CJ nin Difransiyel ve Şanzımanlarının Su Almaması İçin Neler Yapmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ofrood Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,969

ofrood

Kamp II
cj ci olarak difransiyel ve janzımanların su almasını engelleyebilecek imkanlar varmı acaba

Etiketler
Ynt: CJ nin Difransiyel ve Şanzımanlarının Su Almaması İçin Neler Yapmalı?

En kolay yöntem suya girmemek ;D Suya girildiği anda sorunlar başlıyor. CJ si olup da suya girmeyen de yoktur sanırım. O zaman suya nasıl girdiğimizden başlayayım. Kısa süreli ve derin olmayan su geçişlerinde hava filtresinden su aldırmaz distribütör ve bujilere su geçirmezseniz şanzıman ve diferansiyeller için su sorun olmaz. Ama biz en ağır su temasını göz önüne alalım. Yaklaşık 70-80 cm bir su birikintisi içerisine girip batıp en az 1 saat çıkarmaya uğraşıyorsanız. Bu durumda olması gerekenler.

1- Şanzıman ve difflerin havalandırma boruları bir hortum vasıtasıyla aracın suya giremeyecek kadar yüksek bir noktasına kadar uzatılmalı ve açık tutulmalıdır.
2- Tüm keçe ve contaların sağlam olduğundan emin olup, yağ kaçağı olmamalıdır. Unutmayın yağ çıkabiliyorsa, su da girer.
3- Aks bilyaları için yapılabilecek hiç bir şey yoktur. Uzun süre su temasından sonra kesinlikle kontrol edilip yağlanmalıdır.
4- Şaft ve aks mafsallarıda yağlanmalıdır. Bu çok önemli, neredeyse aracı yürüten bütün güç bu mafsallar üzerinden lastiklere iletiliyor.
5- CJ lerde aks keçeleri tek yönlü çalışır. Yani yağın dışarıya çıkmasını engelleyecek şekilde dizayn edilmiştir. Kısa süreli su temaslarında su girmez. Ama suyun için çok oynaşıp, haraket edilirse kesinlikle girer. Devamında kontrol edip gerekirse diff yağlarını değiştirmek gerekir.. Birde aklıma gelen bir yöntem; kovan içinde aks keçesinin oturdu yerin arka tarafına ikinci bir keçe için yer açıp, çift keçe kullanıp, suyun girişini engellemek. Yada kendi keçesini çift taraflı olan varsa ??? ki ben duymadım. ama vardır. bununla değiştirebiliriz.
6- En güzeli suya girmemek hele tuzlu suya asla..

aynen dediklerinize katılıyorum suyu görünce bir türlü dayanamıyorum cumburlop dalıyorum daha sonra 3 dört kez yağları değiştiriyorum ancak aktarma organları kendine çor geliyor, acaba çift dudaklı keçe yokmu yada tadilatla ekstra bir keçe yerleştirilebilirmi

bence yapılabilinir. Çünkü kovanın iç kısmı boş. iyi bir ustayla görüşmek lazım.

bencede
acaba hiç deneyen oldumu

biz bu sorunu diflerde havalandırmalatı uzatarak ve kovana dıştarafına keçe uydurduk ve içine gres basdık çakarak çözdük 1 yıldır sorun yok önceden yag 2 3 ayda pekmeze dönüyodu :smiley: şanzumanda hiç sorun yaşamadım :smiley::smiley:
tamamen ahmet usta imalatı :smiley:

Biz yıllardır 2 CJ'de kovanları çift keçeli kullanıyoruz.Sadece benimkinin önü tek keçeli,onu da ön taraf ne zaman sökülürse o zaman yapacağım.Faydası var diyebiliriz.Suyun içinde 1 saat kalmadım,en fazla 20-25 dakika kalmışımdır..Problem yaşamadım.

çift keçe çözüm ama gres yağı doldurmakta güzel olabilir. ısınan ortamlarda yağ eriyip sağdan soldan akmazsa tabi.. Keçeye ulaşabilmek için ise neleri sökmek gerek biliyorsunuz sanırım. ön takımdan takılı parça kalmıyor. frenler akslar vs..

evet göktug komple akslar dahil alınması gerek gres 2 keçenin arasına basılıyo zaten biz ısıya dayanıklı kauçuklu gres kullandık hala sorun yok dışarı sızıntıda olmadı hiç hapsoluyo zaten 2 keçe arasına gres çıkma ihtimali dagılması gerek zarten yoksa çıkmaz :smiley:
biz dif tarafı orjinal keçe kullandık dış tarafı sanırım başka bi keçe taktı ahmet ne keçesi katırlamıyom :smiley:

Geçenlerde Riva gezisinde hemen hemen ayak pedallarına kadar suya battım...Ertesi gün bakıma girdim zaten birçok şey elden geçti özellikle ustaya sordum dif. yağına su karışmışmı diye su almamış yaklaşık 20 dakika kalmışımdır... :smiley:

Sadece arazi şanzumanının su aldığını söyledi onunda havalandırma borusu yokmuş... :smiley:

Suyun içinde çok oynarsanız akslar aşağı yukarı hareket ediyor o esnada keçe esneme yapıyor ve aks ile temas noktasında açılma meydana geliyor. Su buradan giriyor sanırım. Yağ basmak aslında sızıntı ile ble çok faydalı olur diye düşünüyorum. Özellikle arkalarda bilyalar devamlı yağlanacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR