Kısa kaya (Bouldering) tırmanışında eğlenceli yarışma oyunu
Üstten emniyetli (top-rope) tırmanış malzemelerinin tanıtımı
Üstten emniyetli (top-rope) tırmanış tekniği çalışması

Kurs süresi yaklaşık 2 saatdir.
Eğitimlerimiz Pazar günleri 10:30 – 12:30 saatleri arasında salonumuzda uygulanmaktadır.
Kurs ücreti kişi başına 20 TL + KDV dir.

EĞİTMENİMİZ

Beden eğitimi Öğretmeni ve Spor tırmanış Antrenörü Murat CANBEK

www.muratcanbek.com

KURS KAYIT MÜRACAAT İÇİN

www.boulderistanbul.com
boulderistanbul@gmail.com

Kamil YAY
0 216 337 50 92 – 0 216 337 51 92
0 535 203 58 93

http://www.boulderistanbul.com/tr/24_cocuk-egitim.aspx

Etiketler
Ynt: Çocuklar için Spor Tırmanış Eğitim ve Tanıtım Programları

boulderistanbul

IMG_0310 (Large).jpg

IMG_0310 (Large).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR