Cherokee karlı-buzlu yokuşlar çıkış ve iniş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darkcity2000 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,153

darkcity2000

Kamp II
Arkadaşlar kış geldi, bugün yarın kar iner, daha önce jeep kullanmadığım için biraz bilgiye ihtiyacım var, karlı buzlu yokuşları çıkarken bir sıkıntı varmı ? ve çıkma ok ise peki iniş ne durumda ? 2 tonluk aracı yokuştan inerken kaydığını düşünmek istemiyorum bile Allah korusun,, tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

Etiketler
Ynt: Cherokee karlı-buzlu yokuşlar çıkış ve iniş

ben normal viteste ayağım az frende çok indim şimdiye kadar hiç kaymadı, ama hızlı inersen ne olur bilmem sen genede yavaş inmeye bak
saygılar.

Benimde zj de ilk kışım 32" kl71 mt lastik kullanıyorum kar ve buz da neler yapar bilemiyorum,
tecrübelerinizden bende yararlanmak isterim..
saygılar ümit

Karla buzla arası iyi olan kış lastikleri kullandığınız sürece birşey olmaz.

Buz için özellikle uygun olan birkaç öneri

Nokian çivili
Bridgestone dmz3

Ben vakti zamanında Nokian aradım bulamadım. Dmz3 te fena değil.

Yaşadığınız yerde kış kötü geçiyorsa 4 mevsimlik lastik kullanmayın.
Hele yaz lastikleri ile kesinlikle yola çıkmayın. 4x4 demeyin 4 tekerden çekiş gaza basarken faydalı frene basarken değil :D

olasiliksiz' Alıntı:
Karla buzla arası iyi olan kış lastikleri kullandığınız sürece birşey olmaz.

Buz için özellikle uygun olan birkaç öneri

Nokian çivili
Bridgestone dmz3

Ben vakti zamanında Nokian aradım bulamadım. Dmz3 te fena değil.

Yaşadığınız yerde kış kötü geçiyorsa 4 mevsimlik lastik kullanmayın.
Hele yaz lastikleri ile kesinlikle yola çıkmayın. 4x4 demeyin 4 tekerden çekiş gaza basarken faydalı frene basarken değil :D

Bende 3 aylık çamur lastikleri var 2 parmak dan kalın dişleri var, sanırım karda buzda da iş görür, traktör lastiği gibi.. ayrıca çivi takılacak delikleri de var bu da kışa uygun olduğunu gösteriyor sanırım..

Bende 3 aylık çamur lastikleri var 2 parmak dan kalın dişleri var, sanırım karda buzda da iş görür, traktör lastiği gibi.. ayrıca çivi takılacak delikleri de var bu da kışa uygun olduğunu gösteriyor sanırım..

AT tipi "çamur lastiği" ise işe yarayabilir belki ama çamur lastiği gibi çamur lastiği ise (ki tarifinizden ben öyle anladım..) muhtemelen işe yaramayacaktır. Üzerine kar tanesi logosu var mı? Kış şartlarına uygun olan lastiklerde o logodan mutlaka olur. Bazı 4 mevsim lastiklerde de o logodan bulunur ama ağır kış şartlarına pek uygun değillerdir o ayrı konu.

AT değil, ST yazıyor şimdi fotoğrafı vardı cep telimde oradan baktım COOPER DISCOVERER S/T yazmakta. S/T den kasıt nedir ?

http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/Cooper-Discoverer.htm

lastiğim budur sanırım 4 mevsim diye geçiyor.. Ankarada kullanılacak

AT değil, ST yazıyor şimdi fotoğrafı vardı cep telimde oradan baktım COOPER DISCOVERER S/T yazmakta. S/T den kasıt nedir ?

ST ne demek bilmiyorum ama bu bir kış lastiği değil. Özellikle karda buzda kötü olan yola hiç tutunamayan çamur lastiklerine benziyor.
Resimden pek anlaşılmıyor ama üzerinde ince kılcal yollar varsa olabilir de tabi. En temizi kar tanesi logosuna bakmak.

Ankarada senede en fazla 3-4 gün yoğun kar yağışı olduğu için çok ta sorun olmayabilir.
Olduğu zaman da kötü oluyor o ayrı..

araçlarınızda 1-2-3 diye pek kullanmadığınız vites konumlarının ne işe yaradığı ile ilgi bir konudur...çıkışta D de çıkın ama rampalar dik ve devamlı ise 1-2-3 aracı frenliyecek vites hangisi ise onu kullanacaksınız, o 1-2-3 yazan numaralı konumları bu tarz durumlarda kullanın diye koymuş elin gavuru...baktınız çok dik ve uzun bir rampa gerektiğinde arazi vitesine alacaksınız ve aynı yöntemleri tekrar deneyeceksiniz...

darkcity2000' Alıntı:

Bu lastik stt ye nazaran asfalta daha uygun bir lastik
Yavaş gider ani hareketlerden kaçınırsanız jeep kolay kolay kaymaz

olasiliksiz' Alıntı:
4x4 demeyin 4 tekerden çekiş gaza basarken faydalı frene basarken değil :D

aynen katılıyorum.bulunduğunuz bölgenin mevsimsel özelliklerine göre lastik alınız.mesela kar çok yağar ama buzlanma yapmaz , kar normal seviyelerde yağar ama aşırı buzlanma yapar her iki durum içinde lastik fark eder.
kazasız günler dilerim

darkcity2000' Alıntı:

st at lastıikdir ve kar kullanışı iyi sayılır çamurda pek iş yapmaz ama

1veya2 vitese alıp belırlı bır hızda sabıt tutup anı fren yapmazsanız ınışlerde sorun yaşamazsınız rampa cıkma konusunda her hangı bı sorun yaşamöazsınız bazi seylerı yaşamak lazım daha faydalı oluyor ;)

1veya2 vitese alıp belırlı bır hızda sabıt tutup anı fren yapmazsanız ınışlerde sorun yaşamazsınız rampa cıkma konusunda her hangı bı sorun yaşamöazsınız bazi seylerı yaşamak lazım daha faydalı oluyor Wink

Kış lastiğini tak abs'ne iyi bak gerekirse ani fren yapma hakkın cebinde kalsın demişler.

Cikislarda direk D ve fazla gazlamadan arac ritmini yakalasin gider

Inislerde ise 2-1 duruma gore ayak cok zorda kalmadikca frene gitmesin hatta gerekirse Low 2 Low 1 konumunda. Tatli tatli iner. Ayni arazide camurdaymis gibi. en onemli konu gene lastik lastik lastik...

Her turlu aracta ozellikle kar camur ve buz inislerinde araci bir miktar komprasyon ile indirmekte fayada vardir ikinci kural ise cok ama cok gerekmedikce fren kullanmamak. Arac cizgisini yakalyip aheste aheste komperasyon ile inerken yapilacak olan fren butun dengeleri alt ust edebilir. Fren kullanmayi dediysek te kimi zaman gerekli olabiliyor onda da arac cizgiden ciktiginda birakmakta fayda var ve panik frenden mumkun oldugunca uzak durun.

arkadaşlar bende bu kış başka sitedeki arkadşlarla bolu abant gezimiz oldu,songece mükemmel bir karda yağınca sabahın 7 sinde dayanamayıp atladım aracın içine yer yer hem cam gibi buz hemde buz üstünde yaklaşık 5 cm gibi bir kar kalınlığıyla tecrübe etmek için yol bomboş belirli hızlarda freni kökleyerek aracın performansını test ettim,derken 80 90 km lere kadar çıktığımı ve frenleri köklediğimde abs devreye girip aracı savurmadan durduğunu da gördüm,dönüşte sarıalan yaylasına çıkalım gezerek dönelim diyerek düştük yollara,6 araçlık konvoyla yolda bazı araçların hatta 4 aracın karlı ve buzlu yollarda aşırı zorlandığını,hatta buzlu zeminlerde spin bile attığını gördüm,telsizden anonslar geldiğinde(aracımı kontrolde zorlanıyorum yavaşlayın diye) ben dahada hızlanarak freni köklediğimde lastik seçimimin ne kadar da doğru olduğunu anladım konvoydaki lastikler sırasıyla silverston extrem(defender)buzda dikkatli olun kayıyor ama plotaj da iyi sonuç güzel silverston (disco1)kötü silverston atr (defender) kötü cooper stt(zj)kötüü hemde baya spin atacak kadar federal mt (zj) berbat yokohama gowlender mt+benden başka kullanan görmedim)(zj) çok çok iyi benim araç, Kış şartlarında aslında en iyi lastik (İYİBİR KAR)LASTİĞİ olduğunu kimse inkar edemez fakat kar lastiğide çamurda berbat yani lastik seçimini yaparken çok dikkat edelim ve altımızdaki lastiklerin kış lastiği olmadığını asla unutmadan hareket edelim,Sarıalan yaylaya giderken dik rampalardan çıkarken vitesim D de hiç zorlanmadım, dik rampalardan inerken hele sarıalandan istanbula döndüğümüzde sakallı (hüseyin abi) bizi biryerlerden indirdi aman allahım -9 derece buz ve karlı yollardan çok dikrampalardan aşağı inerken ben vitesi Dden araziye almadan 2 ye daha dik yamaçlarda ve buzlu dik yamaçlarda D 1 e alarak çok hafif frenle indim hiç zorlanmadım hatta tadı damağımda kaldı tekrarı için gün sayıyorum lastik seçimi kötü olan arkadaşlar dik rampalardan inerken eğer D 2-hatta 1 de aracı kontrol altına alamıyorlarsa lowa araziye alıp normal vitesi 2 hatta 1 i kullanmaktan başka çare yok lastik seçimini çok düzgün yapın arkadaşlar Bazı M-T lastikler çamurda iyi performans sergilesede kar ve buz kabus olabiliyor M-T lastikte aman dikkat diyorum başkada bişey demiyorum herkese saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR