Check Engine Işığı Sönmüyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avdoğa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 54,166

avdoğa

Ana Kamp
Yer
selçuk/İZMİR
merhabalar,bugün işten gelirken check engine ışığının yandığını farkettim. elektirkle ilgili bir problem olduğunu tahmin edip farları ve sinyalleri kontrol ettim ve sol kısanın patlak olduğunu gördüm.sanayiye gidip ampulü değiştirdim. ama ikaz ışığı sönmedi. Usta ampullerin amperi farklı olduğundan olabileceğini .biraz böyle kullan sönmezze orjinalini takarız dedi. Sizce bundan olabilirmi eğer doğruysa en uygun ampul nedir yoksa başka bir problem olabilirmi. bu arada araç 2000 jlx . simdiden yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Check Engine Işığı Sönmüyor

bir yetkili suzuki servisine yada bilgisayar ile arıza kontrol işi yapan kişi ye gidip bilgisayarda cıkan arızanın beyinde 0 lanması ile sorun çözülecektir arızalı parcayı bilgisayar belirtecek aynı arızayı tekrar yapması gibi bi durumdada o parcanın degişip tekrar beyinden 0 lanması gerekecektir 20-40 tl arası para alıyorlar o iş için .
bu yöntem ile derdiniz kesin çözüme kavuşur karşınızdaki sorun pire mi devemi bilirsiniz bari .. ;) oksijen,bogaz kelebegi,ısı sensörleri debimetre ..vs bir sürü elktn.parcadan dolayı olabilir..
umarım yardımcı olmuşumdur keyifli sürüşler dilerim .

avdoğa' Alıntı:
merhabalar,bugün işten gelirken check engine ışığının yandığını farkettim. elektirkle ilgili bir problem olduğunu tahmin edip farları ve sinyalleri kontrol ettim ve sol kısanın patlak olduğunu gördüm.sanayiye gidip ampulü değiştirdim. ama ikaz ışığı sönmedi. Usta ampullerin amperi farklı olduğundan olabileceğini .biraz böyle kullan sönmezze orjinalini takarız dedi. Sizce bundan olabilirmi eğer doğruysa en uygun ampul nedir yoksa başka bir problem olabilirmi. bu arada araç 2000 jlx . simdiden yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.
-----------------------------------------------
mrb, aynı araç bendede var, bende uzun,kısa ampullerini 55 vat iken 100 vata çıkardım, dört mevsim ampul(plazma) taktım hiç birproblem yok, ampulde arızanın olacağı imkansız gibi...arkadaşım dediği gibi serviste bilgisayara bağlatın.arıza çözülecektir....kal sağlıcakla....

check engine ışığı bendede yanmıştı arıza serviste debriyaj müşür bozukluğu çıktı.değişti ve düzeldi.buarada aracım dmax ısuzu.

far ampullerinden hiç bi araç için mumkun değil check engıne lambası abi, şuan söndü ama belki stored yani beklemede olan bi arıza beyin de kayıtlıdır teste bağlantman şart bir baktırın sebebini öğrenin derim.

benım aracımdada yanmıstı hatta dırek yandıgı zaman aracım calısmıyordu motordakı butun elektırık bağlantılarının soketlerını soktum ve arkek gırışleri ince zımpara ile zımparaladım bırdaha hıc bu sorunla karsılasmadım aklınızda bulunsun ne olur ne olmaz. ;)

benimde 97 model aracımda giderken sönük durmak için gazı bırakıp frene dokundanmadan önceki zaman diliminde yanıyor eğer o ara durup kalmışsan sönüyo yoksa durmazsan sönmüyor bunu nedeni ne olabilir sizce bu ışığı dikkate almalıyım yoksa sıradan şeyler gibi gözmü yummalıyım

sadness77' Alıntı:
benimde 97 model aracımda giderken sönük durmak için gazı bırakıp frene dokundanmadan önceki zaman diliminde yanıyor eğer o ara durup kalmışsan sönüyo yoksa durmazsan sönmüyor bunu nedeni ne olabilir sizce bu ışığı dikkate almalıyım yoksa sıradan şeyler gibi gözmü yummalıyım

96 teknokta enj.samurai'm var..bire bir aynı pozisyonlarda check engine uyarısı vermekte..motor blok hariç sıfır,tüm sensör denen illet aletler çalışıyor..geriye kalan tek problem egzos lambda sensörü..aracı kompresöre bıraktığımızda ( özellikle yüksek devirlerde),manifolttaki basınç ve gaz emilsyonları değişkenlik gösteriyor ve hata olarak alıgılanıyor..bende birde katalizör de olmadığından,artık alıştım..aracımda emniyet şarteli var,aç-kapa lamba sönüyor..sonra gazlamaya devam.. ;D ;D

araç lpg liyse bir iki dakika benzine geçmeyi denemenizi isterim bende de yandı benzine geçib biraz bekledim söndü

Herkeze selamlar ben aranıza yeni katıldım tabi kabul edersenız 10 gün önce aldığım 2000 model suziki vitara otomatik vites aracım durup dururken check engıne uyarısı verdı bır ara kesildi yinen yanmaya devam ediyor sorunu çözen varsa yardımcı olabilirmi herkeze çok teşekürler ???

hava fıltresının üstündeki sensörün fişinide kontrol edın benımde basıma aynı sey gelmıstı sokatı cıkartıp taktım duzeldı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR