Cj 5 Alacağım, Fikir Ve Görüşlerinizi Bekliyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rizan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,011

rizan

Ana Kamp
Öncelikle Merhaba,

Burada her mesaja kıymetli deneyimlerini esirgemeden cevap veren ustadlara ayrı ayrı teşekkür etmek isterim. Bu aracı almaya karar vermemde baş etken oldular. Ankarada ikamet etmekteyim ve elektronik bilgisi dışında pek mekanik bilgim yok. Bir süredir forumda okuduğum topiclerden dersler çıkararak bi yol izlemeye çalıştım. Bunun neticesinde öneri, teklif ve değerlendirmelere açık olarak ;

Birkaç araç üzerinde duruyorum:

1- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-full-bakimli-eksiksiz-problemsiz-arazi-araci-160937120/detay/

2- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-bu-fiyata-bu-arac-zor-bulunur-65482478/detay/

3- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-temiz-orjinal-masrafsiz-cj5-188858551/detay/

4- http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-fiyat-dustu-acilll-son-7-gun-1978-model-cj-5-mat-siyah-187653405/detay/

siralamayi kendi önceliğime göre yazdım. Fiyat aralığım bu civarda, 15-18,. İlk sıradaki araçta model konusunda tereddütüm var , Üçüncü sıradaki araç aslında istediğim gibi orijinal temiz fiyatı yüksek geldi, araştırdığım kadarı ile ufak dokunuşlar bile çok yüksek fiyatlara çıkıyor. Arazidede kullanacağım asfalttada ikinci aracım olacak ancak aktif kullanacağım.Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Cj 5 Alacağım, Fikir Ve Görüşlerinizi Bekliyorum.

Ne kadar arazide kullanacaksin ? Neden cj5 neye gore buna karar verdin ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cj 5 hastalığım var küçüklükten beri. Amcamın vardı belki oradan kapmış olabilirim. Hobi bahçemiz var yolu engebeli arazi biraz, fırsat buldukça piknik göl fln yapıyoruz içimde bi off road isteği var gibi hissediyorum. Asfalttada kullanmam gereken zamanlr olacak ama %50 off/on diyelim.

Cj insani cezbeden bir yapisi var guclu motoru eksoz gurultusu buyuk lastikleri fiyatini gostermeyen bir araba oncelikle ama secim yaparken nerde yasadiginiz dahi onemli cevrenizde cj ile basa cikabilicek usta varmi ? Basit bir arac gibi gozukse de piyasa da aractan anlamayan ustalarin yapmis oldugu antin kuntin araclar dolu bunu gozardi etmeyin.kullanim amaciniza gelince agir offroad icin su gecislerinde benzinli arac iyi degildir surekli yikama yapamazsiniz,parcalari pahalidir cj nin heavy duty biseyler yapicak olsaniz dunya para tutar.gordugum kadari ile uygun fiyatli araclar bakiyorsunuz.kimse iyi bir cj yi bu fiyatlara vermez diye dusunuyorum.he denk gelirsiniz gercekten sikintisiz bir arac alirsiniz orasini bilemem ama dedigim gibi piyasa da tuzla yapimi willys den donme cj5 ler var.alirken iyi bakmakta fayda var satarken zarar etmemeniz acisindan.bu ihtimalleri dusundukten sonra gonul hala cj5 diyo ise 1. Ilandaki araba diri gozukuyor.motoru vs tahmin edilemez.ama goruntu fena degil.piyasada ki en kirik cj5 ciler burda fabrikasindan daha iyi biliyorlar araclari aksesuarlarini.sizi yardimsiz birakmazlar :smiley:

Ercan bey faceten üye oldum o linklere.araç satışına dair pek bir şey göremedim yedek parça adına çok güzel bi düşünce olmuş ama. İlk araç willymi cj mi yokmu cevap ::smiley:

Onlar link değil imzamdı size özel yazmamıştım :smiley:

1. araç 1951-2 muhtemelen willys
2. aracın kaportası cj5 den kapı kısımları kesilerek u kapıya çevrilmiş. Ne derece düzgün yapılmış bilemiyorum. Orjinal bestop tente uymayacaktır.
3. Araç orjinal stilde toplanmış temiz duruyor ama çok az cj ci o haliyle kullanıyor. Birde mekaniği ne durumda bilemiyoruz tabi

3-4. Araçları görmeden biley söylemek zor. Birde tarzları farklı büyükmlastükli yükseltilmiş bir araç düşünüyorsanız 3. Aracı düşünmeyin derim.

Türkiye Jeep CJ Kulübü
Türkiye Jeep CJ 2.el Parça ve Araç

Bi diger olay da land rover icin defender ne ise jeep icinde cj oyle bence ruhu olan bi arac :smiley: tahrik soz konusu degil.bende bi ara niyetlendim biliyosun :smiley: onemli olan dogru araci bulmak

plakası acs olan araç daha önce seyrantepede bir arkadaşındı o zaman 12 istiyordu
ben araça yakından bakım güzel toplanmış gözüküyordu tabi aradan 1,5 sene geçti
yanlış hatırlamıyorsan hidrolik direksiyon yoktu

buda iyi gibi
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-bakimli-ve-orijinal-cj5-179544322/detay

Rıfat bey selam, arkadaş aracın toplanan biyerinin olmadığını,orjinal haliyle korunduğunu ve direksiyonunun hidrolik olmadığını söyledi. Arabayı görmedim ama o araca ufak tefek dokunsam bile çok harcarım gibime geliyor

Türkiyede yeniden toplanmamış cj olduğuna imkan vermiyorum. Sadece stock tarzda topladıkları için bunu idaa ediyor olabilir yada ona satan kişi öyle anlatmıştır oda oyle zannediyordur.
Birçok satışdaki aracı full orjinal diye konuşmaya başladığım araç sahibi ile konuşmayı araç sahibi; abi ben o kadar anlamıyorum diyerek nerede yüzde 70 ini uydurma olduğunu gördüğüm çok oldu.
O nedenle full orjinal hiç değişen yok orjinal boya gibi yeni nesil tabirlere güvenilmemesi gerektiğini düşünüyorum

Türkiye Jeep CJ Kulübü
Türkiye Jeep CJ 2.el Parça ve Araç

Ben nerdeyse iki senedir ilanlara bakıyorum vakit buldukça, alacağımdan bakmıyodum öncedende. Eskiden daha orijinal istediğim tarzda araçlar daha fazlaydı, şimdi araçmı kalmadı ne olduysa eski modeller çok artmış yeni model kalmamış. Ya millet Cj sini satmıyor yada orijinal cj kalmadı

Of of of...

CJ temiz bulmak bir dert. ilanları inceledim. sıktıntı şudur;
hiç birinde şu bilgilere yer verilmiyor;

motor nedir, şanzıman nedir, arazi şanzımanı nedir, nasıl yükseltme yapılmıştır, motor kaputun içinin görüntüleri, differansiyeller nelerdir gibi soruları sormak ve cevap almak cok önemli... sonra mutlaka bir ustaya baktırmak ayrı önem taşıyor.

Biraz daha iyi bir bütçeyle birşeyler deneseniz?

izrafeel' Alıntı:
Of of of...

CJ temiz bulmak bir dert. ilanları inceledim. sıktıntı şudur;
hiç birinde şu bilgilere yer verilmiyor;

motor nedir, şanzıman nedir, arazi şanzımanı nedir, nasıl yükseltme yapılmıştır, motor kaputun içinin görüntüleri, differansiyeller nelerdir gibi soruları sormak ve cevap almak cok önemli... sonra mutlaka bir ustaya baktırmak ayrı önem taşıyor.

çok haklısın çünkü birçok CJ kullanıcısı aracını tanımıyor, nedir ne değildir bilmiyor. araştırma zahmetinde de bulunmuyor.
Rıfat Beyin tavsiyesi diğer araçlara göre çok daaha iyi. ilan açıklaması bile diğerlerine göre biraz daha açık ve teknik.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri