Cekme Karavan İle Gürcistan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhanankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,289

erhanankara

4 Teker Bedenimi 2 Teker Ruhumu Taşır...
Yer
Kaş
Dostlar 750 kg altı (kantarda tartırıp aldım 735 Kg ) faturalı Saly marka karavanım ile Gürcistan'a gitmeyi planlıyorum.Daha önce motosikletimle Gürcistan'a gectım yaklasık 2500 km yol yaptım ne gümrükte nede trafikte sorun yasamadım.
Ancak çekme karavan ile gitme konusunu arastırdıgımda kafam cok karıstı,daha önce binbir zorlukla 2 saat gümrük görevlilerine dil döküp karavanın tescile tabii olmadıgını ikna edip gecen birisini duydum.

Arkadasım Veli Erçelik'in Batum Baskonsolusu ile konusması asagıdadadır
04.07.2013
[size=12pt]Sayın yetkili, 09.temmuz.2013 tarihinde ( + -1-2 gün farkedebilir) çekme karavanım ile batum a ailecek seyehat etmeyi planlıyorum, çekme karavan ile geçiş yapabilirmiyim ? çekme karavanımın faturası mevcuttur,karavanımızı 2. el satın aldık faturası mevcuttur , faturanın arkasına satan kişi ile anlaşıp şahitlerle birlikte imzaladık ( prosodür böyle oluyormuş ) bu durumda izlenmesi gereken yol nedir. bilgi verirseniz sevinirim not : diğer araç geçiş prosodürlerini biliyorum saygılarımla [/size]

Sayın Erçelik, Sorunuz üzerine görüştüğümüz Gürcü gümrük makamları, aracınızın ruhsatı ile birlikte, karavanın ruhsatını da Gürcistan'a girişte ibraz etmeniz gerektiğini, karavanın ruhsatına istinaden araç gibi işlem göreceğini bildirmişlerdir. Gürcü makamları faturayla ülkeye giriş yapılamayacağını özellikle belirtmişlerdir. İyi günler dileriz.

Daha sonra Türk tarafı gümrük müdürlüğü ile telefon konusmasında Türk tarafı pasaportunuza kayıt yapıp gecmenıze izin verir ancak Gürcü tarafı izin vermez verse bile dönüşte problem olur karavanınız Gürcü tarafında kalır bir dahada alamazsınız denmiş.

Bu konu hakkında bilgisi olan yada daha önce Çekme karavanı ile gitmiş olanların deneyımlerını beklıyorum.

Etiketler
Ynt: Cekme Karavan İle Gürcistan

Arkadaslar son anda karar degıstırıp riske girmek istemedim ve çekme karavanım yerine yeni aldıgım Camper aracım ile Gürcistan a gittim.
Benım gördugum her türlü tescile tabii aracların Türk tarafından ve Gürcü tarafından gümrük işlemleri çok kolay ve cok hızlı sıra yok ise en fazla 5-10 dk ama Tescile tabii olmayan 750 kg altındaki karavanların sorun yasayabılecegını dusunuyorum.Çünkü yasal olarak hakkımız olsada Gümrük personeli bu konuda hiçbir bilgi sahibi degil ne Türk ne Gürcü tarafı konuyu personele izah ettim ancak onlarda ne yapacaklarını kesınlıkle bilmiyor ya gecersiniz yada kalırsınız :(

Ben daha sonra Rusya Ve Ukrayna'ya yani evime geçtim.Şunu kesinlikle söyleyebilirim ve personel ile konuştum Tescile tabi olmayan 750 kg altı karavan ile Rusya geçmek mümkün degil Rusya bu konuda çok sıkı Ukrayna da aynı sekılde bir türlü tescile tabii olmadıgı anlamıyolar kaçak iş yapmaya calıstıgımızdan süpheleniyorlar ve kendileri benim böyle bir yetkim yok deyip işin içinden sıyrılıyolar .Sunuda eklemek isterim Siz risk alıp gitmek isterseniz sizin bileceginiz iş

Yola cıkmadan 3 gün önce aldıgım Fiat Ducato Maxi aracım henüz karavan ruhsatına sahip degil ruhsatımda Kapalı Kasa Kamyonet(Panelvan)Hususi Yük nakli yazmakta.Ancak Rusya ve Ukraynada Kamyonet diye birsey yok ya kamyon var yada araba Rus ve Ukraynada benım tarz aracların Transporter Volt Ducato Crafter vb aracların ruhsatında araba yazıyor bana gümrük polisi gösterdi ve sorun cıkmıyor benımkınde ise Kamyonet yazdıgı için Kamyonlar ile aynı muameleyi gördüm her sınırda en az 4 saat sıra bekledim kantara girdim TIR söförleriyle aynı sırayı beklettiler hatta X ray cihazına bile sokmak istediler haberiniz ola

Ynt: Cekme Karavan İle Gürcistan

seneye mayıs sonu gibi çekme karavanla Avrupa turu planlıyoruz. türkiyeden italyaya feribot seferi varmı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR