Cj5 ile ilgili sorular? yardim edebilirmisiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan trbLeeciN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,263

trbLeeciN

Yeni Üye
iyi gunler. bu benim ilk mesajim.oncelikle kendimi tanitiyim. Ben elektrik elektronik muh. ogrencisiyim ankarada yasiyorum. Cj5 i sahibinden.com da ve google da 3 aya yakindir takip ediyorum. Sans eseri bu siteye yonlendirildim ve tum mesajlarinizi fikirlerinizi okudum. Ancak benim de bir kac sorum olcakti yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
Yeni bir cj5 toplatmak istiyorum cunku forumda okuduguma gore cok guvenilir bir cj5 almadigimiz takdirde sikintilar yasaniyormus ve bu toplama isini gercekten isini bilen bir ustaya danisarak ve onlarla calisarak yapmak isterim. Ankara da oturuorum ancak gerekirse Yaz tatilinde Ist. da gelebilirim.Tavsiye edebilceginiz guvenilir ustalar var mi acaba? oncelik Ankara da olmasi.
Bir baska sorum ise donanimla ilgili; bir arkadas dedigine gore boyu 1.92 mis ve arac kucuk gelmis, benim boyumda 1.94, yeni bir cj5 toplarken bu darlik sorunu giderilebilir mi?
2.sorum ise ; ben sonucta ogrenci adamim ve birazda gunu birlik hayatim var, sinavim olur arabam bozulursa gibi bi sorunla karsilasmak istemiyorum.Bu arac disinda baska bir arac kullanmiyacagim, o yuzden cok fazla sorunla karsilasirmiyim bilmek istedim ? Ayrica offroad kullanmicagim.Sadece asfaltta gidip gelicegim bir arac olarak uygun bir hale getirelebilir mi cj5ler? (tabii ki o arazi araci gorunumu kaybolmadan)
3. sorum ise ; dizel motordan bahsedilmis ancak altinda biraz muhabet donmus ve konu tam bilgilendirici olamamis malesef. Okuduguma gore Ford transitlerin motoru uyum sagliyormus ve 2.5 dizel motorla kullananlar varmis. sizce bu sorun teskil edermi? forumda yazdiklarina gore 60 krs yakiomus orj. motor + lpg ancak bu bir ogrenci icin pahali olabiliyor o yuzden sizce verim saglayabilir miyim bu dizel motorla?
4. sorum ise ; biraz da guvenlik konusunda. kisacasi allah korusun bir kaza sonucu aracin icinden sag cikarmiyim? :smiley:
simdi den cok tesekkur ederim yardimlarinizdan dolayi, eger toplamakla ugrasma hic bole bole bi cj5 var diye oneriniz olursa dinlemek isterim. Tekrardan tesekkurler

Etiketler
Ynt: Cj5 ile ilgili sorular? yardim edebilirmisiniz?

o boyda isen evet cj5 sana cok ufak gelir güvenlik yapacağın işleme göre ist cok kişi önerebilirim ama ank bilemem bişe yapmadan öncede danış derim :smiley:)

hmm.. yardimci olabilcek baska birileri yokmu acaba?

ank ivedik san sit rauf ustayı bul derim oglu vahiti veya git ziyasret et jeep izelliklede cj konusunda ankarada emsalsiz bi ustadır tanışmanı tavsiye ederim sana uygun bi araç mutlaka vardır dükkanında

adres ne dersen adrese gerek yok kime sorsan gösterir jeep ustası AHİR OTO raufusta demen yeterli ben öyle buldum ;D ;D ;D

tesekkur ederim. Sanirim sorularimin cevaplarini eksiksiz bulabilirim orda. Gidip konustuktan sonra aldigim cevaplari buraya yazarim. Maksat baska arkadaslara da katkimiz olsun.

kesinlikle tüm sorularınıza cevap bulup tüm cj serislerini kıyaslama şansınız olacaktır link incelerseniz
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13175.0

Ankarada CJ nin ustası Rauf ustadır. İvedik hurdacılarda yeri..
Günlük kullanımda sıkıntı olur. Çok yakar ve offroad için kullanmayacaksan fuzuli bir alet .
1.94 insan için cj-5 dar gelir. cj-7 ideal olur.
dizel ve cj çok ayrı kutuplar.
güvenlik için rollcage yaptırabilirsin. İvedikte yapıyorlar..

merhaba ,önce bir jeep cj düşündüğünüz için sizi tebrik ederim.lakin artık bu araçlardan insanlar kormaya başladılar,sebep ise önce eğil olmayan ustalardan ,sonrada forumlarda konuyu bilen ve bilmeyen herkesin yazarak yorum yapmalarından.size öncelikle 1,94 cm lik biri olarak cj5 çok dar ve rahatsız bir araç olarak gelecektir,fakat cj lerin daha rahat araçları var onlarda cj-6 ve cj-8 dir onlar senin için ideal olacaktır.ayrıca yazında toplama aşamasında bu rahatsızlığı giderebilirmiyim diye sormuşsunuz,maalesef böyle bir şansınız yok çünkü koltuk daha fazla geriye gitmiyor,ona davlunbaz mani oluyor.canım kardeşim ( ulusoto.com) sitemize girdiğiniz takdirde tam 31 yıllık tecrübe sahibi olan firmamızdan,fazla bilgi sahibi olacağınızı sanıyorum,ayrıca bu konu hakkında daha farklı bilgiler almak istediğinde (ulusotomotiv-jeep2@hotmail.com) adresinden anında cevap alabilirsin

merhaba bende ankaradayım. sana tavsiyem gel tunalıya benim cj 5'i incele seni dolastırıyım kafandaki çoğu soruya cevap bulursun. ama göktuğ (jeep) abininde dediği gibi eğer arazide kullanmayacaksan gerçekten gereksiz bir araç olur. gerçi iki gün sonra sende araziye girersin aracın ruhunda var sürücüsünü zorla araziye itiyo :D benim aracımıda rauf usta topladı iyi veya kötü diye yorum yapamıycam topladığı yıllarda ben hiç bişey bilmiyodum :smiley: rauf usta veya baskası ankarada rahatca cj toplayabileceğin bir kaç tane daha ustamız var o konuda rahat olabilirsin.
1,94 boyla seni cj5 koltuğuna oturtabiliriz şu an benim cj 5imde sol arka çaurlukta ufak bi tadilatla koltuk daha da geriye gidebiliyor ama arazide srun cıkarıyo lastik sürtme yapıyo ben eski haline çevireceğim en kısa sürede. araziye girmiycem diyosan senin için bir çözüm yolu olabilir.

yardimlariniz icin tesekkur ederim. son bir sorum olcakti. cj7 veya cj5 kasasini alip freelander td4le birlestirebilirmiyiz? Cok bi fikir sahibi degilim bu tur toplama isLemLerinde o yzden sizLere danismak istedim. Gayeotomotiv bir akrabamizin oldugu icin yedek parca temininde ve herhangi bir ariza durumda cok daha kolay hizmet alabilicegimi dusunerek soruyorum bu soruyu.Ayrica ariza skintisini da cok buyuk oranda azaltabilcegini dusunuorum. Peki sizler ne dusunuyorsunuz? sonucta elde etmek istedigim araba Freelander gibi gunlukte kullanimda sknti yasatmayan bir arac olacak fakat cj5/cj7 gorunumunde olacak. Fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim. Acemi oldugum icin sacma sapan birsey soylemissem affola..

bu söylemiş olduğun şey çok garip oldu jeeplander :D :D şaka bir yana bunu yapmak çok zor yapsanda muayeneden bile geçemezsin
ayrıca iyi toplanmış bir cj sıkıntı çıkarmaz belki eskilikden dolayı ufak tefek sorunlar çıkabilir ama yolda kalmazsın heleki araziye girmiyceksen hiç bir sey olmaz. ben 5 yıldır kullanıyorum hiç yolda kalmadım.

benim cj uzun süredir tadilatta olduğundan hasret kaldım cj ye, belki tunalıya ben gelirim, ufak bi tur atarız :smiley:
ozanyur' Alıntı:
merhaba bende ankaradayım. sana tavsiyem gel tunalıya benim cj 5'i incele seni dolastırıyım kafandaki çoğu soruya cevap bulursun. ama göktuğ (jeep) abininde dediği gibi eğer arazide kullanmayacaksan gerçekten gereksiz bir araç olur. gerçi iki gün sonra sende araziye girersin aracın ruhunda var sürücüsünü zorla araziye itiyo :D benim aracımıda rauf usta topladı iyi veya kötü diye yorum yapamıycam topladığı yıllarda ben hiç bişey bilmiyodum :smiley: rauf usta veya baskası ankarada rahatca cj toplayabileceğin bir kaç tane daha ustamız var o konuda rahat olabilirsin.
1,94 boyla seni cj5 koltuğuna oturtabiliriz şu an benim cj 5imde sol arka çaurlukta ufak bi tadilatla koltuk daha da geriye gidebiliyor ama arazide srun cıkarıyo lastik sürtme yapıyo ben eski haline çevireceğim en kısa sürede. araziye girmiycem diyosan senin için bir çözüm yolu olabilir.

chala' Alıntı:
benim cj uzun süredir tadilatta olduğundan hasret kaldım cj ye, belki tunalıya ben gelirim, ufak bi tur atarız :smiley:

tabi abi ne zaman istersen buyur gel beklerim cj burda. yarı üstü açık, güzel havaları bekliyo :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri