vosdost' Alıntı:kısa döner bıçakları iş görmez mi ?
Bu kurki nerde kulanılıyor ?
deserteagle' Alıntı:Kukrinin olası kökeninden bahsediyorum. Tabii ki kukrinin tipini bilmekteyim. Zaten verdiğim örnekleri bilinen en eski kukrinin çağdaşlarından seçtim. Doğal olarak kukri ağır ve genelde köylünün kullandığı bir el aletidir, bu haliyle işlevseldir. İşlev olarak kabaca bizim tağraya eştirler. Bu hançerler ise sahibine rahatsızlık vermeden taşınabilecek boyuttaki silahlardadır ve bu nedenle farklıdırlar. Buna karşılık bu iki farklı bıçak tipinde de frenklerin re-curve dediği S şeklindeki ağız ortaktır. Ben de bu ortaklığa örnek verdim. Tabi bu bıçakları göstererek göz zevkimize hitap etmek istemedim değil...
deserteagle' Alıntı:Aslında ben de onlardan istiyorum. Zaten halihazırda balta, kazma ve dahi çekiç niyetine kullandığım Smith Wesson da biraz kukriye benziyor. Ötekileri kıyıp da kullanamazdım, kullanabilen pek de çıkmaz. Zaten amaçları da belli...
Bu günlerde kendi üretim imkanlarımı oluşturmaya çalışıyorum. İstanbul dahilinde erişebileceğim 5160, 1060 vs. çelik kaynaklarını araştırıyorum. Tabii yine de henüz ısıl işlemden fazlasını yapabilecek bir atölye planlamıyorum. Bunun için kapalı bir atölyeden fazlası lazım. Öyle bir yer için de ayda 1000+ TL vermeye henüz uzağım. Birkaç ayda, bir şeyler üretecek ortamı ortaya çıkarmayı hedefliyorum.
arifaktas' Alıntı:Teşekkürler Sn.Kronfa
kamyon makasını temin ettim.bi demirci ocağı buldummu iş tamam.şöyle çeliğin suyunu kaçırmadan yapacak bi demirci,onu da bulurum,foruma yazarım ilgilenen arkadaşlar için..Saygılar