Ynt: cj5 hastasına yardım
Merhabalar;
Öncelikle hoş geldiniz..
Bende 1-2 ay önce aynı sizin durumunuzdaydım ve sonunda bir tane cj5 aldım...
Öncelikle söyleceğim eğer sıfırdan alıp yapmayacaksanız mekaniği düzgün bir araç almaya çalışmanız, şöyle ki; bunlar sonuçta 30 küsür yaşında araçlar mesela benim araç benden 11 yaş büyük
. Bu nedenle mekaniğin orjinal durmasını beklemek doğru olmaz motoru elden geçmiş şanzımanıydı, karbüratörüydü frenleriydi hidrolik direksiyonuydu ayna mahrutisiydi diferansiyeliydi yeni ve sağlam olmalıdır... onun dışında kaportasında çürük olmaması da önemlidir tabiki...
Gelelim kendim mi yapayım yapılı mı alayım konusuna.. Amacınız direk araca binmekse, yapılırken zevk almayacak bir an önce bitsin de bineyim diye uğraşacaksanız direk yapılı bir araba alın çünkü gözlemlediğim kadarıyla uzun ve yıpratıcı bir iş zevk almayan kişinin yapacağı bir iş değil... Ama zevk alırım derseniz kendinizin toplaması her zaman daha iyidir, yani şöyle düşünün kendiniz toplarsanız sıfır almış olursunuz, hazır araba alırsanız 2. el almış olursunuz böyle düşünün olayı...
Para konusuna gelirsek; Aracını çok güzel tertemiz şekilde iç dış yapmış insanların araçlarını alırsanır sizden en az 20bin tl isterler... ve 30bin tl ye kadar çıkar...
Kendiniz toplarsanız da 7-8 milyara belki daha ucuza bir araç alıp, doğru ustalar ve insanlarla çalışabildiğiniz sürece yine bu rakamlara temiz bir araç toplayabilirsiniz...
Yakıtı 350-400 den aşağı olmaz oda lpg ile tabi...Motoru da ya 3.8 dir ya 4.2 dir. 6 silindirdir farklı motor bulmanız zor..
Şehir içi kullanacaksanız, büyük lastikler de istiyorsanız 33'' veya 35'' A/T lastikler kullanmanız önerilir..
Yüksek hızlara çıkmak bu araçlarla risklidir direksiyondaki boşluk ve büyük tekerler sürüş kabiliyetini düşürür...
Bende tüm bunları 1-2 ay bu forumu takip ederek öğrenmiş bulunmaktayım daha önce hiçbir bilgim yoktu bu konuyla ilgili
Anlatımımda hatalar yanlışlar varsa affola, ustalarımız beni düzeltsin..