Cherokee motor ve şanzuman yağı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GEZGİN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,199
G

GEZGİN

Ziyaretçi
Selamlar gc 5.2 1996 model aracımın motor ve şanzıman yağını değiştirmek istiyorum motor için önerebileceğiniz yağ hangisidir birde şanzıman için sanırım atf konuluyo başka markalarden önerebileceğiniz varmıdır değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Cherokee motor ve şanzuman yağı

motor yağı 0 30 yada 5 30 olacak. mobil super FE 3000 uygundur. w5-30. 7 litrelik ambalajı var 75 tl den aldım toptancıdan.

İlginize teşekkürler şanzuman için ne koyabilirim acaba hangi markayı önerebilirsiniz şanzumanları çok hassasmış galiba bizim araçların.

aracınız 96 model olduğunu belirmişsiniz kll arkadaşımız 5/30 demiş ama bence servise bir sorun 10/40 yarı sentetik diye biliyorum ben hatalıda hatırlıyo olabilirim 5/30 cok daha yeni versiyonlar için diye biliyorum ama genede dediğim gibi yanlış bilebilirim siz en iyisi servise bir sorun şanzıman yağıda dextron3 den aşşa koymayın bence otomatik şanzıman yağı satan bir yere sorarsanız yardımcı olacakdır ve şanzımanında filitresini değiştirmeyi unutmayın bence tabi bu nacizane görüşüm bujileride kontrol ettirin bence inceden bakım yapmış olursunuz zaten 10 tl civarındadır bujilerde

Acaç XJ mi? Onlarda japon şanzımanı varmış galiba. Ben olsam bu durumu doğrulayıp doğru çıkarsa Toyota T-IV koyardım (serviste bulunuyor). Çıkmazsa (ya da mesela ZJ ise) üreticinin önerdiği yağı öğrenmek ve bulmak mümkünse onu, o da olmazsa artık Dexron-III. Tabi böyle tahminlerle uğraşmaktansa araçtaki şanzıman kodunu öğrenip o kodla arayabilirsiniz internetten. En sağlamı bu olur.

FSM den bakıp söyledim. 5-30 yad 10-30 kullanmanız gerekiyor. 10-40 olmaz. 0-30 sadece kis için olabilir.

oil.jpg

FSM den bakıp söyledim. 5-30 yad 10-30 kullanmanız gerekiyor. 10-40 olmaz. 0-30 sadece kis için olabilir.

Burada şöyle bi hata var. Motor yağının kalınlığı motorun kendisinden çok iklim ile ilgili bir konu ve başvurduğunuz kaynak muhtemelen ABD için. Onlar 0-30 ya da 5-30 kullanıyor. Türkiyede erzurumun soğuğunda yaşamıyorsanız 0 numara yağ kullanmanıza gerek yok, ve yazın antalyanın sıcağına gidecekseniz 30 numara yağ ile gitmeseniz daha iyi olur. Aşırı şartlar hariç 10-40 türkiyede 4 mevsim kullanılabiliyor.

Değerli cevaplarınız için herkese çok teşekkür ederim istanbulda yaşasam jeep garageye götürücem ama işlerim çok yoğun sadece pazarım tatil ondada servisler kapalı en iyisi bigün ayarlayıp gitmek..

2 yağ değişimi için ist. gitmenize gerek yok...

yetkili bir servisten adresinize kargolanacak malzemeler;
motor yağını 5,5 litre 10-40 koyarsınız,
7,5 litre dextron 4 yağ koyarsınız, şanzuman filtresi ve yağ filtresini de alırsınız tabiiki, bunları herhangi bir tamirci değiştirir...

yanlızzzz

şanzuman yağının kontrolü nasıl yapılacağı yağ çubuğunda da yazdığı gibi araç çalışırken N konumunda bakmalısınız, tamirciler genelde p halindeyken bakmak hatasını yaparlar...siz ne olursa ne derlerse desinler 7,5 litre yağın konulduğunu gözlerinizle görün...

bu şanzıman yağ seviyesine nasıl bakılıyor arkadaşlar? herkes farklı birşey söylüyor. kimiside araç çalışır durumda geri viteste iken bakın diyor.. nedir bunun doğrusu

levet arkadaşımız doğru demiş calışır ve N konumunda bakın

mjeliada' Alıntı:
bu şanzıman yağ seviyesine nasıl bakılıyor arkadaşlar? herkes farklı birşey söylüyor. kimiside araç çalışır durumda geri viteste iken bakın diyor.. nedir bunun doğrusu

Yazdığım mesajda yağ çubuğunun üstünde yazıyor demiştim

İlginize ve değerli cevaplarınıza çok teşekkürler sizlerin sayesinde bu araçlarla ilgili birçok şey öğreniyoruz söylenenleri yarın uyguluycam herkese ii akşamlar...

Selamlar 5.2 cherokee lerin radyatörleri kaç litre acaba antifiriz koyucam malum karlar kapıda yardımcı olursanız çok memnun olurum...

bome denilen bi terim var yani olması gereken oranı gösteren basit bir alet le görerek ekleniyor, yani her tamirci size yardımcı olur... basit bir iş....öyle şu kadar loyun demek yanlıştır çünkü içinde ne kadar su ne kadar antifiriz var bilemediğimizden yanlış yönlendirme yapmış oluruz...

5.2 V8 aracin sogutma sivi kapasitesi 14.1 litredir.

Eger daha onceden icinde antifriz yok ise sogutma sivisi degisiminden sonra cok dikkatli olmakta yarar var. Onceden kirec baglamis ufak catlaklar antifiriz konulunca temizlenir ve buralardan sivi kacagi olur.

Servis kitabiinda yazilan 50/50 oraninda SAF SU ile antifiriz karisimidir. En temizi tum sogutma sistemi bosaltildiktan sonra bu oranda hazirlanmis yeni sivinin doldurulmasi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR