Çelik Kukri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arifaktas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,287

arifaktas

Yeni Üye
Değerli arkadaşlar;
çelik kukri arıyorum(kamyon makasından imal edilmiş olsa da olur)
Nereden temin edileceği hususunda bir fikri olan varmı acaba?
Şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Çelik Kukri

Atölyemi kurmuş olsam yapardım ama şu anki koşullarda büyük parçalarla çalışmam zor. Sıcak çalışmam da çok çok ufak parçalar haricinde tümden imkansız.

Sn. Arifaktaş ;

Ebay ve amazon sitelerinde cüzi fiyatlara envayi çeşit kukhri mevcut :smiley:

http://shop.ebay.com/items/_W0QQ_nkwZkukhriQQ_armrsZ1QQ_fromZR40QQ_mdoZ

http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_gw?url=search-alias%3Daps&field-keywords=kukhri

Türkiye'ye gelir fakat gümrükten geçer mi geçmezmi orasını bilemiyorum . Gittigidiyor'da da satışı vardı bir aralar , araştırın derim .....

Saygılar

kısa döner bıçakları iş görmez mi ?
Bu kurki nerde kulanılıyor ?

vosdost' Alıntı:
kısa döner bıçakları iş görmez mi ?
Bu kurki nerde kulanılıyor ?

Survival bıçak olarak kullanılıyor diye biliyorum . Yabancı forumlarda TÜRK KUKHRİ si olarak tanıtıyorlar . Nede olsa Atalarımızın icadı . Eğri kılıçtan esinlenerek imal edilmiş ....

Aslında muhtemelen kukri de atalarımızdan geçme bir icat...

Seydi Ali Reis'in Kanuni zamanında Hisdistan'dan İstanbul'a yaptığı kara yolculuğu, bu coğrafyadaki Babürler gibi Türk devletlerinin varlığı ve bu aşağı eğik bıçağın tarihinin İskitler'e kadar gitmesi, yatağanın kökeni bana bunu düşündüren nedenler.

Louvre'dan gelip Sabancı Müzesi'nde sergilenmiş olan Türk-İslam eserleri arasındaki Babür hançerlerinde bu kukrilerdeki kavisin çok daha zarif halleri vardır.

lacm.m76_2_7a-b.jpg

Babürler 17.yy.

dagger_04.jpg

Babürler 18.yy.

3224126630_c45f787526.jpg

Babürler 17.yy.

Sn. deserteagle :

Yanlışlık ve karışıklık olmasın . Aşağıdakiler de kukhri . Hangisinden bahsediyoruz :smiley: ..

Kukrinin olası kökeninden bahsediyorum. Tabii ki kukrinin tipini bilmekteyim. Zaten verdiğim örnekleri bilinen en eski kukrinin çağdaşlarından seçtim. Doğal olarak kukri ağır ve genelde köylünün kullandığı bir el aletidir, bu haliyle işlevseldir. İşlev olarak kabaca bizim tağraya eştirler. Bu hançerler ise sahibine rahatsızlık vermeden taşınabilecek boyuttaki silahlardadır ve bu nedenle farklıdırlar. Buna karşılık bu iki farklı bıçak tipinde de frenklerin re-curve dediği S şeklindeki ağız ortaktır. Ben de bu ortaklığa örnek verdim. Tabi bu bıçakları göstererek göz zevkimize hitap etmek istemedim değil...

Teşekkürler Sn.Kronfa
kamyon makasını temin ettim.bi demirci ocağı buldummu iş tamam.şöyle çeliğin suyunu kaçırmadan yapacak bi demirci,onu da bulurum,foruma yazarım ilgilenen arkadaşlar için..Saygılar

deserteagle' Alıntı:
Kukrinin olası kökeninden bahsediyorum. Tabii ki kukrinin tipini bilmekteyim. Zaten verdiğim örnekleri bilinen en eski kukrinin çağdaşlarından seçtim. Doğal olarak kukri ağır ve genelde köylünün kullandığı bir el aletidir, bu haliyle işlevseldir. İşlev olarak kabaca bizim tağraya eştirler. Bu hançerler ise sahibine rahatsızlık vermeden taşınabilecek boyuttaki silahlardadır ve bu nedenle farklıdırlar. Buna karşılık bu iki farklı bıçak tipinde de frenklerin re-curve dediği S şeklindeki ağız ortaktır. Ben de bu ortaklığa örnek verdim. Tabi bu bıçakları göstererek göz zevkimize hitap etmek istemedim değil...

Sn. deserteagle :

Yanlış anlamayın sakın . Bilginizi sınamak için bir zarf değildi , öyle bir niyetimde yok zaten . Ben sadece güncel olanları mı yoksa sizin resmini koyduğunuz bıçaklardan mı bahsediyoruz onu soruverdim :smiley:

Sn. arifaktaş ta sanırım güncel olanlardan edinmek istiyor ....

Aslında ben de onlardan istiyorum. Zaten halihazırda balta, kazma ve dahi çekiç niyetine kullandığım Smith Wesson da biraz kukriye benziyor. Ötekileri kıyıp da kullanamazdım, kullanabilen pek de çıkmaz. Zaten amaçları da belli...

Bu günlerde kendi üretim imkanlarımı oluşturmaya çalışıyorum. İstanbul dahilinde erişebileceğim 5160, 1060 vs. çelik kaynaklarını araştırıyorum. Tabii yine de henüz ısıl işlemden fazlasını yapabilecek bir atölye planlamıyorum. Bunun için kapalı bir atölyeden fazlası lazım. Öyle bir yer için de ayda 1000+ TL vermeye henüz uzağım. Birkaç ayda, bir şeyler üretecek ortamı ortaya çıkarmayı hedefliyorum.

deserteagle' Alıntı:
Aslında ben de onlardan istiyorum. Zaten halihazırda balta, kazma ve dahi çekiç niyetine kullandığım Smith Wesson da biraz kukriye benziyor. Ötekileri kıyıp da kullanamazdım, kullanabilen pek de çıkmaz. Zaten amaçları da belli...

Bu günlerde kendi üretim imkanlarımı oluşturmaya çalışıyorum. İstanbul dahilinde erişebileceğim 5160, 1060 vs. çelik kaynaklarını araştırıyorum. Tabii yine de henüz ısıl işlemden fazlasını yapabilecek bir atölye planlamıyorum. Bunun için kapalı bir atölyeden fazlası lazım. Öyle bir yer için de ayda 1000+ TL vermeye henüz uzağım. Birkaç ayda, bir şeyler üretecek ortamı ortaya çıkarmayı hedefliyorum.

Öyle bir yer açarsanız sanırım ilk müşterilerinizden olurum ( Tabii şehirlerarası gönderim yaparsanız :smiley: ) . Bendede özel yapım bir pala var . Aslında tam pala değil , küçük pala desek daha doğru olur . Şimdilik işimi görüyor fakat bu kukhri çok hoşuma gidiyor .

Saygılar .....

arifaktas' Alıntı:
Teşekkürler Sn.Kronfa
kamyon makasını temin ettim.bi demirci ocağı buldummu iş tamam.şöyle çeliğin suyunu kaçırmadan yapacak bi demirci,onu da bulurum,foruma yazarım ilgilenen arkadaşlar için..Saygılar

Durum nasıl, kısmetse kukriyi ne zaman görürüz? İş bitince fotoğraf, rapor vs isteriz.

haftaya hazır dedi demirci,resimleri eklerim alınca,ihtiyacı olan veya talep eden olursa yardımcı olurum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR