CJ3b Hava filtresi fikirler?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinannasirli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,941

sinannasirli

Kamp II
Normalde cj3ler icin yagli tip hava filtresinin icinde tel filtre gibi bir parca olmasi lazim (cikmiyor bu parca oraya sabit. 2 parcali bu hava filtresinin ust kisminda, tam filtrenin hava aldigi deliklerin hizasina gelen kisimda ic tarafta), ben benimkinin bakimini yaparken (bakim dedigim ac alttaki tepsiyi temizle , yag doldur yani ahim sahim bisi degil), ust tarafinin tam da anadolu usulu willyslere uygun bir sekilde talaşla doldurulmus oldugunu gordum.

Sanirim bu talas da asagi yukari ayni isi yapiyor tozlarin yakalanip pisliklerin asagi inmesini sagliyor. Bunun icin baska oneriler var midir? (Tabi orjinal hava temizleyiciyi komple degistirmekten baska sanirim o parca cikmiyor ve degistirilebilir degil).

BU talasi mi ara ara yenilemek lazim? Yoksa tel mi koysam bunun icine ne yapsam?

Etiketler
Ynt: CJ3b Hava filtresi fikirler?

sinannasirli' Alıntı:
Normalde cj3ler icin yagli tip hava filtresinin icinde tel filtre gibi bir parca olmasi lazim (cikmiyor bu parca oraya sabit. 2 parcali bu hava filtresinin ust kisminda, tam filtrenin hava aldigi deliklerin hizasina gelen kisimda ic tarafta), ben benimkinin bakimini yaparken (bakim dedigim ac alttaki tepsiyi temizle , yag doldur yani ahim sahim bisi degil), ust tarafinin tam da anadolu usulu willyslere uygun bir sekilde talaşla doldurulmus oldugunu gordum.

Sanirim bu talas da asagi yukari ayni isi yapiyor tozlarin yakalanip pisliklerin asagi inmesini sagliyor. Bunun icin baska oneriler var midir? (Tabi orjinal hava temizleyiciyi komple degistirmekten baska sanirim o parca cikmiyor ve degistirilebilir degil).

BU talasi mi ara ara yenilemek lazim? Yoksa tel mi koysam bunun icine ne yapsam?

Tam bir Karadeniz fıkrası;Toz ile talaş arasında nasıl bir fark var ki?Birinden korumak için var olması gereken sisteme onu özellikle emdirmek için bir başkasını yap!!!!.
Çıkma olarak hesaplı bir orijinal filtre bulmanız zor olmaz,telli kısım sabit olduğundan iptal edilmiş olanı yapmaya çalışmaktan çok çıkma olarak bir diğerini alıp iyice temizleyip takmakta yarar olduğunu düşünüyorum,taktir sizindir.

Talas demek yanlıs aslında, yani ne kadar al birini vur otekine de olsa saman gibi bir sey icindeki.

Daha tamamen incelemedim, ama alttan elini sokunca cıkmıstı icindeki.
Cok oyle toz ucuran bir sey gibi gorunmemekle beraber, neden o filtre icindeki parcayi cikarmislar, neden yerine saman mi talas mi ne oldugunu anlayamadıgım seyi basmislar anlamadim.

Ama tek bildigim bunun bir tek benim aracima has bir sey olmadigi.
Araci ilk aldigim zamanlarda birisi o filitreye saman/talas (ne dedigini tam hatirlamiyorum) koyarlar demişti. Ben de garip garip diyene bakıp kafa sallamistim.
Tabi aklimdan ucup gitmişti bu, ta ki filtreyi açana kadar.

sinannasirli' Alıntı:
Talas demek yanlıs aslında, yani ne kadar al birini vur otekine de olsa saman gibi bir sey icindeki.

Daha tamamen incelemedim, ama alttan elini sokunca cıkmıstı icindeki.
Cok oyle toz ucuran bir sey gibi gorunmemekle beraber, neden o filtre icindeki parcayi cikarmislar, neden yerine saman mi talas mi ne oldugunu anlayamadıgım seyi basmislar anlamadim.

Ama tek bildigim bunun bir tek benim aracima has bir sey olmadigi.
Araci ilk aldigim zamanlarda birisi o filitreye saman/talas (ne dedigini tam hatirlamiyorum) koyarlar demişti. Ben de garip garip diyene bakıp kafa sallamistim.
Tabi aklimdan ucup gitmişti bu, ta ki filtreyi açana kadar.

Sinan bey dedim ya; " Takdir size ait"
Kendi adıma ben artık " Pes!" diyerek havlu atıyorum.
Herkese kolay gelsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,610
Kaydolan Son Üyemiz
Condishnali

Çevrimiçi üyeler

Geri