CJ' ye 8 Silindir Ne Tip Motor Koyabiliriz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilker5276 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,253

Etiketler
Ynt: CJ' ye 8 Silindir Ne Tip Motor Koyabiliriz ?

LA serisi 318 kodlu V8 çok güzel olur....
Bu motor ünlü Dodge Chargher' daki motordur..... 225 hp mi, 230 hp mi ne....
Bildiğiniz Grand Cherokee 5.2 lerdeki motorla aynıdır... Sadece Grand Cherokee' deki Magnum serisidir.... Dodge Charger' daki LA serisi...
Hp hemen hemen aynıdır... LA karbüratörlü, Magnum ise multi point injection' dur... Üst kapaklar gibi detaylarda farklı... Bloklar aynı...
LA sinirlidir ve çok yakar, magnum daha dengeli ve daha az yakar..... Tork eğrileride farklıdır tabiki...

Ben bunkların çoğunu buradan öğrendim...

CJ' ye Dodge Charger' ın 318 LA' sı atıldı....
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13119.msg285284#msg285284

cj ye genelde dodge v8 ı takıyorlar. dodge lar hararet e dayanıklı derler
ford a göre parcaları daha ucuz

Bence sıralı sistem takılabilen motor olursa daha iyi olur hiç değilse yaktığını arıya virmez sahibini memnun eder

bence v8 olsunda ne olursa olsun farketmio ford dodge veya chevrolet hepsininde motorları fena deildir..!!

Eğer motor ve şanzıman uygunluğunu ön planda ise Dodge mantıklıdır ama değilse kesinlikle General Motors.

ben o açıdan düşünmüyorum motorlar büyüklüklerine göre ayrılır smalblock edelblock ve big block güçlü motor zaten şanzımana defrnsiyele uyum sağlar sadece serilik ağırlık farketmesi içinuyum olması lazım..!!

cj5 ci' Alıntı:
ben o açıdan düşünmüyorum motorlar büyüklüklerine göre ayrılır smalblock edelblock ve big block güçlü motor zaten şanzımana defrnsiyele uyum sağlar sadece serilik ağırlık farketmesi içinuyum olması lazım..!!
1.si edelblock diye bir motor yoktur.Ayrıca o EDELBROCK olacak .Otomotiv endüstirisi için parçalar üretir.(Carbüratörler,manifoldlar..... gibi)
2.Büyük blok motorlar bence CJ için güç ve ağırlık olarak gereksiz fazladır ve motor büyük blok diye uyum sağlar diye bir şey olmaz.Aracim daki motor GM 305 yani küçük blok.(TH400 şanzıman +NP205 arazi ile)Şu ana kadar hiç bir problem yaşamadım.Uyum sağlamasından kastım ,örnek olarak bir T150 nin bir GM 350 motora adaptörsüz direk takılmasıdır ki T150 ,GM 350 ye adaptörsüz olmaz.Dodge olabilir belki bilmiyorum Dodge hakkında bir bilgim yok.
Kısacası uyumdan kastım şanzıman motor arası çevre vidaları uyumu idi.

İlker Bey size tavsiyem ,Eğer V8'e niyetli iseniz
iyice bir araştırma yapmanız.Dodge duyduklarıma göre performans amaçlı.GM ler Dodge motorlara göre benzin konusunda daha cimridir.
Ben olsam GM V8 motor+şanzıman+arazi şanzıman birlikte bulup komple değişirdim.1 ay öncesini kadar İstabuldan 1994 model GM 350+700r4 şanzıman(arazisiz) ve GM 12 Bolt defransiyeli çok makul bir fiyata aldık.Motor konusunda acele etmemenizi öneririm.
Ayrıca Petersen's 4Wheel ve Offroad Dergisini takip edenler hatirlayacaktir.2-3 sene öncesinin bir sayısında Amerika'da sonradan V8 atılan 10 aracın 7 sinde GM küçük blok olduğu yazıyordu.En fazla tercih edilen tip ise "domates suyundan fazla olarak kabul edilen" 350 motor.(GM'ciler anladı :smiley:

Kazalı bir 5.2-5.9 4.7 grand ceheroke bulup şanzumanlarıyla birlikte koyabilirsiniz üstelik sıralı sistemde takabilirsiniz cj nizin ön kafaları huplu olduğu için pek sorun çıkartmaz

Unutmuşum ceherokelerde şanzuman çıkışı sağda idi kendi arazisi çıkıp dana 300 takılabilir bir bakmak lazım

bencede küçük block daha avantajlı cj nin motoru max. 115 beygir olması lazım v8 te 150-160 beygir oldumu tam olur cj ye yakıt konusundada pek yakmaz gibi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,797
Kaydolan Son Üyemiz
Baran58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR