Cj 5 Sallama Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oz35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,734

oz35

Yeni Üye
arkadaşlar öncelikle merhaba cj5 tutkunu olarak aranıza yeni katılmış bulunmaktayım ama busefer alışılmışın dışında bayan jeep tutkunu olarak aranızdayım :smiley: benim sorunum yeni aldıgım aracımın 3 viteste sallama sorunu olması. bazen herzaman değil 3.viteste giderken stop edecekmiş gibi sallayıp debriyaja basıp cekınce durma sorunu var gecenlerde amortisorlerı degıstırttırdım ön lastikler arka lastıklerden daha kalkık oldu acaba rot/balans duzenınden dolayımıdır? aranızda daha önce basına bu tip birşey gelmiş olan varsa tecrübelerini paylaşabilirmi?

Etiketler
Ynt: Cj 5 Sallama Sorunu

Hayırlı olsun diyelim öncelikle. Sıkıntıyı sadece 3. viteste yaptığından yola çıkarak 3.vites dişliniz olabileceği kanaatindeyim. Yaşadığınız bölgede konuya vakıf bir ustaya danışmanızda fayda var.

belkide araç hız alınca bu durum gerçekleşiyordur. ondan 3.vites. ustada anlamadı malesef. tesekkurler.

bence öncelikle hatalı anlatım yapıyorsunuz sadece 3 vitesde sallamaz araç geziyor deseniz anlayacağım yani araca saga sola geziyor deseniz ama araç 3 vitesde sallıyor dediğiniz zaman burda farklı anlatım var amartisörler genelde 4 bir değişir sebebide sertlik ayarları aynı olsun diye boylarıda tabiki daha net bilgi verirseniz yardımcı olabiliriz

sorunum aracın gezmesi değil zaten sallaması. titremesi artık siz ne diyorsanız. nasıl ki vitesli araçlar stop ederken sallar onun gibi. anlatabildim mi? resmen bariz bir titreme var debriyaja köküne kadar basıp çekince gecıyor ve hep 3.viteste arac hız aldıgında var bu sorun.

Bu araç Tuzla dediğimiz erken dönem CJ 5 mi? Yoksa AMC dönemi CJ5 mi? Bunu bilmek önemli.Pek çok kişi AMC CJ 5 olduğu varsayımıyla erken dönem CJ 5 lere biniyor.Her iki gurupta farklı nedenlerin söz konusu olabileceğini düşünüyorum.

3. viteste hızlanınca yapıyor diyorsunuz daha düsük viteste aynı devir bandına yaklaşınca aynı sorun oluşuyor mu

ist iseniz aracı getirin bakayım bence en mantıklısı bu nesi var nesi yok söyleyeyimde yanlış anlatım eya bilgilendirme olmasın 0554 280 21 87 numaram

oz35' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle merhaba cj5 tutkunu olarak aranıza yeni katılmış bulunmaktayım ama busefer alışılmışın dışında bayan jeep tutkunu olarak aranızdayım :smiley: benim sorunum yeni aldıgım aracımın 3 viteste sallama sorunu olması. bazen herzaman değil 3.viteste giderken stop edecekmiş gibi sallayıp debriyaja basıp cekınce durma sorunu var gecenlerde amortisorlerı degıstırttırdım ön lastikler arka lastıklerden daha kalkık oldu acaba rot/balans duzenınden dolayımıdır? aranızda daha önce basına bu tip birşey gelmiş olan varsa tecrübelerini paylaşabilirmi?
Sorun Makaslarda olabilir makaslara yükseltmek için kavis veriyorlar araç belli bir hıza geldigi zamanda sallama yapıyor.Kazayada sebebiyet verir.Makas küpelerine ve makaslara baktırın.Daha önce benim başıma geldi.

tas başı bilyalarını da kontrol ettirin.yüksek hızlarda meydana gelir yada çukura girince ve siz debriyaja bastığınızda yavaşlıyorsunuzdur ve ondan sonra geçiyordur.yoksa debriyajla yada vites dişlisiyle sallama yapmaz araç.muhtemelen kafa sallamasından bahsediyorsunuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri