CJ5 İcin Koltuk ve Lastik Önerisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hanrytr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,057

hanrytr

Ana Kamp
Arkadaslar yenıden herkese merhaba, arabam icin artık yavas yavas gerekli parcaları temin etmeye baslıyorum ..
öncelikle sorum koltuk konusunda olucak .ben bıraz fazla uzun boylu oldugum icin suanda aracın uzerınde bulunan koltukları degıstırmem gerektıgıne karar verdım...

ınetrnetten yaptıgım arastırmalar sonucunda hacim olarak en ufak koltuuk olan MONZA CHARGER KIZAKLI,4 NOKTA KEMERLI YARIŞ KOLTUĞU nu begendım fıyat olarakda uygun ıkı adet bu koltuktan almayı dusunuyorum sız ne dersınız? benım ıcın onemlı olan koltugun ufak ve az yer akplaması ...

onerılerınız varsa alabılırmıyım.. tesekkurler..

ayrıca bır de sızlerden lastık konusunda onerı alabılırmıyım sehır ıcı kullanımı ıcın en uygun olanı sızce hangısı model ve marka yazabılırmısınız

ve son olarak BESTTOP umu tamir ettırebılecegım bır servıs yad bır yer varmıdır ufak tefek işlem gormesı gereken yerlerı var:smiley:
tesekkurler

Ynt: CJ5 İcin Koltuk ve Lastik Önerisi

arkadaslar onerısı olan varmı acaba? tesekkurler

Eğer yarışlara katılmıyorsanız, gezilerde yarış koltuğundan sürekli inip binmek zaten daha zordur tercihinizi değiştirirseniz besttop veya muadili koltukları tercih edebilirsiniz. Hem su geçirmez kumaştan kaplı (gri ve taba renk seçenekli) hemde sağ-sol öne yatıyor ve kızaklı. Ben son anda yarış koltuğundan vazgeçip tercihimi bu yönde kullandım ve memnunum. Önler ve arka için (CJ-7 ) 1.250 ytlte Türkiyeden aldım. Eskilerini 800 ytlye kaplayacaklardı sinirlendim ve yeni koltuk sahibi oldum :smiley: Resimlerini görmek isterseniz http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=15393.0

Lastik önerisi istemişsiniz. 33'' veya 35'' hangisini tercih edeceksiniz ?

ugur bey bılgı ıcın tesekkur ederım hemen ıncelıyorum sımdı sehır ıcı kullanım yapacagım ıcın sanırım33 lastık daha uygun olucaktır sızın onerınız nedır:smiley:

Şehir içi daha ağıklıklı ise 33'' veya daha küçük ebatta uygun olur. Bu arada koltuk seçiminizi yarış tipi seçmeniz zaten uygun olmaz. AT serisi 31'' 32'' veya 33'' e denk gelen bir lastik işinizi görür. Ama yerden yüksekliği biraz olsun ve görünümü heybetli olsun derseniz 33'' ideal. 33'' / 12.5 / 15 takarsınız olur. Motorunuz orjinal 3.8 veya 4.2 lt mi?

evet motor orjınal onerılerınız ıcın tesekkur ederım yenı onerılerınızı beklıyorum ugur bey

Orjinal motorunuz çok rahat 33'' lastiği kaldıracaktır. Bir de yeni koltuk aldığınız zaman çok şık bir cj yapmış olacaksınız.
Kolay gelsin .Başka takıldığınız konular olursa bilgimin yettiği kadar yardımcı olurum.

ugur bey tesekkure derım arabayı bugun ustume aldım ve ıslemlere basladım ıc dosemesı kotu durumda aslında kotu degıl ama koltuklar cok yuksek ve cok yer kaplıyor bende 1.95 cm boyunda oldugum ıcın bu doseem ıle arabayı kullanmam ımkansız sanırım oncelıkle ordan abslıyorum lastıkler konusudna onerınıze gore bır lastık secımı yapacagım aracda LPG mevcut acaba km de asagı yukarı ne yakar? bırde arabamda besttop tente mevcut ancak sanırım bır bakım ıstıyor ve malesef kapıları kılıtsız bu konuda sızce ne yapabılırım tesekkurler:smiley:

tekrar merhaba bugun bır arkadasım yenı arabama hedıye olarak 1 cift monza yarıs koltugu hedıye etmıs durumda:( malesef dıyorum cunku ben sızın onerınızden sonra bestop koltuk bakıyordum ama arkadasımda daha once yarıs koltuklarına baktıgım ıcın bana jest olsun dıye bu koltukları almıs:( ne yapalım artık sanırım bı sure bu koltuklar ıle kullanıcam

Hayırlısı olsun. Güle güle kullanın. Lpg nin % 40 tasarruf sağlandığı söyleniyor. Bencede doğrudur. Bende benzin 1 ytl, lpg 0.60 ykr yakıyor gibi. (4.2 lt) .
Tente bakım yeri bilmiyorum. Ancak iyi bir usta için pekte önemli değildir. Halledilir. Bu aracı best-top tente ile garaj olmadan korumanız çok zor gibi. Kilit olsa, tenteye maket bıcak atarlar. Bunun için kilit yok sanırım. İçeride bir şey bırakmamanız lazım. Ben gündelik kullanmıyorum ve aracım emniyetli bir yerde. Eğer böyle bir yeriniz yoksa hard-top kaçınılmaz gibi.

evet ugur bey haklısınız benımde aslında evımın onundekı otoparkım guvenlı ama yınede ıcerısınde hıcbırsey bırakmamalıyım sanırım...
ddıgım koltuklar hedıye geldı sevındım aslında en azından bır masraftan kurtuldum...hardtop konusunda cj5 ıcın orjınal olmadıgından onerılmedıgını duymustum sızın fıkrınız nedır...sanırım koca bır baston kılıt takıcam aracıma otoparkta durukende aklım onda kalıcak:smiley::smiley: malum kaskoda yaptıramıyıoruz

yarıs koltugu bence daha makbuldur uzulmeyın bence ,
kemer bıde rollcage ıle arazıde olası kazalardan mınumum hasarla cıkarsınız.

eevt bende artık olaya pozıtıf yonden bakmaya karar verdım moral ıcın tesekkurler

arkadaslar tekrar merhaba sımdı arabamın lastıklerı ıcın lastıkcımden fıyat teklıfı geldı:smiley::smiley::smiley::smiley:

lastıkcım arabam ıcın 215-75-15 hankong marka lastık onerdı bu ebatları ve markayı kullanan varmıdır aranızda?

acil yardımlarınızı beklıyorum ıozellıkle lastık konusunda cok tecrubesızım ve sızlerın yardımları benım ıcın cok onemlı arkadaslar bu ebatlar ve marka sızce nasıl tesekkurler

bence bu lastikleri kesinlikle takmayın çünkü CJ lerin orjinal ebat lastikleri bile 235 / 75 / R 15

bu lastik ebatıda 30 / 9.5 R15 e karşılık gelir ben bu lastiklerin arazi versiyonu (mtr) kullandım

ancak bende uğur abi gibi düşünüyorum büyük lastik takmanızı öneririm

31,32 veya 33 genişlikli ölçüleri bu şekilde sorup araştırıp görürseniz karar vermenz daha kolay olacaktır

fiyat olarak 150 ytl/adet bulmak mümkün tabi ki ebat markaya göre yükselerek devam etmekte

cok tesekkurler bende sımdı lastıklerı ıncelıyordum onerınızı dıkkate alıcam ben zaten genıs bır lastık ıstıyorum arabamda ona gore bır olcu arıyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
gezenadams

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR