Cj Tente Boyama????

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan evedilaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,648

evedilaz

cj hayatdır
Yer
büyükçekmece / ist
arkadaşlar tenteli araçlardaki bu sorun hepimizin başına gelmiştir.
bestap tente hava koşullarundan güneşten yırtıgı olmamasına ragmen siyah olan tenteler soluyor ve hoş görünmüyor eski halini alması için önerisi olan ark varmı ???
daha önce boyayan oldumu tentesini???? , nasıl bi boya kullanmaluyız nerden temin edebiliriz ???????????????????????????????????

Etiketler
Ynt: cj tente boyama????

http://www.bestop.com/index.php?a=28

Bestop un ürünleri var... ithal eden var mı bilmiyorum. Benim tentelerimin hepsi eski tip deri idi ve temizleyip bakımını yapmak kolaydı... Supertoplar kanvas gibi bir malzeme nasıl temizlenir bilmem.. replace a top diye bir üründe var bestopta 3 de bir fiyata sadece tenteyi alabiliyorsun... Tarkan Yucel Taroto ile konuşabilirsiniz..

Matlaşan tente camları için 3-4 sene önce sonax'ta çiziikleri temizleyen bir ürün vardı.......

Ynt: Cj Tente Boyama????

mutlaka piyasada bu tarz bi ürün olmalı diye düşünüyorum en son ikitellide galveno san sitesinde bi adres buldum kimya mühendistligi
bi firma oto döşeme tamiratı yapan torpido boyası yapan firmalara kendi numunelerine göre ürün hazırlıyorlarmışş oraya bakıcam
ama özel imalat olacagı için çok uçuk rakamlar olabilecegini söylediler .. daha ekonomık fikri olan varmı???

bence iplik boyama işi yapan firmalarla görüşmek gerek.. öncelikle bestop un nasıl bir malzemeden yapıldığını bilmek gerek tabi..

dostum www.willysturk.com buraya bak tenteniz yenilenir diyor boyama işini sorarsın.selametle

benimde tentenin şeffaf kısımları güneşten haşat oldu
kapılarınkini değiştirdim ama yan ve arka hala buzlu cam gibi bunlar için önerisi olan var mı?

Bir dönem sonax'ta bunun için bir ilaç vardı... tabii ki hedef müşteri kitlesi CJ değil, tenteli spor araçların arka camlarını temizlemek :smiley:

arkadaşlar kumaş tente boyamak sanırım yenisini yaptırmaktan daha zor. şöyleki : kumaş boyama işlemleri özel kimyasallarla birlikte özel kazanlarda gerçekleşmektedir ve bunun için belirli bir metraj gerekiyor . tamamen maliyeti uygun hale getirebilmek için , 600 m ile 800 m arasındaki kumaşların boyama işlemi böyle. tabi sadece tentede boyanır fakat maliyeti yüksek olur ..eger şeffaf kısımları çıkartıp (camları) zarar vermeden geriye takabilecekseniz. kısacası yenisini yaptırmak çok daha mantıklı.

ben muhtelif kimyasal deri boyalarını denedim olumsuz sonuç verdi son çare cilasız ayakkabı boyası
fena olmuyo
2 kat uygulanınca ama 2. 3 ay sürüyo sıvı teması az olmalı
sıprey bi boya var ama ne boyası bilmiyom özel bi boya sanırım

ben bu konuyu çok araştırdım...malesef .. deri olsa çaresi var.. ama kumaş oldugu için imkansız gibi ... dediğim gibi aslında imkanı var ama astarı yüzünden pahalı.. ancak şöyle olabilir: tenteyi sökeceksin, üzerinde metal aksam bırakmayacaksın, şeffaf kısımları da sökeceksin me merterde bizim kumaşçılara rica edeceksin umaş boyatırken benim tenteyide birlikte boyayın diye... maliyete ortak olacaksın... kumaş bu başka türlü olmuyor.. bununla ugraşılırmı ..ne kadar karlı olur tahmin edin artık... kumaş değilde vinlex tarz ı petrollü bir ürün olsa ozaman araba boyar gibi boyarsın.. hele ayakkabı boyası ıslandıgında ne hale gelir düşünmek bile korkunç. ;)

kanvas kumaş, herksin bildiği eski şeker çuvalının boyanmış hali , su geçirmemesi için önce kazanlarda boyanıp son yüzeyi alabilmek için apreden geçiriliyor, apre işlemi kumaşın kullanım alanlarına göre değişiyor , kısaca dokunuşu hoş olması için kadifemsi olabiliyor ya da kaygan pürüzsüz olması için silikonlanıyor.. gibi daha sayılacak çok amaçlı uygulmalar var... yani tente boyamak için seçilecek uygun bir yol değil... hadi yaptın ..eski tentenin ölçüleri değişmiş bir şekilde kazandan çıkmış olabilir... selamlar.

bence kazanda boyamak çok daha külfetli olur. çünkü tentenin bi çok yerinde bulunan fermuar ve şeffaf kısımlar boyadan ve kazandan çok etkilenir diye düşünüyorum

bu kısımları (fermuar ve şeffaflar) sökülerek kazana atılabilir fikri önerilebilir. bunun içinde bi besttop tentenin dikişlerine bakılmasını öneririm ;)

sadece boya işleminin ücreti 200€ - 250€ arasında (tabi Bursa ya gidiş geliş masrafı ekleyin, İst.da da 1-2 boyahane var ama onların ücreti nedir bilemiyorum) . buna ilave olarak fermuar gibi metal kısımların sökülük taktırma işlemi + şeffaf kısımların değişimi ya da sökülüp tekrar takılması. bütün bunları yaptıktan sonra göreceksinizki harcadığınız parayla bir tentecide kendinize yeni birtane yaptırabilirdiniz.

bu kadar uğraşa gerçekten değmez gidip yenisi almak en iyisi

ayrıca bişey daha varki birinin yaptığı tentenin bestop kadar yakışıklı durduğunu şimdiye kadar görmedim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR