Çeki Demiri Fiyatları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zaptnamumkun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61

zaptnamumkun

Yeni Üye
Merhabalar, foruma yeni üye oldum. Genellikle araştırır öyle soru sorarım ancak bu sefer gerçekten kafam karıştı. Aracıma çeki demiri taktırmak için iki farklı yer aradım. İkisi de övülen yerlerdi. Bir tanesi 28.000 fiyat geçerken bir tanesi 19.000 fiyat geçti. Gerçekten bu çeki demiri taktırma işinde bu kadar fark olur mu? Ucuz olana gitsem nelere dikkat etmem gerekir? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Etiketler
Ben de yıllar önce sizin gibi kararsız kalmıştım.. Seçimimi Alman malı Bosal'dan yana yapmıştım.. İyikide öyle olmuş çok ta memnunum..

Kullanmadığım zaman kilidine anahtarı sokup çevirip çıkarabiliyorum, sökmeli takmalı bir model.. Çıkardığımda çeki demiri hiç takılmamış gibi görünüyor..

Ama en önemlisi topuzun karavanı çekmeye uygunluğudur.. Yerli bazı firmalarda daha ilk kullanmada topuzu aşınan haşat olan hatta araçtan kopan çeki demirleri var...

Bosal markayı yıllardır kullanıyorum hiç bir aşınma olmadı, çok dikkat edin yerli üretimlerden bence uzak durun.. Kaplinin takıldığı topuzun işaat demiri olmaması gerekiyor.. Özel sertleştirilmiş bir çelik cinsi oluyor sanırım..

Antalya'da ANTMAK makine diye bir firma var google den aratın çıkar. Makine Mühendisi genç beyfendi ama adını unuttum şimdi çok yardımcı oldu, çeki demirini ondan almıştım tüm projesi felan herşeyi ile kargoyla gönderiyor.. Sonrada sanayide bir ustaya 50 tl vermiştim 6-7 kalın sayılabilecek vidalarla takılmıştı aracın altına 1 saatte işlem tamam..

Beceriniz varsa kendiniz bile takabilirsiniz.. Gelen çeki demiri sizin aracınızın modeline göre özel üretilmiş olarak geliyor.. İşlem bitince TSE gidip evrakları veriyorsunuz kontrolden geçip onaylanınca notere gidip ruhsata yazılıyor hepsi bu kadar..