Çin'e Çay İçmek için Yürüyecek Arkadaş(lar) Aranıyor!.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eternalburzum Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,713

eternalburzum

Yeni Üye
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
0
Ben ve eşim(27-29) çin çayı içmek için(amaç olarak söyleyebileceğim tek bu var) çine-(okyanusa kadar)- yürüyerek(acil durumlar dışında otostopsuz) gitmeyi planlıyoruz. 2010 baharında yola çıkmayı düşünüyoruz. kafkaslar ve türki devletler üzerinden. 2-2.5 yıl sürmesini tahmin ediyoruz. Yolun bir kısmını ya da tamamını bizimle yürümek isteyen yol arkadaşları varsa lütfen buradan bize ulaşın.
 

Etiketler
Ynt: Çin'e Çay İçmek için Yürümek (Arkadaş (lar) Aranıyor)

Merhaba böyle bir şeye balıklama atlayabilirim, düşüncesi bile beni heyecanlandırıyor, ancak böylesi uzun soluklu bir proje beni biraz aşıyor, üzülerek size yol arkadaşlığı edemeyeceğimi ve bol şanslar dilediğimi bildirmek istiyorum.

Selamlar.
 

Ynt: Çin'e Çay İçmek için Yürümek (Arkadaş (lar) Aranıyor)

Harika bir fikir, iş hayatı engel oluyor maalesef, size şimdiden eğlenceli ve tadında bir yürüyüş diliyorum.. :smiley:
 

Ynt: Çin'e Çay İçmek için Yürümek (Arkadaş (lar) Aranıyor)

Sevgili Arkadaşlar. Harikasınız.
Müthiş güzel bir fikir. Heyecanla tebrik ederim.
Bana budistlerin hac yolculuğuyla Erden Eruç un Kaslagit yolculuğunu anımsattı.
Anladığım kadarıyla yolculuk boyunca taşıt yollarını izleyeceksiniz.
Fakat eğer planladıysanız iki şeyi öğrenmek isterim.
İlki; yolculuk boyunca muhtemelen çadırda konaklanacak, kamp yüklerini bir römorkla mı çekeceksiniz?
Bir de sponsor desteği alacak mısınız?

Sevgiler.
 

Ynt: Çin'e Çay İçmek için Yürümek (Arkadaş (lar) Aranıyor)

süper fikirdee ben gelirsem benı bırdaha eve almazlarr :D :D orada bir yerde kalmalıyımmm
 



Ynt: Çin'e Çay İçmek için Yürümek (Arkadaş (lar) Aranıyor)

kulağa çok hoş geliyo katılmakta süper olur amaa katılamıcam proje çizmekten bi garip oldumm :/ size bol eğlenceli güzel bi yolculuk diliyorumm şimdiden ;)
 

Ynt: Çin'e Çay İçmek için Yürümek (Arkadaş (lar) Aranıyor)

merhaba
yaptığınız gerçekten çok güzel bir şey.böyle bir aktiviteye katılmayı çok isterdim fakat imkanlar elvermiyor şu an için.
ben aynı zamanda bisiklet sporuyla uğraşıyorum.uzun yol bisiklet sporunda artık profesyonelleşen abilerimiz var.her ne kadar farklı sporlar olsa da benzer yanları var.belki yardımcı olur amacıyla sizinle bazı linkleri paylaşmak istiyorum.

Sayın Serkan Taşdelen Abimin Likya Yolu'nu bisiklet ile tamamlaması

http://www.pedalla.com/likya-yolu-1gun/

Sayın Ahmet Mumcu'nun Uzakdoğu turları

http://www.mumju.com/

Sayın Soner&İnci Sarıhan'ın uzakdoğu turları

http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=15147

ayrıca Soner Sarıhan'ın diğer konuları

http://www.bisikletforum.com/search.php?searchid=1393276&pp=25

Not:Her ne kadar bisikletle olsa da faydalı olacağına inandığım için bunları paylaştım.

teşekkürler
 

Ynt: Çin'e Çay İçmek için Yürümek (Arkadaş (lar) Aranıyor)

Sizin bu yapmak istediğiniz yürüyüşün tersini Arif Aşçı ve ekibi Necat Nazaroğlu, Murat Özbey ve film yapımcısı Paxton Winter 10 adet deve ile birlikte yaptı. Bu ekspedisyonun bir bölümüne katılma şansımda oldu. Tamamen yürüyerek yapar ve aynı rotayı izerseniz yanlış hatırlamıyorsam toplam 14 ay sürecek yolculuğunuz. İpek yolu deve kervanı expedisyonu Çin Xiandan Haziran 1996 da başladı 1997 yılında Çanakkale Çan ilçesinde bitti. ( Hangi ayda bittiğini tam olarak hatılamıyorum.) Ekip Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İranı geçerek türkiyeye girdi. Eğer aynı rotayı takip edecekseniz ve haziranda başlayacaksanız çölü kışın geçmek zorunda kalacaksınız. O nedenle kış hesabını iyi yapmanız gerekiyor. Ayrıca ciddi plan ve proje yapıp herşeye hazırlıklı olmalısınız. Yine yanlış hatırlamıyorsam Arif hocayı 8 kez akrep sokmuştu. Necat Nazaroğlu, Murat Özbey şu anda yüzbinyüz projesini yapıyorlar onlarla ya da Arif hoca ile bağlantıya geçerseniz size faydalı olacak bir çok bilgi vereceklerdir.
 

Ynt: Çin'e Çay İçmek için Yürümek (Arkadaş (lar) Aranıyor)

Çok güzel bir proje. Emek isteyen, ve bir o kadar zorlu. Ben de sevgili Volk'un paylaştığı linkleri paylaşacaktım sizinle ama o benden daha önce paylaşmış. Ben de onun gibi bisiklet turculuğu ile ilgileniyorum. Verdiği kaynakların yanı sıra onlara erişirseniz daha net bilgiler edinebilirsiniz.
Başarılar...
 




Ynt: Çin'e Çay İçmek için Yürümek (Arkadaş (lar) Aranıyor)

süper bi fikir ama malesef imkanlar elvermiyor.emekli olunca artık ;D
 


Ynt: Çin'e Çay İçmek için Yürümek (Arkadaş (lar) Aranıyor)

Selam
çin deyince çekiniyo sanırım herkes.
neyse 1 martta yola çıkıyorum(ruz)..önce bi türkiye denemesi ki bu da bi 8 ay sürer sanırım. Başlangıç yeri babakale(çanakkalenin orda) sonra kaz dağları-balıkesir ormanları-susurluk-bursa-uludagı dolaşıp kuzeye iznik gölü-sapanca gölü-abant dağları-bolu-düzce ormanları-safranbolu-ordan kuzeye yönelip azdavay--azdavaydan güneye-kastamonu-ılgaz-ılgazı geçip merzifonun kuzeyinden-ladikin güneyinden-hasan uğurlu barajı-buradan sonra yaylalardan-trabzon(uzungöle kadar) yaylalardan sonra kaçkara geliyoruz..burada dağ göllerini takip ettiğim için bayağı bi yüksekten ilerlicem.en son altıparpmak üzerinden-hatila vadisi-artvin-artvinden son bi kez daha yaylalra çıkıp çıldır ovasına inip(adı bu mu bilmiyorum) son durak olan çıldır gölüne... oraya ulaşırsam bile büyük bişey olcak sanırım.. sonra yurtdışına çıkıp çıkmamayı bi kere daha düşünürüz.. sanırım rota 3000-4000km olucak... rota google earth ile çizildi..yol sadece dag ve ormanlardan geçicek---ancak malzeme için köylere uğranıcak--köy yolları da kullanılmıcak..patika yoksa allah neverdiyse bi sonraki gps noktasına ilerlenicek...bu yüzden tamamen gps bagımlı bi seyahat olucak.. kasıma kadar-8-9 ay vaktim olucak.araziden gideceğim için günde ancak 10-15 km(bu da kesin değil tabi) yapabilirim sanıyorum... bi sorun çıkmazsa kasımda 3000 km olur herhalde..
malzemeye gelince hafif tutmayı düşünüyorum çantayı... çadır alıp almamaya karar vermiş değiim..bivak ya da tarp..vapor barrier uyku tulumu falan..tam kesin değil..marta kadar likya yolunda çadırsız yürümeyi düşünüyorum..deneme niyetine..... ormanlardan yürüneceği için ateş yakıcam hep..bu yüzden kaçkarlar hariç pek bi yakıt taşımıcam..230g primus tüp..biterse birileri yollar bi yere sanırım... 1 haftalık yemek dahil 8-9 kg bi çanta(su hariç tabi) sanırım hafif sayılabilir(en azından türkiye standartlarında)

şu anda durum böyle--.... minimal malzeme, hafiflik, ve sürekli yol olmayan yerlerden uzun süre gidileceği için sefil bi yolculuk olabilir..buna rağmen yolun tamamını ya da bi kısmınıı yürümek isteyen varsa 1 marta kadar yazsın lütfen..ilgilenene rotanın kml ya da gpx dosyasını gönderebilirim..

iyi günler
ali
 


Ynt: Çin'e Çay İçmek için Yürümek (Arkadaş (lar) Aranıyor)

Merhaba

Öncelikle bol şanslar eğer hayata geçer ise bu proje çok güzel olacağına eminim.

Bende buna benzer bir seyahat planlamaktayım biraz daha kapsamlı ama araç kullanarak yapacağımdan ayrı kulvarlar olarak düşünülebilir.

Şu noktalara dikkatinizi çekmek isterim;

Bu zamana kadar ki çalışmalarım gösterdi ki bu tür seyahatlerin en zor kısmı ;


1 lojistik planlaması ; açmak gerekirse seyahat süresince kullanacağınız ve günlük ihtiyacınız olan besinler; enerji ihtiyaçları GPS şarzı vs gibi; ve yardımcı malzemelerin tedariki; ilaç, kıyafet, gibi bunları göz önünde bulundurduğumuzda bu planlamayı günlük olarak çıkarmanız gerekmekte. Bu arada yanınıza çadır almanızı şiddetle tavsiye ederim; bahsettiğiniz Türkiye rotasının çok kısmını çok iyi bilirim; sadece uyku tulumu kullanmak çok iyi bir fikir değil; açıkta konaklama zaman zaman özelikle üst solunum yollarında ciddi tahrişelere ve yaralara sebep olur; bu sizin seyahat performansınızı ciddi etkiler;

Bir nacizane tavsiye daha ayaklarınız her şeyiniz olacağı için en önemli bakımı onlara yapmanız gerekmekte; "Blister" oluşumunu önlemek içi her şeyi yapın derim.

2. Muhakkak sürekli iletişim kurabileceğiniz iletişim cihazlarını yanınızda aktif olarak bulundurunuz; günün belli saatlerinde kesin olarak irtibat sağlayınız.

3. Rota'nın teknik alt yapısını çok iyi inceleyin muhakkak her gün bir yerleşim yerinden geçmek için çaba sarfedin; Çantanızın kesin ağırlığı siz yola çıkmadan bilinmez ama 15 kg den aşağı olmayacağı kanaatindeyim; 15 kg ile günde 15 km ortalama yürümek rota üzerinde sizi çok yorabilir rotanızı iyi planlamanızı tavsiye edeceğim; çünkü rota üzerinde ki incline olan yerler çok enerji tüketecek ve bir süre sonra bu enerjiyi kalori olarak sağlamaz iseniz kilo kaybedersiniz; 3000-4000 km bir rotada bu çok ciddi sıkıntılara yol açabilir. Rota ile beslenmeniz arasında ki bağıntıyı iyi kurunuz.


Gıpta edilecek bir seyahat umarım gerçekleşir;

Selamlar başarılar
Ender
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,251
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst