NK karavanlardaki şikayetleri epey inceledim.. Anladığım kadarıyla firma ve sahipleri özünde kötü insanlar değil ancak sanıyorum ki öz sermaye sıkıntısı yaşıyorlar.. Bu sebeple firma siparişi zamanında teslim edemiyor veya ücret iadesi yapmak konusunda güçsüz kalıyor.. Gördüğüm şikayetlerin geneli bu yönde.. Karavanıyla ilgili teknik vb. problem yaşayan birinin şikayetine denk gelmedim. Ancak NK karavan diğer üretici/satıcılara göre bir miktar daha ekonomik fiyatlarıyla öne çıkmış..
Öte yandan, NK, Ortiz vb. diğer birçok yerli karavan üreticisinin fiyatları standart pakette çok da ekonomik sayılmaz.. Hatta benim gibi derdi dinlenmek olan kullanıcıların ihtiyaç duyacağı donanımlar ilave edildiğinde bir avrupa karavan fiyatına denk geliyor ki ithal karavanlarda zaten bu ekstraların neredeyse tamamı standart olarak sunulmuş.. Bizim yerli üreticiler sinekliğe bile 3000 TL fiyat yazmış
)
Klima, sineklik, solar panel, kasetli wc, tente, cbe ünitesi, webasto, uydu ve tv, alko güvenlik donanımları ==> 60.000 tl (ortalama)
Yani son durumda geldiğim nokta şu :
1) 750 kg üstü standart donanımlı ve bütçemi aşmayacak türde bir karavan alıp zamanla daha kullanışlı hale getireceğim.
2) Bütçemi neredeyse üçe katlayıp yeni bir avrupa karavan alacağım.
3) Bütçeyi bozmadan ikinci el fakat donanımlı bir karavan alacağım. (ki bu ihtimalin üzerinde fazla durmuyorum)
Bu hesaplamaları yaparken bayi ve üreticilerin internet sitelerindeki fiyatları ve sarı site üzerindeki ilanları baz aldım.. Önümüzdeki haftaiçi gelecek olan fiyat tekliflerine göre güncel değerlendirmemi tekrar buradan paylaşırım..
Hayırlısı bakalım...