CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ersaner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,065
Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

Dizel motor değişimi veya benzinden dizele -> dizelden Benzine geçiş gibi konular ile ilgili ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlardan bende yanıt bekliyorum...
 

Etiketler
Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

bı kac sene evvel cıkan kanuna göre aralarında geçiş olumuyor
ruhsata işletemıyorsunuz
piyasadakı dedikodu yıl sonunda motor numaras ıişi tamamen kalkacak dıye
 

Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

herhalde cj gibi bir araca dizel motor takacak olsam ses kriterine göre en sessizini takardım, birincil kriterim bu olrdu yani,
kaputla beni ayıran ince bir sac olunca insan öyle düşünüyor.
;)
 





Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

ilkan abi sen bu olayı bizzati tecrübe eden bir insansın değil mi? 2.9D diyor.

o zaman abi size bişey söylim yüzümüzü petrol çıkaran ülkelere çevirelim ve de düşünmeye başlıyalım :eek: ;D

zaten bu araçlar bu motora göre üretildi ya amerikan kültürü böyle sesli ve verimsiz diye dizeli tercih etmiyorlar

birde bozulunca çok masraflı, ben doğadaki kuşların, akan suların sesini duymak istiyorum gezerken. cj'nin tınılaması güzel ses aslında, birde ben teflon döktümkin daha bi sessiz oldu, borlar nasıl aceba?
wranglerda bile yok bu ses , wrangler aynı alfa romeo gibi ses çıkarıyor ıkınıyor gibi. roooooooor! ediyor hep.
 

Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

CJ'nin tüm ayrıntılarınınn kendine has ayrı ayrı özellikleri vardır. Önündeki 7 çubuklu ızgaradan başlar, yuvarlak farları, yuvarlak sinyalleri, değişmez ön göğüs dizaynı, gösterge saatleri, pedallı el fireni, mandallı motor kapağı, rol barları, öne yatan ön camı, anında çıkartılabilinir yan kapıları, sağlamlığı ve daha yüzlerce küçük ayrıntılarda yatan özellikler.....
Ve bunu tamamlayan kendine has jeep sesi ( hani şu eski amerikan filmlerinde olsun, savaş filimlerinde olsun, askerde yanımızdan geçerken kafamızı çevirip aşina olduğumuz ses, jeep sesi) Bu sesi yok etmek ve yerine kamyon sesi koymak ( Çünkü normal binek arabalarda bulunan ses izalasyonunu mümkün değil CJ'de yapamassınız, her taraf açıktır) arabanın karakterini baştan katletmektir....!!!

Bu benim şahsi fikrim tabiki, CJ sahibi olmak illaki sadece arazilerde özgür olmak anlamına gelmiyor benim için, Jeep' in ruhunuda yaşamak, yaşatmak, korumak isterim. O bir klasiktir......!!!

Belki haftada sadece 1 saat binerim ama asla dizel takmam......!!!!!

Şu aşağıdaki CJ'nin ( kış sonunda satığım) bir izuzu kamyonet sesi çıkarttığını bir düşünsenize......:(

CJ5004
 

Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

Halkımız artık ses ile yaşamayı öğrenmek zorunda Ergun abi :D
Hakikaten söylediklerine katılmamak imkansız ve benimde aşık olduğum ilk etken Jeep in sesidir.O 258 in sesini duymam bana gün boyu mutluluk verebiliyor yerine göre :smiley:
Ben herkese diyorum tamam benim aracım işlevsel , herşeyim var kullanabileceğim ama o sesi duyamayınca bütün heves kaçıyor cj ye bindiğinizi sadece camdan kafanızı çıkardığınız zaman anlıyorsunuz.Veya inip binerken :D)
28062009289.jpg
 

Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum


cj nin o görkemli motorundan gerçek cj sesi duymak en iyisidir, benim tercihim en az desibelde motor sesi duymak. sürüş sırasında alt takımlardan, motordan veya başka bir yerden gelebilecek sıradışı bir sesi anında duyabilmeliyim ki ilerleyip büyük bi probleme dönüşmeden önlem alayım. cj ye yakışan ses cj sesidir.
 

Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

Benim aracımda eskiden benzinliydi lpg varkende çok yaktığından bir randuman almamıştım bir abimin cj8 de görmüştüm kendisi çok memundu bende ondan esinlerek cj6 ma 2.9 transit motoru koyduk ve kendi MT 75 5ileri transit şanzumanını koyduk ve eski 14/43 olan defransiyelimi 47/11 ile değiştirdim benim için çok ekonomik oldu evel 1lLitre benzinle 3.5 klometre yol yaparken şimdi ise 1Litre mazotla şehir içi 10.5 klometre yol yapıyorum ve seside iyi bir izalosyon yaptığım için beni hiç rahatsız etmiyor birde parça sıkıntısı hiç yok 81 vilayette bulabilirsin transitin parçalarını
 



Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

abdi kardeşim ford motoruna bu ne kadar övgü, kimmiş bu abin ford motoru cj8 kasasını çekermi anlat bakalım..
 

Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

Abi ben bu motoru yıllar önce adıyamanda birileri 1980 cj 5 üzerine koymuş biniyorlarmış bana orda görev yapan bir arkadaşım anlatmıştı bende ondan esinlenerek hep transit motoru hayel etmiştim birgün sanayide jeep ustası abimin dükkanındeyken bir jeep geldi çok güzel toplanmış bir cj 8 geldi sesi dizeldi ve aracın yanına vardım ne göreyim üstünde transit motoru takılıydı abi memnunsun diye sordum kendisine çok memnunum dedi hemen kendisine sordum abi kaç lira yakıyor bu jeep ozamanın parasıyla 160 lira civarı deyince benim cj 6 ya bakarak arasında bayağı fark vardı abi benim de hayalim bir transit motoru vardı bu motoru koyanı duymuştum ama burda ilk kez sende gördüm nasıl çekişi dedim gayet iyi ama ilk kalkışta biraz yarım deprazla kalkıyor dedi kaktıktan sonra tamam dedi şanzumanın nediye sordum T4 orjinal şanzumanı dedi dif oranı ne dedim 43/13 dedi sonradan bu abimle bayağı samimi olmuştuk bende kafama iyice koymuştum transit motoru takmaya ve gittik ustamla ankaraya 2.5 luk transit bosch pompalı motoru aldık benim cj 6 da evel t 19 seri şanzuman vardı dana 20 ile bu motor uyum sağlamazdı vegelirkende bir adet dana 300 aldık ankaradan bu motoru kendi orjinal şanzumanınla koymak istiyorduk transit şanzumanının oranları T176 ya çok yakındı 5 inci viteside 0.82 idi ve ustam MT75 şanzumanı dana 300 uyarladı sonra test sürüşüne gelmiştik kaklkışlarım daha evlki abimin t4 şanzumanından daha iydi üstelik benim dif oranım orjinali olan 43/14 dü kalkışları iyi olan arabam 5 inci vitesi yemiyordu ve ben 43/14 oranımı 47/11 ile değiştirdim sonuç mükkembeldi o cj 8 dizel olan abimi tanıdığıma çok seviniyorum
 

Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

willis jeeplerede bmc nin 1800 dizel motorunu koyuyorlar t 18a şanzıman ile cj5 ede 41/11 ayna mahrutiile 2.9 turbo trannsit motoru uçuruyo ama araba hız yapmıo sadece çekişi mükemmel şahsen bende dizel istemem cj de o yüzden v8 taktım sesini dinlesem yeter..!!
 

Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

Doğrudur cj 5 arkadaşım hayat şartları ortada bende isterim cj 6 ma şöyle LS 2 corvet motoru koyup gürül gürül ciğerlerimi çalkalarcasına binmek ama herkesin maddiyat durumu ayrı sonuçta bir camoroya dizel motor koymuyorumki şu arabaya dizel mtor koymuşlar ve arabanın tüm orjinalliğini bozmuşlar desinler bende onun için dizel koymak zorunda kaldım evel 1 litre benzinle 3.5 kilometre yol giderken şimdi ise 1litre mazotla 10.5 kilometre yol gidiyorum sonuçta kullandığım bir arazi taşıtı sizede güle güle 8 cj 5 nize binmek nasibiylesin ALLAH iyi günler
 

Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

gerçekten dizel cj ler çok az yakıyor ve torku mükemmel yakıt açısından isterim yinede benzinli bi motor cj için daha ii..!!
 



Ynt: CJ5 ime Dizel Motor Arıyorum

Abdi cj lerle 30.000 veye 35.000 km yol yapan ve bunun 15.000 km de stblize ve arazi olarak gezen kardeşin olarak sana katılıyorum, ama sadece hafta sonu hobi amaçlı gezenbilir kardeşlerimiz bizi desteklemez ,onun için biz tıkırtımızı dinlemeye devam arkadaşlarımızada saygı duyuyoruz.. selamlar..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,621
Mesajlar
1,521,189
Kayıtlı Üye Sayımız
172,267
Kaydolan Son Üyemiz
Aylin aksoy

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst