CJ 5 Hakkında Bilgi İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bed-des Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,429

bed-des

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar
Ben Cj 5 jip almak istiyorum günlük kullanmak için daha çok
11000ytl pazarlıksız

Vites Tipi: Düz Vites
Yılı: 1978
Kilometre 34000
Silindir Hacmi: 2800 cm³
Yakıt Tipi: Benzin / LPG
Motor gücü: 120 BG (88 KW)
Renk: Lacivert

Araç 8 Yıl Garajda Beklemiş...Ön Frenler Disktir...Yazlık Ve Kışlık Tentesi Bulunmaktadır..33X12 Lastikler Üzerindedir...Arazileri Ve Motoru Orjinal Ve Muayyerdir...
Sis Lambası
Deri Koltuk
4x4
Çelik Jant
Metalik Boya

Görünüm olarak hoş ve bütçeme uygun ama dediğim gibi bana çok masraf açarmı? acilen yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Umarım bu sefer doğru yere msj yazmışımdır.

Etiketler
Motor hacmi 3800 olmalı, 8 sene yatmış aracın lastikleri hamur gibi olmuştur.. 5 tane lastik almanız lazım.. tentesi orjinal mi (Bestop mu?) değilse 1200-1300USD arası tente masrafınız olur.. ilandan görülenler bunlar... gerisi kısmet... ama ben yürüyen araç almayı tercih ederim...test etme ustaya gösterme şansınız olur...

selamlar gunluk kullanım ıcın cj5 tavsıye edemıyecegım hem kapıları kıtlenmez hem klıma yok kısın veya yazın sorun yasarsın eger baska arabam var yazın arada sırada kullanmak ıcın alacaksan olur
hem gunluk kullanım hemde offroad ıcın aynı aracı kullanmayı dusunme derım
8 yıl yatmıs arabanın butun lastık aksamları kecelerı bıtmıs, bılyeler paslanmış olabılır

Ynt: CJ 5 Hakkında Bilgi İstiyorum

Jeepcj7' Alıntı:
Motor hacmi 3800 olmalı, 8 sene yatmış aracın lastikleri hamur gibi olmuştur.. 5 tane lastik almanız lazım.. tentesi orjinal mi (Bestop mu?) değilse 1200-1300USD arası tente masrafınız olur.. ilandan görülenler bunlar... gerisi kısmet... ama ben yürüyen araç almayı tercih ederim...test etme ustaya gösterme şansınız olur...

Orkun benim arabanin ruhsatinda 2800 cc yaziyor?? CJ5 78

bende cj5 kullanıyorum günlük şehiriçinde anlatılankadar dar ve sıkıcı bir araç deyildir boyum 1.83 bu arada önemli olan aracı sevmek bence
bilgilerinizde 2 nokta dikkarimi çekdi
Kilometre 34000 demişşiniz yeni motor yapılmış sanırım araca
Silindir Hacmi: 2800 cm³ 2.800 cj 5 hiç duymadım görmedimde eger motor sonradan oturtma uydurma bişey deyilse tabi
orkun byde belirtmiş ya 3.800 yada 4.200 dür bence
yatma konusu çok daha hassas bence bir jeep ustası son sözü söylemeli hayırlısı olsun

beatrix' Alıntı:
Orkun benim arabanin ruhsatinda 2800 cc yaziyor?? CJ5 78

Araç vergisinden dolayı ruhsata öle yazılmıştır benım cj6 da ruhsatında 2.5 yazıyo ama orjınal motor var 4.2
34000 olması zor bence büyük ihtimalle motor sıfırlanmıştır

Benim tahminim devlet ithal ederken eski willyslerin motor hacimlerinden CJ'leri kaydetmeye devam etmiş....

Bede de var bitane cj5... ruhsatta 1998 yazıyo:smiley: ilk aldığımda bende öyle sanıyodumda sonra arabayı biraz arazide kullanınca anladım canavrın kapasitesini.. sonra araştırdım da 4.2cc çıktı:smiley: canavar canavar... neyse ruhsattan yırtıyoz:smiley:

ben bırsey duydum da cj 5 lerın 79 we sonra sı daha ıyı oluyormus farkını bılen war mı ?

79 da elektronik ateşleme ve disk fren var benim bildiğim
benim ustada 74 den öncesi yaramaz derdi parça sıkıntısı var galiba

74 öncesinde parça sıkıntısı yok ancak 76 ve sonrasında araçlar daha sağlam olan kapalı şase, elektronik ateşleme, önler disk fren, makaslar daha geniş vs..vs.. bunlar çok ciddi farklar..

ozanyur' Alıntı:
79 da elektronik ateşleme ve disk fren var benim bildiğim
benim ustada 74 den öncesi yaramaz derdi parça sıkıntısı var galiba

Sevgili bed-des ; şu ana kadar bir cj5 edinip edinmediğini bilmiyorum ama bir cj5 sahibi olarak sana bazı tavsiyelerim olacak..

Benim 1977 model bir cj5 im var ve onu kullanıyorum şehir içi ve dışı. Onu aldım, kullandım iki yıl ve bir yıl süren restorasyondan sonra iki yıldır da şimdiki hali ile kullanıyorum. Şaseden topladım. Masraflı oldu ama orjinal.

Eğer bütçe önemli diyorsan toplanmış faal bir cj5 almalısın. Diyelim 5 e aldın 10 harcarsın ama akılcı olursan bu aracı bu haliyle 10 a bulman mümkün.

Ama cj5 le bütünleşmek istiyorum dersen resrorasyona gir ve bir daha ayrılamassın onunla.

Bir sorun var şimdilerde araç muayenelerinde ilaveli araçlar geçemiyo. Lastikleri büyük olanlar bile..

Bazı arkadaşların cj5 ruhu ile ilgili bilgilerinin olmadığı görülüyor. Bu aracın kilitlenmesi gerekmiyor ki, yazın zaten açık her yeri klimaya ne gerek var, kışında kaloriferi yetiyor. Sadece makaslı olduğundan bobrek taşı dökmek isteyenlere tavsiye edilir:smiley:

Bu aracın ideali 1977 ve üstüdür. Tüm jeeplerin tüm parçaları hala var. 1940 lılar dahil, ustaları hayatta.

CC meselesi devletin kendine attığı kazıktır. Kurumları daha fazla ödemesin diye düşük kaydettirmişler.. Hemen hepsi öyle, allah devlete zeval vermesin:smiley: Benim ki 3800cc çünki.

Eğer aldıysan onu sakın 90 ın üstüne çıkma ve tırmanırken yanlamasına gitme..

Güle güle kullan ve ustasını bul... Arabanı öğren..

oncelikle selamlar. araci aldiysan hayirli olsun. yok sayet almadiysan 77 alma :smiley:

77 model ve onceki modellerde disk fren yok, elektronik atesleme yok, yurur aksamlarinda cesitli kronik problemler var fakat CJ dir nihayetinde.

CJ lerde bilmen gereken birsey var butun cjlerin elin uzerinde olmali en sorunsuz denilen aracta abudik gubudik sorunlar cikabilir genelde basit problemlerdir ve alistiktan sonra kendin mudahale edebilirsin.

faka 80 ve ustu cj alirsan bastan disk frenler ve elektronik ateslemeye para harcamazsin o butceni de daha verimli alanlarda kullanabilirsin.

cj cefali fakat bir o kadar zevkli bir aractir mumkun oldukca giden ve birinin masraf yaptigi araci almaya bak her cj alan mutlaka az cok masaf yapar cunku.

sevgiyle..

bende bir cj aldım 77 model allah verisn 10 bine aldık 20 miyi buldun sen gelde sat hani derlerya ilk yaptığın evi satacaksın diye bu arabayı aldığın zaman biraz binip satacaksın arabayı aldım nerdeyse sanayiiye dükkan acacağım ustalığı öğrendik

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR