Canon Eos 30v Date ve Eos 5 Karşılaştırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,907

meseregan

Silence is a Heavy Stone
Yer
Trabzon
Web
www.meseregan.com
Arkadaşlar bu ikiseçenekten birisini düşünseydiniz hangisini seçerdiniz??
Eos 30 v date, usm lens yüzünden daha ağır basıyor ama .

Bu arada Canno eos 10 D hakkında da bildiklerinizi paylaşmanızı ricaedebilirmiyim?

Etiketler
Ynt: Canon Eos 30v Date ve Eos 5 karşılaştırması

Selam,
EOS 10D ile ilgili olarak ne bilmek istiyordunuz? eger biraz ipucu verebilirseniz daha gercekci bilgi verebiliriz.. iyi gunler dilerim, reha

İlginize teşekkürler Reha Bey. Ben analogtan dijital'e geçiş aşamasındayım aslında. amacım ilk etapta çok pahalı olmayan yarı profesyonel bir makine ile başlamak, Eos 10 d nin fiyatı ikinci el sözkonusu oldugunda çok uygun. Sanırım Canonun ilk çıkardıgı dijitallerden.
Mesela Eos 10 d bady olarak alsam Analog eos 5 in objektifini kullanabilirmiyim acaba?. Dogal hayat çekimleri için uygunmudur Eos 10 d?? Bunu gibi sorular ..

Selamlar,
ilk çıktığında eos 10d almıştım.. şuanda 20D ve 40D kullanıyorum... cevaplarım..
0) Bence son derece mantıklı bir strateji..
1) Son derece sağlam bir cihaz, digital'e geçmek için en makul cihaz bence (fiyat/performans açısından)
2) 6Mpix. olmasına rağmen son derece kaliteli bir cihaz
3) Suanda kullanmakta olduğum cihazlara göre en büyük "defosu" yüksek ISO değerlerinde bozulma nispete çok ama o cihazla bile inanılmaz fotoğraflar çektim
4) EOS5'in lenslerini kullanabilirsiniz..
5) EOS 10, bugün "benim" diyen "compact digital" makinalara çok ciddi fark atar,
bence tabii.
umarım fikir verebilmişimdir, iyi günler dilerim, reha

Sanıyorum öyle :smiley: Gerçe analog makinemle armda duygusal bir bağ var Başka bir makineyi sevebilirmiyim bilmiyorum. :smiley::smiley:

Bir Nikoncu olarak, Nikon sevilir diyorum. :smiley: Ama, Canonu bilemem... :smiley:

Aslında sebebini bile bilmiyorum, haksıszlıkta yaptıgımı düşünüyorum Nikon'a, çok da fazla birlikte çalışmadan tek taraflı kara verip Canon diyorum. Affet beni Nikon :smiley: sna saygı duyuyorum:smiley:

Deneyip de Nikoncu olan bir çok Canoncu tanıyorum. :smiley: Aslında aralarında ki fark ince bir çizgi, belki de bizimkisi sadece alışkanlık. Ama, Nikonun renkleri bir başkadır, o ayrı hikaye.

Canon un renklerinde ki soft tadı seviyorum ben. Nikon ise daha despot renklere sahip.
Yumuşak kalplidir Canonum benim :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,908
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.