Çiftlikköy

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,694

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
49
Yer
İstanbul / Maltepe
Yalova'nın sahil, plaj ve kamplarına sahip olduğu ilçesidir. Yalova'ya 4 Km uzaklıktadır.



İlçe; doğal güzellikleri yönünden oldukça zengin olması nedeniyle, turizm alanında yapılacak yatırımlar ve başarılı bir tanıtım ile, turizm bölgesi olmaya adaydır. Çiftlikköy, ikinci konut alanı olarak yerli turizme yönelik bir istihdama sahiptir. Yazları nüfusu 250.000’lere ulaşmaktadır. Sahilde bulunan plajı ve Çiftlikköy Belediyesi Dinlenme Tesisleri (Mokamp Tesisleri) ile halka hizmet vermektedir. Ayrıca, Taşköprü beldesinde turistik yer olarak, Elmakent Turistik Tesisleri bulunmaktadır.



ULAŞIM

Çiftlikköy, İstanbul, İzmit, Yalova ve Bursa illerini birbirine bağlayan karayolu üzerindedir.

ADI ve TARİHÇESİ



Çiftlikköy’ün geçmişi oldukça eskiye dayanır. Yörenin bilinen ilk adı Pylai’dir. Yörede, Helenistik Çağ’dan Bizans Çağı’na kadar çok sayıda ve değişik zamanlara ait yazıt ele geçirilmiştir. Adına ilk olarak 4. yüzyılda rastlanmaktadır. Yerleşim alanı; 11. yüzyılda, bugünkü Hersek Köyü’nün yanında önemsiz bir yerdi.

Justinyen devrinde Hersek-İznik yolu önem kazanınca, Pylai kenti de büyük gelişme göstermiştir. 1097 yılında 1. Haçlı Seferi’nde, Latin ordularının bir kısmı buradan geçmiştir. 1146’da Manvel Komnenos birtakım Hristiyan göçmenleri Pylai’ye yerleşmiştir.

93 harbinden sonra Bulgaristan’ın Şumnu kasabasından gelenler tarafından iskan edilen bölgeye, 1923’ten sonra Kafkasya’dan gelenler yerleşmiştir. Çiftlikköy, eski Roma İmparatoru Büyük Konstantin’in annesi Helena’nın doğduğu ve adını verdiği Helenapolis Şehri’nin bulunduğu yerdir. Köydeki Kara Kilise kalıntıları, Helenapolis’in kalıntılarıdır. Çiftlikköy adı, 1932 yılında, Atatürk tarafından verilmiştir. Eski adı Kadı Çiftliği böylece kaldırılmıştır. Atatürk’ün gelip kahve içtiği ve bir müddet dinlendiği ev halen korunmaktadır. Çiftlikköy’e bağlı bir belde, bir bucak ve dokuz köy bulunmaktadır.

www.yalova77.com
 

Etiketler
Ynt: Çiftlikköy

Sevgili arkadaşım, burada birşey eksik değilmi? Yürüyen Köşk..
 

Ynt: Çiftlikköy

"Yürüyen Köşk" konusu var zaten

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=4309.0
 


Ynt: Çiftlikköy

Çocukluğu yaşadığım yerlerden biri. Hala bana göre muhteşem. Ayrıca çok güzel bir yol üstü durağıdır. Atlanmaması gereken yerlerden...
 



BENZER KONULAR