Aliiiefe
Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, bu kafileye yeni katıldım, ilk cj mi iki gün önce izmirden aldım. 2000 motor 66 model bir cj3b. E tabiki araçta yapılması gereken iş çok. Nede olsa artık 50 yaşına dayanmış bir araç. Şu an mükemmel derecede fren problemi var aracın, direksiyonda çeyrek tur kadar boşluk var ve 80 km hızla ilerlerken durmaya çalıştığımda frene biraz sert asıldığımda kafasını sağa atıyor ve sağ tarafa dalıyor araba. Buradan sol ön frenin çok daha az çalıştığı bariz. Fren sistemini komple yenilemeyi düşünüyorum. Şanzumandan yağ kaçırıyor şu an araç. Hemde fazlasıyla. Aldığım kişi şanzuman keçelerinin değişmesi gerektiğini ve bunun 1000 liralık bir masraf olduğunu söyledi. Aynı kişi bana frenden ve direksiyondan hiç bahsetmemişti. Şanzuman indiğinde daha başka şeylerlede uğraşmam gerekecek tahmin edebiliyorum. İllaki keçeden fazlası çıkar. Araçla ilgili en büyük önceliklerim bu saydığım 3 sorun. Onun dışında ki sorunlar sadece dekoratif vb. Problemler. Onlarıda ufak ufak parça parça halledeceğim allah izin verirse . Şimdi ise soruma geleyim, yedek parça temini için nerelere başvurabilirim ? İstanbulda yaşıyorum, bütün dertlerimizin devası yaman jeep midir ? Korkum bu işi iyiden iyiye tekele bağlamış olmaları. İstanbul avrupa yakasındaki sizlerin cj ustalarının isimlerini adreslerini öğrenebilirmiyim ? Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Saygılar sevgiler, kazasız sürüşler