CJ5 veya CJ modelleri hangisini önerirsiniz Off-ROad için

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dogan60 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,508

dogan60

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar ben son 1 aydır cj hastası oldum yabancı videolar izliyorum ve araçları hurda iken nasıl off-road arabası yapıldığını gördüm ve işte bu araba benim istediğim araba dedim ve araştırmaya devam ettim Türkiyede Off-road la ilgili güzel kaynaklar buldum ama şöğle bir soru işareti var bende ????

?? = Ben cj5 veya 6,7 alırsam ve güzel bir masraftan kaçmadan off-road için hazırlarsam ama verdiğim paraya değer mi?

yarış için arabayı kullanmıyacağım sadece gösteriş ve arazide zevk almak için almayı düşünüyorum.. Ve bana bu şekil önere bileceğiniz bir araç var mı?

jeep-cj5-01.jpg

pr_01_558_max.jpg

pr_01_446_max.jpg

pr_01_276_max.jpg

pr_01_320_max.jpg

Etiketler
Ynt: CJ5 veya CJ modelleri hangisini önerirsiniz Off-ROad için

virüs bulaşmış hayırlısı olsun ;D
sadece offroad derseniz CJ 5
kamp ağırlıklı geziler derseniz (kamp malzemelerinin fazlalığı dolayısıyla bagaj ihtiyacı için) CJ6 veya CJ8
ikisinin karışık hali CJ7 yada yeni tabir ile cj8 in arkası kesik hali CJ 7,5 ;)

hiçbir masraftan kaçınmadan araç toplayacağım derseniz meblağ olarak 40-50 binleri ortaya koymak demek bu durumda hazır halde yapılıları almak daha mantıklı oluyor, tercih size kalmış
para olarak size abartı gibi gelmiş olabilir son toplanan cj lerden fikir edinebilirsiniz garaj bölümünde bolca mevcut,,,
hayırlısı olsun

Ben hem gösteriş hemde gezi arazide olarak düşünüyorum .. Ben ek parçalara baktığımda araçtan hariç olarak tam tesisatlı yaklaşık 10TL civarında çıktı tamponlar lastik jant makaslar telsiz boya v.b peki motor değişmesi gerekir mi? 4x4 olarak ben temiz bir model almayı hedefledim lpg'siz olarak ve ömür boyu kullanmak için alıyorum bana gidermi ben 25 tl 30tl gözden çıkardım..

cevaplarınız için tşk.

25-30.000 tl bütçeyle bencede yapılı bir araç almalısın. Ben cj 7 topluyorum. 11 ay oldu araç bitmek üzere ve şu ana kadar 62.000 tl harcadım. İşe başlarken max 35.000 tl ye çıkar diye hesaplamıştım. Cj toplayacaksan evdeki hesap asla çarşıya uymaz :smiley:

Anladım.. ama okadar çok para vermek istemem ben 28 son diyordum ama sizingibi bilgiler sonucunda bu rakam bir hayal oldu :D Peki istediğiniz zevki veriyor mu? umduğunuzu aldınızmı iyiki taplamışım aldım dedirtiyor mu?

Yorumlarınız için Tşk edrim..

Tabi ki her civatasına kadar nasıl yapildığını bilmek ayrı bir keyif ama şu da bir gerçek satmaya kalksam asla o paralara satamam... Bütçeniz dediğiniz şekildeyse 30.000-35.000 tl lik toplu bir araba alın derim.

Ben de onu pilanladım çok hoş bir araba ama gücümüz yetmiyor :D yorumunuz için teşekkürler.

Selam hocam bu aracı bi inceleyin.
Hemen hemen sizin istediğiniz her şey var araç zaten geçen seneler sıfırdan toplanmıştı.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61313.0 önceki halini buradan takip edebilirsiniz.

Bu yıl araç sıfırdan tekrar toplandı.Amaç aracı satmak için değil binmek içindi ancak 2 hafta önce yunanistandan yeni bir araç aldık.
Bu nedenle aracı makul bir fiyata verebiliriz.
Araçta herşey sıfırdan yapıldı.Şu an sadece şanzımanında 500 tl gibi bir masrafı var bayramdan sonrada oda yapılacak.
Aracın altında kit ve dana 44 defransiyel mevcut.Araca ciddi bir masraf yapıldı ve 3 yıldır bu araca hiç 2. kez marş basmadık.
Ayrıca defransiyeli normal cj lerden çok sağlam.
Görmenizi tavsiye ederim fiyat konusundada anlaşırız bi şekilde .
Satmam daki sebep parasal değil sadece diğer araç geldiğinde bu araç fazlalık kalacak.
Siz aracı görün derim.

59403_187928118011118_1996995698_n.jpg

377553_187928081344455_631503615_n.jpg

643986_187928061344457_1707572512_n.jpg

Keyif verirmi konusuna gelince .
Yeni aldığım araç 3.8 tek kapı wrangler sport.
Emin olun ki hala cj den alacağım keyfi ondanalabileceğim konusunda şüphelerim var.
Cj de genelde her kes çok sorun yaşadığından şikeyetçi olur ama ben aracı yapılı almış olmama rağmen sıfırdan toplamıştım.
Ve aldığım günden beri sağolsun beni hiç yolda bırakmadı.
2. yenilemede aslında sırf boya rengini değiştirme ile başladı sonrasında beni yolda bırakmadığı için yorgunluğunu almak adına komple sıfırladık.
Her arazi aracıyla offroad yaparsınız. Ama hiç bir arazi aracından ne arazide ne şehirde cj de aldığınız hazzı alamassınız.

Yorumun için teşekkür ederim .. Benim istediğim gibi bir araç evet ama ben şuan alacak durumda diilim ben yaz sezonuna doğru düşünüyorum.

Almak çok isterim aracınızı şuan baya heyecanlandım işte bu dedirtti aracınız :smiley: rengi gerekli aksesuarları tam görünüyor

Siz araçları topluyup satıyormusunuz bu işi professonel olarak mı yapıyorsunuz? yoksa hobi olarak mı kendiniz için mi topluyorsunuz?

dogan60' Alıntı:
Yorumun için teşekkür ederim .. Benim istediğim gibi bir araç evet ama ben şuan alacak durumda diilim ben yaz sezonuna doğru düşünüyorum.

Almak çok isterim aracınızı şuan baya heyecanlandım işte bu dedirtti aracınız :smiley: rengi gerekli aksesuarları tam görünüyor

Siz araçları topluyup satıyormusunuz bu işi professonel olarak mı yapıyorsunuz? yoksa hobi olarak mı kendiniz için mi topluyorsunuz?

Bu işin ticaretini yapmıyorum. Aracıda kendim için topladım. Diğer arkadaşın dediği gibi bu aracı bu seviyeye getirmek sanıldığı kadar ucuza mal olmadı bu işlerde başta yaptığınız hiç bir hesap kitap uymuyor.
Tabi araca gerçekten binmek adına bir şeyler yapmak istiyorsanız.
Aracı normal şartlarda zaten satmayı hiç düşünmedim halada aman satılsın diye bir derdim yok.Alan arkadaşında bu araçtan keyif almasını isterim.
Dediğim gibi bu aracı hiç satma niyeti ile toplamadım.Belki harcadığım parayı bile karşılamayacak. Ama aldığım keyfe değerdi.

Aldığım yeni araç 3.8 wrangler sport 2010 model ve 1-2 ay içerisinde gümrükten teslim edilecek.
Zaten o aracı alamasaydım bu aracı hiç bir şekilde satmazdım .Biliyorum ki bir daha istesem de bu alt yapıya ve bu temizliğe sahip bir aracı bu fiyata ne alabilirim nede toplaya bilirim. Ne de cj den başka bir araçtan keyif alırım.
Her şeyden önce araç düzgün olsun diye işi gücü bırakıp 3 ay başında durdum.
Yoksa ustaya veririm yapar deyip arkanızı dönerseniz hüsran yaşarsınız.
Dediğim gibi aracı kendim için topladım.Her parçasından eminim ve tek bir çürük olmadığını macununun kalınlığının ne olduğunu bile bilirim. Tek eksiği sadece şanzımanın tekrar gözden geçmesi gerek o da 400-500 gibi bir masraf. Bir tek onda başında durmadım bu nedenle tahminim toplayan usta bir yerde bir parçayı yanlış taktı yürümesini engelleyen bi durum yok ama uğultu var onuda bayramdan sonra çözecez.
Altındaki kit sizin resminide attığınız. Trail Master ve yeni takıldı.
araçta daha bir çok şey var.
Umarım değerini bilecek birine gider.
Belkide gitmez torunlarıma kalır. :smiley:)

:D dilediğiniz gibi olur . Ama yaza doğru aracınız satılmışsa da size araç toplamada danışacağım.

dogan60' Alıntı:
:D dilediğiniz gibi olur . Ama yaza doğru aracınız satılmışsa da size araç toplamada danışacağım.

Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Ama peşinen evdeki hesap çarşıya uymaz :smiley:)
Umarım gönlünüze göre bir araç bulursunuz.Ama her geçen gün biraz daha zorlaşıyor iyi araç bulmak.
Bu işlerde aracın boyası ve görsel yakası değil mekaniği can yakar alırken iyi inceleyin.
Bizde yardımcı olmaya çalışırız. Hayırlısı olur inşallah.

Dediklerinize katılıyorum, özellikle LPG takılmamış araçlara bakıyorum biraz zor bulunuyor ama ,, Teşekkür Ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
Ynsemr81

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.