CJ5 ile ilgili bir kaç ufak soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrmr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,527

nrmr

Yeni Üye
yeni bir cj5 ci olarak (69 model. arabadaki etikette de cj5 yazıyor ama cj5 olmadığını söylüyor forumdaki üstadlar :smiley: )
engin tecrübelerinizden faydalanmak için bir kaç sorum olacak.

1. Bu çamurluk yan aparatlar var. bunlar sanırım plastikten. dayanımı nasıldır. zırt pırt kırılıyorsa sacdan yapmak isterim
2. bestop tente nerde satılır. denizlide veya izmirde varmı bildiğiniz satıcı. o da olmadı. bestop tentenin ölçülerinin verildiği bi site varmı.
3. maxxis modzilla teker nerde satılır. internette bulamıyorum satan.
4. deli gibi off-road yapmayı düşünmüyorum. derdim derenin yanına gitsin yeter. ancak araç çok yakıyor (35-40 krş/km). ben buna başka bi motor atsam 4 ileri şanzumanlı nasıl olur.
5. benim araçta ön jantlarda kilitleme aparatı var. bu aparat tam olarak ne işe yarıyor. eğer 4x4 ü aktif ediyorsa diğer vites kolundan niye 4x4 ' e geçiriyorum.
6. ön frenlerde acayip bir sorun var. frene bastımmı araç kendini allah ne verdiyse sağ tarafa atıyor. sanırım merkez keçeleri yağı salmıyor tekrardan geriye ve sağ taraf fazla sıkıyor. ayar yapsamda 5 dk bindikten sonra gidiyor fren ayarı. bunun nedeni ne olabilir.

şimdiden ilginiz için teşekkür eder
saygılar sunarım...

Etiketler
Ynt: CJ5 ile ilgili bir kaç ufak soru

öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun aramıza goşgeldiniz
1. Bu çamurluk yan aparatlar var. bunlar sanırım plastikten. dayanımı nasıldır. zırt pırt kırılıyorsa sacdan yapmak isterim
öncelikle pilastik olması orjinalse kırılacagı anlamına gelmez satın alıcaksanız lastij ofsetini gözönüne mutlaka alın ikinciel ilanlarda satılık var
2. bestop tente nerde satılır. denizlide veya izmirde varmı bildiğiniz satıcı. o da olmadı. bestop tentenin ölçülerinin verildiği bi site varmı.
aracınıza bestap tente uyacakmı kesin emin deyilim önce ondan emin olarak alın derim YAMAN ticaretten bestap edinebilrsin
usa bir yakınınıza getirttirebilirsiniz
3. maxxis modzilla teker nerde satılır. internette bulamıyorum satan.
çok eski bir model bu seri artık üretilmiyor SİLVERSTONE EXTREM tavsiye ederim ben yeni aldım
4. deli gibi off-road yapmayı düşünmüyorum. derdim derenin yanına gitsin yeter. ancak araç çok yakıyor (35-40 krş/km). ben buna başka bi motor atsam 4 ileri şanzumanlı nasıl olur.
5. benim araçta ön jantlarda kilitleme aparatı var. bu aparat tam olarak ne işe yarıyor. eğer 4x4 ü aktif ediyorsa diğer vites kolundan niye 4x4 ' e geçiriyorum.
kısaca parçaların ismi hub ön defransiyelden avare hareketi engeller açıkken. kilitleıincede 4x4 aktarma başlar
6. ön frenlerde acayip bir sorun var. frene bastımmı araç kendini allah ne verdiyse sağ tarafa atıyor. sanırım merkez keçeleri yağı salmıyor tekrardan geriye ve sağ taraf fazla sıkıyor. ayar yapsamda 5 dk bindikten sonra gidiyor fren ayarı. bunun nedeni ne olabilir.
aracınız 4 teker kampana normal bunlar fani hadiseler iyi bir firenci grk

şimdiden ilginiz için teşekkür eder
saygılar sunarım...

1: çamurluktaki plastiklere dodik denir ve plastik kalması daha sağlıklıdır. sactan yaparsanız ufak bir sürtmede yamulur boya atar düzeltmek bir dünya iş. plastik en azından esner eğer kalitelisinden alırsanız kolay kolay kırılmaz.

2: bestop ölçülerini biliyor olsanız bile kopyalananlarda orjinal kadar güzel duran görmedim.Satın almadan önce CJ5 ölçüleri ile aracınızın ölçülerini kıyaslamanızda fayda var. Ekstra olarak saçtan ve fiberden çok başarılı kabin yapanlar var incelemenizde fayda var

3:mudzilla bulmak zor bulsanızda almamanız daha iyi. piyasada artık offroad lastiği bulmak artık çok kolay ve uygun.

4:motor , şanzıman tercihi size kalmış ancak sağlıklı bir şekilde nakil yapacak usta şart. (üzerindeki motor ne ? )

5:Deniz bey'inkine ek olarak, arazi dışında o kilitleri boşa alırsanız bir nebze ekonomi sağlar. çok önemli bir ayrıntıdır ki biri kilitli biri boşta kesinlikle kalmamalı.

6:frenler önemli iyi bir ustanın elinden geçmeli. (not: parça ihtiyacınız olursa doçlarınkiler uyuyor). yağmurlu havalarda veya sudan geçtiğinizde dikkat! frenler tutmaz yada sağa/sola anormal çekme yapar.

sevgili nrmr aracın ruhsatta ne kadar cj5 yazsada tuzla willys ... dodikler plastikse kırılmaz ama yinede kırılır diyorsan çıkart .. bestop tente var tabi satan yerler ama 1500 dolar civarı fiyatı var willys için tekrar düşün derim .. lastik 33'' falan alma sakın 31'' üzerine çıkma sendeki makina 4 silindir yürümez,motor atsan işletemezsin ama farketmez diyorsan V6 ford şanzımanıyla beraber uydurursun ... aracın 35-40 kr yakıyormuş normal ama büyük lastik takınca artar ... Fren sıkıntına gelince o araç sende olduğu sürece devam edecek Willys'in özelliğidir ;D

1959 model bır cj5 vıllys almak uzereyımm..ama bıraz arastırma yapınca sankı jeepın ustundekı motoru kullanmak zorunda oldugum gıbı ıcımde bır hıs olustu..bu aracın makınesını ıstedıgım gıbı bır motorla degıstırme sansım varmı?dıger modellerden boyut ve aksam olarak farlılıllar olup olmadıgı konusunda yardımcı olursanız sevırım..

volkitolki' Alıntı:
1959 model bır cj5 vıllys almak uzereyımm..ama bıraz arastırma yapınca sankı jeepın ustundekı motoru kullanmak zorunda oldugum gıbı ıcımde bır hıs olustu..bu aracın makınesını ıstedıgım gıbı bır motorla degıstırme sansım varmı?dıger modellerden boyut ve aksam olarak farlılıllar olup olmadıgı konusunda yardımcı olursanız sevırım..

1974 modelden tercihen 78 modelden aşagı bir cj almamanızı öneririm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,628
Kaydolan Son Üyemiz
Rigor

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR