CJ5 Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasin911 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,451

yasin911

Yeni Üye
herkeze merhabalar ben cj5 hastasıyım almak istiyorum epeydir araştırıyorum ama detaylı bilgiye ulaşamıyorum sizlere sorum sadece kasa alıp yapmak mı daha mantıklı yoksa yapılı almak mı ve neden , ben daha çok günlük kullanımda olacak yakıt durumu nedir lastik ebatı fark ettiriyor biliyorum ama lastiklerinin az biraz büyük olması lazım dimi ama günlük için kaç motor olmalı sizce ve ne yakar ? şimdiden çok teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: cj5 hastasına yardım :smiley:

Merhabalar;

Öncelikle hoş geldiniz..

Bende 1-2 ay önce aynı sizin durumunuzdaydım ve sonunda bir tane cj5 aldım...

Öncelikle söyleceğim eğer sıfırdan alıp yapmayacaksanız mekaniği düzgün bir araç almaya çalışmanız, şöyle ki; bunlar sonuçta 30 küsür yaşında araçlar mesela benim araç benden 11 yaş büyük :D. Bu nedenle mekaniğin orjinal durmasını beklemek doğru olmaz motoru elden geçmiş şanzımanıydı, karbüratörüydü frenleriydi hidrolik direksiyonuydu ayna mahrutisiydi diferansiyeliydi yeni ve sağlam olmalıdır... onun dışında kaportasında çürük olmaması da önemlidir tabiki...

Gelelim kendim mi yapayım yapılı mı alayım konusuna.. Amacınız direk araca binmekse, yapılırken zevk almayacak bir an önce bitsin de bineyim diye uğraşacaksanız direk yapılı bir araba alın çünkü gözlemlediğim kadarıyla uzun ve yıpratıcı bir iş zevk almayan kişinin yapacağı bir iş değil... Ama zevk alırım derseniz kendinizin toplaması her zaman daha iyidir, yani şöyle düşünün kendiniz toplarsanız sıfır almış olursunuz, hazır araba alırsanız 2. el almış olursunuz böyle düşünün olayı...

Para konusuna gelirsek; Aracını çok güzel tertemiz şekilde iç dış yapmış insanların araçlarını alırsanır sizden en az 20bin tl isterler... ve 30bin tl ye kadar çıkar...
Kendiniz toplarsanız da 7-8 milyara belki daha ucuza bir araç alıp, doğru ustalar ve insanlarla çalışabildiğiniz sürece yine bu rakamlara temiz bir araç toplayabilirsiniz...
Yakıtı 350-400 den aşağı olmaz oda lpg ile tabi...Motoru da ya 3.8 dir ya 4.2 dir. 6 silindirdir farklı motor bulmanız zor..
Şehir içi kullanacaksanız, büyük lastikler de istiyorsanız 33'' veya 35'' A/T lastikler kullanmanız önerilir..
Yüksek hızlara çıkmak bu araçlarla risklidir direksiyondaki boşluk ve büyük tekerler sürüş kabiliyetini düşürür...

Bende tüm bunları 1-2 ay bu forumu takip ederek öğrenmiş bulunmaktayım daha önce hiçbir bilgim yoktu bu konuyla ilgili :smiley: Anlatımımda hatalar yanlışlar varsa affola, ustalarımız beni düzeltsin..

uygar çok güzel özetlemiş konuyu ama bende ilave edeyim bir iki detay 7 8 bine alınacak bi cj de kesinlikle binilecek sorunsuz bi araç olsun isteniyorsa en az 20 binlira yer bi enkaz alıp işin içine girmeyin derim buşekilde başlayan arkadaşlarımızın sonu hep hayal kırıklıgı olmuşdur
ARACA BAKARKEN MOTOR VE ŞASE NO KENDİ GÖZÜNÜZLE GÖRÜN tüv aşaması kabus olur sıkıntıdan yakacak duruma gelirsiniz cj yi
motor bulogunda çatlak varmı dikiş varmı kontrol edin genelde ana bulokdan manifoldun alt kısmından çatlar dikişli olabilir bu dikiş işlemiiyi yapılmamıssa gene çatlar kesin
bence işin ehli ustaların topladıgı yapılı bi araç almanız sitemizde ticari amaç gizetmeksizin binicisinden çeşitli nedenlerle yeni purojeler nedeni ile satılık araçlar bulma şansınız var

aslında ben kendin topla taraftarıyım yapılı olan cjlerin bile ufakta olsa masrafları çıkabiliyor tabi toplaması masraflı ama araban sıfır araba gibi olur..!!

yasin911' Alıntı:
herkeze merhabalar ben cj5 hastasıyım almak istiyorum epeydir araştırıyorum ama detaylı bilgiye ulaşamıyorum sizlere sorum sadece kasa alıp yapmak mı daha mantıklı yoksa yapılı almak mı ve neden , ben daha çok günlük kullanımda olacak yakıt durumu nedir lastik ebatı fark ettiriyor biliyorum ama lastiklerinin az biraz büyük olması lazım dimi ama günlük için kaç motor olmalı sizce ve ne yakar ? şimdiden çok teşekkür ederim

madem bu hastalığa yakalandınız, geçmiş olsun..

yukarıdaki sorularınızın hepsinin detayları, forumun sayfalarında daha önce soruldu ve yanıtlandı :smiley: biraz araştırma yaparsanız bütün yanıtlara ulaşabilirsiniz, sorularınızın yanıtlarından çok daha fazla bilgi de bulabileceksiniz, konu cj olunca en yararlı kaynaklardan birine ulaşmış durumdasınız, tadını çıkarın.

ben size başka öneride bulunacağım cok iyi bir cj5 pahalı gelebilir onun yerine ucuza bir cj8 alıp kendiniz toplayıp arkasını kesip cj7 olarak binmenizi tavsiye edeceğim cünki 4 ileri şanzımanı elektironik ateşlemesi önlerin disk olması gibi özellikleri hazır olacaktır ayrıca koltukları hareketli olup arkasınıda kullanabilirsin bunun içinde cok büyük masraflar gerekmez bildiğin ne yaptığını çözdüğünde ise bence daha memnun kalırsın tabi bu benim fikrim

hepinize teşekkür ederim , motor 3.8 yada 4.2 demişsiniz araştırdığım cj5 ler arasında 1.6 tüplü falanda buldum 1.6 cj5 için kötü bi motor seçeneğimi peki yani 3.8 e nazaran daha az yakmaz mı birde belki komik soru olacak ama motor sesi hepsinde aynı mı olur ? mesela http://www.youtube.com/watch?v=9Pl262AE8Os&feature=related adresindeki aracın sesine aşık olunmayacak gibi değil

eğer link vermek yasaksa özür dilerim o konuda bilgim yok çünkü vermiş bulundum

http://www.sahibinden.com/index.php?a=1004 link budur son fıyattır zaten bu fıyata da cok ama cok zor bulursun

1.6 motor ben ilk kez duydum açıkçası 1-2 kişi yapmışsa yapmış olabilir ama mantıklı bir iş değil, bazı dizel uygulamaları falan var sanırım onun dışında ya 3.8 ya 4.2 dir..

bence siz en iyisi forumdaki cj konularını detaylı şekilde takip edin iyi okuyun belki 5-6 gününüzü buna ayırın ondan sonra durumu az çok kavrarsınız yine kafanıza takılan olursa sorarsınız..

Sorması ayıp ayırdığınız bütçe ne kadar? zira bu konu da çok önemli ...

linkiniz gözükmüyor , ben 15 - 20 civarı bi bütce düşünüyorum yani bu bütce içinde aradığımı bulabileceğimi düşünüyorum

http://www.sahibinden.com/cok_temiz_cj-5_gelen_alir-16WQQaXQQ21624677WQQpXQQdisplayitem lınk budur

yasin911' Alıntı:
linkiniz gözükmüyor , ben 15 - 20 civarı bi bütce düşünüyorum yani bu bütce içinde aradığımı bulabileceğimi düşünüyorum

bahsettiğiniz bütce gayet iyi ölçülerde bence o rakamlara kendiniz hazırlayın derim 7 veya 8 araç alsanız bir o kadarda harcasanız süper bişe cıkar

Ynt: CJ5 Hakkında Yardım

bütcenize yakın fiyata sitemizde bi cj5 var gözünüz kapalı alabileceginiz yapılı işinin ehli MURAT BAŞKAN başkan jeep tarafından hazırlandı bu araç özel nedenlerle satılık yazıyo belliki başka projeleri var arkadaşımızın
bi enkaz alıp ugraşmaya degmez neyin ne oldugu belli sanayilerde sabahlamanızı istemem aracıların eline düşerseniz hergün tel çalacak ahh bu parçanında degişmesi gerek 300 gönder tüh bunuda degişecez 500 gönder fatura araç bittiginde ayyuka çıkmış olacak iş işten geçmişolacak eminol karar senin tabiyki
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54999.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri