CJ' de Disk Fren

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hulg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,072
Ynt: CJ' de Disk Fren

Arkayi diske çevirmek için Jeepcilerden destek alin o işin bir formulasyonu vardi arşivde bulursam yazarim şu aracın diskleri bunun kaliperleri diye :smiley: ben epey niyetliydim sonra dana44leri takinca 6 bijon oldu uğraşmadim.

Önde disk frenin avantajlari tartışılmaz, arkada disk olursa muhteşem olur ancak frenleriniz tatminkarsa arkayı diske çevirmeye gerek yok. Önceliklerinize bağlı...
 

Etiketler
Ynt: CJ' de Disk Fren

Orkun bey ilginize çok teşekkür ederim siz el attıktan sonra arkalara diskleri koyduk demektir.. Bide her dana 44 altı bijomudur? selamlar...
 

Ynt: CJ' de Disk Fren

Benim CJ7 de önler disk arkalar kampana yokuş çıkarken durduğumda el frenini çektiğimde kaçırıyor bunun tam tersi inişte durupta vitesi geriye takıp park ettiğimde hiç kaçırmıyor düzde denedim hiç kaçırmadı ne yaptımsa düzeltemedim bir ara arkaları diske çevirmek istedim ama bazı problemler olacağı hakkında bilgiler aldım ve bu işten vazgeçtim .
 

Ynt: CJ' de Disk Fren

yücel abi cj lerin el freni ile durmaması normal ben daha duranına rastgelmedim ;D nerde olursa olsun viteste bırakmak lazım
bu arada el frenini çektiğimizde arka kampanalarımı sıkıyor_??? yoksa ayrı bir sistemmi
 

Ynt: CJ' de Disk Fren

Benim anladığım kadar arka kampana sisteminde bir zayıflık var el freninin orjinal tellerine kadar değiştirdim normal kullanımda hiç bir şey yok ama arabanın burnu yokuşa bakıpta el frenini çekipte bıraktığın zaman el freni sapıtıyor bazen araziye çıktığında hiç geri kaçırılmayacak pozisyonlar oluyor işte o zaman insan çıldırıyor bundan başka problemi yok birazda benden kaynaklanıyor bir milim kaçtığını istemiyorum.
 



Ynt: CJ' de Disk Fren

senin yine iyiymiş abi çoğunda hafif rampalarda tutmuyor ben bir kaç kez yaptırdım ama fayda etmedi
bu arada bugün yine TÜV e arkadasımın arabasını götürdük orda bi tane zj nin el frenini test ediyolardı
adam hızlanıp el frenini çekiyor bir iki sefer denedi sonunda geçti muayeneden
benim asıl merak ettiğim cj yi nasıl test edecekler ;D
 

Ynt: CJ' de Disk Fren

CJ lerin muayeneden nasıl geçeceğini bende bilmiyorum eğer bu kadar sıkı tutarlarsa yakında piyasada araba kalmayacak bu durumda ne trafik kalacak nede stres.
 

Ynt: CJ' de Disk Fren

arkaları nasıl disk yaptım .Aracım 1980 model cj5 .ilk önce full floating ile şapkalı aks uyguladım.sonra suzuki vitaranın (tek kapı ) ön diskini aldık.ardında da hurdalıktan 1973 model murat 131 'in arka fren kaliper lerini bulduk .neden o el freni için tabi.Malzemeler bulunduktan sonra iş montaja geldi.Vitaranın diski hemen şapkalı aksa otuyor zaten gerekirse 1-2 ufak traşlama icap edebiliyor.sonra 131 in arka fren kaliperlerini 2 vida yardımı ile şapkalı aksı tutan metal kapağa monte ettim.gerekli fren hortumu bağlantıları da yapıldıktan sonra ,tofaş el freni kablosu ile el freni teşkilatı çekildi.bu sayede 4 fren disk oldu ayrıca el freni diye tabir ettiğimiz ayakla basılan fren sistemide çalışmış oldu.sistem dört dörtlük çalışır halde boşa al rampada dur el frenine bas in gez :smiley:)))
ama ben buna gerek duymam derseniz,bu çevrimi amerikanlar la yaparım derseniz ki ben parçalarını bulamadım. corvette ,cadillac eldorado,lincoln versailles parçalarını da kullanabilirsiniz.Ayrıca ford explorers parçalarıda kullanılabiliyor diye biliyorum.
bana bunun maliyeti (full floating hariç ) disklerin çifti 140 ytl,hurdalıktan bulunan kaliperler 40 ytl,el freni kablosu 40 ytl,fren hortumları 60 ytl ,balatalar 80 ytl ,vidalar ve ıvır zıvır malzemeler derken 400 ytl civarında oldu.
 





Ynt: CJ' de Disk Fren

Dana44'lerin hepsi 6 bijon değil, Wagoneer'den çıkanlar 6 bijon. 75 öncesi CJ ve Scoutlarınki 5 bijon, International kamyonların ki 8 bijon(full floating..)

Arkada daha ucuz sıfır disk isterseniz Ladanın ön disklerini kullanabilirsiniz..
 

Ynt: CJ' de Disk Fren

bu arada eklemeyi unuttum bende arkalar amc 20 ,5 bijon,lastikler 35 inc ,flanş dediğimiz iz genişletme mevcut 4 cm .
 


Ynt: CJ' de Disk Fren

diskler sıfır olursa daha iyi olur haklısınız Orkun bey teşekkür .... bilgilerini paylaşan arkadaşların hepsine teşekkür ederim jeep kardeşliğine... selamlar
 

Ynt: CJ' de Disk Fren

suzuki ön disk olarak verdiğim fiyat sıfır fiyatıdır.sadece fren kaliperleri hurdalıktan çıkmadır.diğer bütün parçalar yenidir.
 



Ynt: CJ' de Disk Fren

Arkadaşlar... bütün fren modifikasyonlar yasaktır....

benim muayene dahe 1,5 sene var, sonra arkaya kampana geri gelecek!
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,621
Mesajlar
1,521,189
Kayıtlı Üye Sayımız
172,267
Kaydolan Son Üyemiz
Aylin aksoy

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst