Çiftalan, Ağaçlı, Akpınar Enduro Gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Quasar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,942

Quasar

Kamp II
Yer
İstanbul
Uzuuuun bayram tatilini ve güzeller güzeli İstanbul'un bizlere terkedilişini fırsat bilerek Karadenize sahili olan köylerimizden üçüne uğrayayım dedim. İyiki de yapmışım; sahillerin neredeyse tümünün kumcular tarafından (onlar madenci diyorlar kendilerine!!!) yağmalanması haricinde mutluluğum yerindeydi.

Önce Çiftalan Köyünden başlayarak orman içinden geçen, sahile yakın toprak yoldan Ağaçlı'ya ulaştım. Daha sonra Akpınar Köyüne, sahiline ve ormana giriş yaptım.
Geziyi; 180 km yol alarak (asfalt, köy yolu, orman yolu, offroad) 6 saatte tamamladım.

Fotoğraflar konuşsun diyelim...

Çiftalan.JPG

Çiftalan1.JPG

Çiftalan2.JPG

Çiftalan3.JPG

Çiftalan4.JPG

Etiketler
Ynt: Çifralan, Ağaçlı, Akpınar Endoru Gezisi

Çiftalan Köyünün çok güzel ve uzun bir kumsalı var. Motorlu paraşütü (paramotor) ile tur atanlar var gökyüzünde. Bir de motosiklet tehlikelidir derler ;D ;D ;D

Çiftalan5.JPG

Çiftalan6.JPG

Bir zamanlar bu gölün etrafında (an alttaki foto) offroad için uygun çok güzel tepecikler vardı. Şimdi de kum kamyonları.

Ağaçlı.JPG

Ağaçlı1.JPG

Ağaçlı2.JPG

Ağaçlı3.JPG

Vee Akpınar Köyü. Bu köyleri hepside ardışık olarak sahilde sıralanmışlar. Akpınar, içlerinde İstanbul'a en uzak olanı. Sahilleri kumcular tarafından işgal altında.
Bu arada aman ha Mııtar Emminin talimatını unutmayın. Seyyar satıcıysanız giremezsiniz köye. Ama kumcuysanız köyün tamamını bile alabilirsiniz.( Zaten öyle de olmuş )
e-fatura ödeyenler için de orman yapmış malum şirket, hep vatandaşatan bir defa da cebinizden bir şeyler yapsanız yaa.. Neyse devam ...

Akpınar.JPG

Akpınar1.JPG

Akpınar3.JPG

Akpınar2.JPG

Akpınar4.JPG

Ynt: Çiftalan, Ağaçlı, Akpınar Enduro Gezisi

Denizi görüyor fekat ulaşamıyorum. Etraftan dolaşıp, alternatif yollardan (yol diye bir şey yok tabi) deniyorum ama nafile... Karşıma daima bir bilmem ne maden işletmesi çıkıyo(kumcu yani) maalesef göz alabildiğine sahil şeridi böyle. Üstadın dediği gibi yiyin efendiler yiyin. Yağmalayın talan edin. Ağaçları kesin, ormanı yok edip, denizimizi de alın elimizden.

Akpınar5.JPG

Akpınar6.JPG

Akpınar7.JPG

Akpınar8.JPG

Tozlu topraklar, şarkısı bile var :

"Andıkça geçen günleri gözlerim dolar
Sanki seni yanımda bulurum
Tozlu topraklı yollarda gezen
O eski sevgilin olurum
Bizler mi bilmemki yoksa zaman mı değişti "

(Söz: Ülkü Aker, Müzik: Enrique Masias )

Gözlerim dolmadı ama çok susadım. Yanıma aldığım 2 lt. suyu bitirdim ve inatla doğal orman suyu içmek istedim. Benimki de ne densizlik.

Akpınar19.JPG

Akpınar20.JPG

Akpınar22.JPG

Akpınar23,.JPG

Akpınar23.JPG

Suuu suuu. Nihayet su buldum. Üç köyün üçünde de çeşme göremedim.Hele Ağaçlı'nın girişinde çok güzel ve tatlı suyu olan bir çeşme vardı ki onunda canına okumuşlar canı çıkasıcalar. Haliyle stogu bitirdik. Gittiğinizde ya tedarikli olun veya inat etmeyip bakkaldan su alın. Ben mi? Daha büyük bir su kabı ile gideceğim bundan sonra ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Akpınar21.JPG

Ormana ne gerek, talana ve yağmaya devam. Deniz orada ama gitmek mümkün değil yazık ki.

Akpınar24.JPG

Ufukta yollar, çağırır gezgini.
Gitmeyenin nerededir gezginliği.

Akpınar30.JPG

Akpınar31.JPG

Akpınar32.JPG

Akpınar33.JPG

Akpınar34.JPG

Quasar' Alıntı:
Uzuuuun bayram tatilini ve güzeller güzeli İstanbul'un bizlere terkedilişini fırsat bilerek Karadenize sahili olan köylerimizden üçüne uğrayayım dedim. İyiki de yapmışım; sahillerin neredeyse tümünün kumcular tarafından (onlar madenci diyorlar kendilerine!!!) yağmalanması haricinde mutluluğum yerindeydi.

Önce Çiftalan Köyünden başlayarak orman içinden geçen, sahile yakın toprak yoldan Ağaçlı'ya ulaştım. Daha sonra Akpınar Köyüne, sahiline ve ormana giriş yaptım.
Geziyi; 180 km yol alarak (asfalt, köy yolu, orman yolu, offroad) 6 saatte tamamladım.

Fotoğraflar konuşsun diyelim...

Ben bi gezginim
Tanrısına kavuşmak için susuzluktan kıvranan
Ben bu cennete ulaşmak üzere
Senden uzakta kafam bos

Yollardayim
Uzakta bir yer varmis guzelim
Tum karanliklardan uzak
Caddelerinde nehir kenarlarinda

Hem yorganım, hem yastığım sarılırım maviliklere
Hem yorganım, hem yatağım sarılırım maviliklere
Kendi gözyaşlarımın denizinde yüzerim
Dar gelir her yer bana gezerimde, gezerim
Dar gelir her yer bana gezerimde, gezerim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR