Çeşme Paşalimanı Sualtı Görüntüleri... (14-15 Haziran 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,034

BolbuzJack

Zirve
Hazır Çeşme'deyken, Paşalimanı koyunu bir tarayalım dedik ve ortaya bu görüntüler çıktı. Paşalimanı, Çeşme Ilıca ile Ildırı köyü arasında Ilıcaya bir iki km. mesafede bir koy. İçinde sıcak ve soğuk su kaynakları olan bununla beraber balıklarla yüzebileceğiniz kadar doğal yaşam çeşitliliği sunan bir yer.

Sanırım çekerken en çok keyif aldığım fotoğraflar.

Serbest daldığımız koyun genel görüntüsü...

111.jpg

112.jpg

113.jpg

114.jpg

115.jpg

116.jpg

117.jpg

118.jpg

119.jpg

120.jpg

121.jpg

122.jpg

123.jpg

124.jpg

125.jpg

126.jpg

Uçsuz bucaksızcasına mavilik...

127.jpg

128.jpg

129.jpg

130.jpg

Sağ tarafta görülen arkadaşımın balıklardan 1-1,5 m. bana daha yakın olduğunuda hesaba katarsak, balıkların boyutu hakkında bir fikir yürütebiliriz.

131.jpg

132.jpg

133.jpg

134.jpg

135.jpg

136.jpg

Bu kadar sığ sularda (7 m. civarı) bir vatoz görünce üzerine dalıp bir resim çekmeden duramadım, tabi fazla yaklaşmadan...

137.jpg

138.jpg

139.jpg

140.jpg

Bu kadar mavilik ve güzellik bağımlılık yapıyor...

141.jpg

142.jpg

143.jpg

144.jpg

Etiketler

Ynt: Çeşme Paşalimanı Sualtı Görüntüleri... (14-15 Haziran 2008)

Elinize sağlık,fotolar gerçekten muhteşem.Teşekkürler.

Çok güzel bir şey fotoğrafını çekmek için balık kovalamak, keşke ege biraz yakın olsaydı haftasonları gidebilseydim...

ben fotoğraflarını çekmeden de kovalıyorum balık. maske ve paletle :D
biraz fazla fantazi ama kendimi deniz kızı gibi hissederim dipte hep :smiley: doğduğumdan beri yüzüyorum (amatör) anne karnından sonra unutturmamışlar sağolsun ailem :smiley: deniz,deniz altı bambaşka bir aşk. orası çok başka bir dünya.
balıkların birden sizi fark etmesi ve şaşkın şakoloz bakışları :D muhteşem

Bende uzun zamandır balık kovalıyordum, zıpkın kullanmadım hiç; sadece izlemek için dalardım... Sonra elime bu makine geçince farklı hissettim, fotoğraflarını çekmek için kovalamak, uygun kareler almaya çalışmak, bu resimlere açıp bakmak ve o güzellikleri paylaşabilmek falan çok daha keyifli...

Ancak compact makine ile su altı zorlayabiliyor, genellikle makine netleyene kadar balıklar yok oluyor, maliyeti çok yüksek olmasa slr için housing alıcam ama yılda bir kaç kez yapabildiğim bir aktivite için fazla lüks oluyor... Bu resimler için yaklaşık olarak 250-300 kare çekmişim. Kullandığım makine Olympus 770 SW, 10 metreye kadar su geçirmez özelliği var, bu derinlikte benim için yetiyor.

Yeni aldığım makine Sony DSC W300 13.6 mp.. Deniz paketi MPK-WD

Deniz muhafazası 40 metreye kadar su geçirmez
Su altında kolay çalıştırma için kollu tip deklanşör düğmesi
LCD kapak ve el kayışıyla birlikte verilir
HVL-ML20M Su Altı Video Işığı ile uyumlu (VCT-MP1K ışık tutucu gerektirir)
Yaklaşık Boyutlar (mm): G 148 x Y 112 x D 89
Yaklaşık Ağırlık: 480 gr

sony_mpk-wd.jpg

--
denemek için sabırsızlanıyorum :smiley:

Saniyede 5 kare çekiyromuş bu baya iyi bir rakam. Eğer su altında odaklanma sorunu yaşamazsa oldukça güzel kareler yakalarsınız, bekliyorum fotoğraflarınızı ;)

çok güzel fotolar şu su altı kılıflarından kodak z812 içinde üretselerde yeni fotolar eklesem sadece birkez arkadaşınkiyle çektiklerimi kayabildim bu arada murat abi şanslısın bu hafta 17-18 metre derinlikte 1 saat dolaştım senin fotoğraflardaki kadar balık göremedim

Çeşme Paşalimanı balık yönünden çok iyi bir yer; yüzerken bile bir sürü balık dolaşıyor yanınızda. Alttaki resim 20-30 cm falan derinlikte, kıyıdaki bir tesisin suya inen merdivenin yanı, oldukça kalabalık bir yer ve bütün bu insanları umursamadan yanınızda yüzen küçük denemeyecek balıklar...

142.jpg

Şu anda en çok istediğim şeylerden biri Kızıldeniz'de fotoğraf çekmek, bakalım belki bu yaz sonu olabilir...

Bu muhteşem kareler için çok teşekkürler Murat ve umarım Kızıldeniz planını yaparsın ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri