Canon A580 Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jargondeath Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,044

jargondeath

Kamp II
Yer
ANKARA
Sevgili Fotoğraf Üstadları Her geçen gün fotoğraf makinalarının farklı bir firma çatısı altında farklı fonksiyonları olan modelleri çıkarken. Bende bu arada takip edip ihtiyacıma ( Doğa ve aile fotoğrafları ) uygun (fiyat/performans) bir modeli tespit edip satın alma ihtyacı duydum. Ben bol ışıklı fotoğrafları seyretmeyi seven bir gezenbilir.com üyesiyim(kamp II). Artık bende fotoğrafları bol ışıklı çekip paylaşmak istiyorum. Bu konudada siz ütadlara danışmak istedim. Aşağıda özellikleri yazan makinayı inceleyip yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. Yada sizlerin tavsiye edebileceğiniz bir modelde yada markada olabilir. (fiyat aralığı 200 -250 ). Şimdiden ilgi ve akalanız işin teşşekür ederim. Kullananlar varsa onların yorumlarıda benim için kıymetlidir.

Işığınız bol olsun

Canon PowerShot A580
8.0 megapiksel çözünürlük
4x optik zum
2.5 inç (6.35 cm) LCD ekran
Easy Zoom
Optik vizör

Bulanık fotoğraflara son
Canon, yeni Motion Detection (Hareket Tespit Edebilen) Teknolojisi ile fotoğraflardaki bulanıklık sorununa yenilikçi ve akılcı bir çözüm getiriyor. Motion Detection Teknolojisi High ISO Auto modunda aktif hale getirildiğinde Yüz Tanıma Teknolojisi, mevcut parlaklık değerleri ve çekimi yapılan nesne hareketleri gibi çeşitli bilgileri topluyor. Canon A580 dijital fotoğraf makinesi bu bilgileri topladıktan sonra nesne hareketini dengelemek için mevcut ISO 80 ve ISO 800 değerleri arasından en uygun minimum değeri belirliyor. Motion Detection algoritmalarının geni bilgi girdisi ve duyarlılığı Canon’un sisteminin görüntü üzerinde gereksiz yere noise oluşumlarına yer bırakmadan bulanıklık etkisini gidermesine olanak tanıyor.

Yüz Tanıma Teknolojisi
Canon’un yeni modeline entegre etmiş olduğu Face Detection White Balance (Yüz Tanıma Beyaz Dengesi) ve Face Select & Track (Yüz Seçme & Takip) özellikleri kullanıcılara portre ve topluluk fotoğraflarının çekiminde oldukça kolaylık ve esneklik sağlıyor. Face Detection White Balance fonksiyonu daha önceki Yüz Tanıma teknolojisinde pozlama, netleme ve flaş değerlerinin ayarlanmasına ek olarak fotoğrafı oluşturan kare içerisindeki insan yüzlerinin beyaz ayarını da otomatik olarak gerçekleştiriyor. Bunu sonucunda mevcut ortam ışığı ne koşullarda olursa olsun doğal ten tonlarında fotoğraflar elde edilebiliyor. Face Select & Track ise çerçeve içerisinde seçilen bir insan yüzünü takip ederek fotoğrafın çekim anında en uygun sonuçların elde edilmesine olanak tanıyor.

Kırmızı Göz giderme
Canon ‘un yeni modellerinde Kırmızı Göz Etkisini düzeltme fonksiyonu da geliştirilmiş. Canon PowerShot A580 dijital kamerada daha önce izleme modunda düzeltilebilen kırmızı göz etkisi artık fotoğraf çekim anında da giderilebiliyor. Kamera fotoğraflarda oluşan kırmızı göz etkilerini çekim anında otomatik olarak düzeltiyor.

Otomatik netleme
Kameranın yeni AF Point Zoom özelliği deklanşöre yarım basılı iken kullanıcının otomatik netleme çerçevesini büyüterek insan yüzlerindeki ifadeleri yakından kontrol edebilmesine olanak tanıyor. Otomatik netleme performansı da geliştirilmiş. Kullanıcılar zayıf ışılandırılmış ortamlarda sorunlu olan çekimleri artık rahatlıkla gerçekleştirebiliyorlar.

TEKNİK ÖZELLİKLER
Çözünürlük:8.00 Mpixel
Maksimum çözünürlük:3264x2448
Minimum çözünürlük:640x480
Sensör boyutları:1/2.5-inch
Sensör tipi:CCD
Optik Zoom:4X
Odak uzaklığı çarpanı n/a
Geniş açı zoom (mm):35
Tele zoom (mm):140
Dijital zoom
Otomatik odaklama
Odak uzaklığı (cm): 40
Makro odak uzaklığı (cm): 5
Flaş modları:anti red-eye,auto, fill in, off slow flash
Bellek türü:SDHC Secure Digital
ISO oranı:auto, 100, 200, 400, 800, 1600
Geniş açı minimum diyafram: f2.6
Telefoto minimum diyafram: f5.5
Minimum çekim hızı (sn):15
Maksimum çekim hızı (sn):1/2000
Dahili flaş
Metrajlama:Centre weighted, Evaluative, Spot
Pozlama telafisi:-2EV - +2EV with 1/3EV steps
Beyaz ayarı:Auto, Cloudy, Daylight, Fluorescent, Manual, Tungsten
Video çekimi
Sesli video çekimi
Maksimum video çözünürlüğü:640x480
Minimum video çözünürlüğü:160x120
Kare sayısı (kare/sn):30
Ses kayıt
Optik vizör
LCD ekran boyutları:2.5-inch
LCD çözünürlüğü (piksel):115,000
Kendi kendine çekim
USB bağlantısı:USB 2.0 Hi-Speed
Video çıkışı
Resim formatı:JPEG
Pil-Batarya türü: 2x AA
Ağırlık:175g.
Boyutlar (mm):94.3x64.7x40.8

Teknik detay Alıntı : www.mavibilgisayar.com

Etiketler
Ynt: Canon A580 Hakkında Yardım

Fatih Bey merhabalar,

öncelikle bol ışıklı derken, gerçekten teknik anlamda bol ışıklı fotoğraflarımı anlamalıyız acaba ? yoksa genel tabirle, net çıksın, renkler belirgin olsun gibi kavramlaramı değinmek istediniz ?

Gezilerde çektiğimiz ve siteye yüklediğimiz fotoğraflara bakarak karar vermek biraz yanıltıcı olabilir. Çünkü çoğu fotoğraf D-SLR dediğimiz makinalarla çekiliyor. Yani kaliteleri ve çözünürlükleri kompakt makinalara göre çok daha fazla.

Özet olarak, özelliklerini yazdığınız ürün standart bir kompakt makinanın sahip olması gereken tüm özelliklere sahip.. Biraz daha bütçe ayırabilirim daha iyi fotoğraflar çekmek isterim derseniz aşağıdaki iki modeli önerebilirim.

http://www.mavibilgisayar.com/ud/6293

http://www.panasonic.com.tr/urunler/DMC-FZ18

su altı kamerası olarak ne önerebilirsiniz arkadaslar **??

Yoksa genel tabirle, net çıksın, renkler belirgin olsun değinmek istedim. Işık derken doğal aydınlıktan bahsetmek istedim. Yanlış bir anlatım olmuşta olabilir özür dilerim. Bahsettiğim konu doğal aydınlık gören fotoğrafla ne kadar kötü olursa olsun fotoğraf makinası nete yakın canlı renkler görmek.

Sorularıma karşılık verip ilgi ve alakanızı verip ararştırmanız beni memnun etti canı gönülden teşekkür ederim. Hem ekonomik koşullar nedeniyle hemde alacağım makinayı bahsettiğim üzre profesyonel olarak kullanamıyacağım için taşınabilir. bir model olan bu modeli seçtim. Eğer o rakamlara ulaşabilseydim alıcağım tek makinada nikonun d-40 6mp dslr modeli olurdu üstündede 18-55 objektifiyle. Zaten ulaşamadığım için o rakamlara sizden ricam fiyat muadili olan modeller olursa yada direk bu makina üzerine bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim.

Nikon D-40 Link : ( http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=135170549&CS_Category=_SBA_873_1662_782_4039&CS_Catalog=_FOTOGRAF___VIDEO_KAMERA&T_Category=_DIJITAL_FOTOGRAF_MAKINESI873 )

asker' Alıntı:
su altı kamerası olarak ne önerebilirsiniz arkadaslar **??

su altı için özel kameralerla ilgili fazla bilgim olmasada
http://www.fantasea.com/ linkteki ürünler arasından eminim kendi kompakt makinanıza uygun bir su altı kılıfı bulabilirsiniz.

Rica ederim Fatih Bey, bütçeniz bu makina için uygunsa gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. eminimki beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır. tavsiyem kompakt makina dahi olsa Canon yada Nikon'dan şaşmamanız yönünde. sizde zaten bu yönde bir seçim yapmışsınız. şimdiden hayırlı olsun. başka bir makina görürseniz, tekrar sormaktan çekinmeyin lütfen.

teşekkürler ömer bey ancak daha amatör ve biraz daha ekonomik bişey arıyorum kılıf işine gelince pek emin olamıyorum

Mavibilgisayarda kullan at bir fotoğraf makinası gördüm benim ilgilimi nedir diye baktım. kullan at sualtı fotoğraf makinası sizinde sorunuz akıma şimdi geldi. İsterseniz sizde bir bakın kullan at ekonomik (ekonomikliği tamamen kullanımla ilgili sanıyorum 1-2 kez için belki iyi ama çok fotoğraf için bilemiyorum. Genede üstadlar yorumlarını yaparlar ) sualtı kamerası için :

http://www.mavibilgisayar.com/ud/8718

teşekkürler fatih bey aradığım bunun gibi birşeydi alternatiflerini araştırıp bakıcam artık selamlar

Yardımı omasına sevindim. Şimdiden makinanız hayırlı olsun. Yakaladığınız kareleri paylaşmayı unutmayın ama olurmu . Hemde makina hakkındaki yorumlarla birlikte olursa daha sonraki bu konuda merak edenler olabilir aydınlık olur onlar için . Görüşmek üzere iyi günler

Sanıyorum yeni bir makina olduğu için çok fazla yorum yapılmadı. Biraz daha beklemeye karar verdim sebeplerden biri hiç yorum alamamam ve örnek fotoğraf yada resim göremememem. Artı nikon markasının yeni 7'ye yakın kompak modelle piyasaya girmeye hazırlanması. Onlarında performans ve yorumlarını artı canon un fiyatı üstündeki etkisinide merak ediyorum.

Sevgili Fotoğraf üstadları yeni bir başlıkla karşınızda olmaktansa bu konu başlığı altında canon firmasının aynı dönemde piyasaya sunduğu A590 IS modeli üzerindeki yorumlarınızıda benden esirgemezseniz sevinirim. İlginenen yani 494 kişiyede bundan sonra dahada artacaktır. Alternatif bir makina sunum yapılmış olur diye düşünmekteyim.

POWERSHOT A590 IS Yüzeysel Bilgi

• 8 Megapiksel CCD
• Canon’a özgü DIGIC III ve iSAPS teknolojisi
• Türkçe menü ile kolay kullanım
• 4x optik, 4x dijital ile birlikte toplam 16x zoom gücü
• Dijital Tele Dönüştürücü ve Güvenli Zoom işlevleri
• Kamera titremesini ve görüntü bulanıklığını ortadan kaldıran optik görüntü sabitleyici (IS)
• 9 noktalı AiAF ve tek noktadan netlik
• İnsan çekimlerinde daha başarılı netlik için Yüz Tespiti AF/AE/FE işlevleri
• Yüz Seçme ve Atlama özelliği
• Daha doğru netlik için Hareket Tespiti Teknolojisi
• İzleme sırasında kırmızı göz düzeltme özelliği
• 19 çekim modu, Renklerim fotoğraf efektleri
• VGA ve LP video kayıt seçeneği
• Sesli ve sürekli video çekim özelliği*
• 2.5” LCD ekran
• Flaşsız iç mekan çekimlerinde ve düşük ışık koşulları altında mükemmel sonuçlar veren ISO 1600
• Hızlı veri aktarımı için USB 2.0 Hi-speed bağlantısı
• PictBridge ve Baskı / Paylaşım tuşu
• Canon yazıcılarla direkt baskı imkanı

*Hafıza kartı hızı ve kapasitesine bağlıdır

Detaylı Bilgi Link : http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1805/show.html

Ben çok yakın zamana kadar Powershot A520 kullandım. Ve istisnai durumlar haricinde hiç üzülmedim.Onunla kıyasladığımda üst model olmaları sebebiyle doğal olarak hem Powersot A590 IS hem de Powersot A580 nin artıları var. Benim en büyük sıkıntım optik zoomun yetersizliğiydi ki (3x) bu iki modelde de (4x) zoom olduğunu görüyorum.Renk ve netlik hususunda Canon her zaman iyi sonuçlar veriyor.Onun dışında hangisi tercih edilirse edilsin memnun kalınacağını düşünüyorum.Çünkü özellikleri hemen hemen aynı.Ama fiyat sorun olmayacaksa ben çekim hızı önceliğinden ötürü Powershot A590 IS derim.

bugün teknosa da baktım bu tek kullanımlık kodaklara 27 poz var fiyatıda 5ytl ancak su altı diye bi yazı göremedim o yüzden almadım ama yarın gidip birdaha bakıcam

Üstadım soruma göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya çok teşekkür ederim. Forma aynı başlık altında A590 IS hakkında soruyu yazıp yorumları beklerken. yada yazmadan önce Satıcı firmayı arayıp bir görüşme yaptım. Bu iki makina arasında diğeri kullanmadım ama. satıçı tarafından öne çıkarılan farklar.

1. A590 da bulunan manuel modlar. Sizin ayarlara karışmanıza izin veriyor olması.
2. Hareketleri imgeleri çekerken kolaylık sağlaması açısından IS ( image stabilizer) özelliğinin bulunması. ( Bu özelliği kullanmam diyenler olabilir. Benimde ilk makinam olması sebebi ile kullandıkca farkettim. Araç hareket halinde cam açık çektiğim fotoğraflardaki bulanıklık ve Uzayan yüzlere son veren bir sistem.
3. Bunlar için ödediğiniz fiyat farkı aldığınız firmaya göre 50 ila 60 YTL arasında değişmekte.

Makinayı aldım masaf kısmının bittiğini düşünürken standart almam gerekenlerin ( 2 GD Kingston Sd kard + 2 Adet Üstünde büyük harflarle 2700 yazan fakat bu rakamların serisi olduğu. Sonradan ufak harflerlede önemli kısmının 2600 mah okuduğum ve öğrendiğim GP piller ( Kitapçığında 2500 tavsiye ediliyor ) + Ataba 908 desarj - sarj özelliğine sahip araç kitli 4lü sarj cihazı . Toplamı 50 YTL civarında tuttu azalada bilir rakam çoğalada bilir ama acil standart ihtiyaçlardı bence . bitti zannetmeyin kullanıkça eksiklerinizin sayısı artıyor. Sarj kiti tatil durumlarında doğal ortamda lazım ne zaman ekranda pil zayıf mesajının çıkacağı belli olmuyor.

Şu an daha tam olarak bütün fonksiyonlarına ve özelliklerine hakim olamasamda CANON A590IS modelini tercih ettim. www.Edessa.com.tr sitesinden adreslerini aldığım firmaya gidip. Makinayi yakından görüp bilen ve kontrol edilmesi gereken noktaları kontrol edip satın aldım.

Gene bu başlık altındada bu makinayla amatör makro çekimlerimi ( Sizden örneklerini görüp heveslendiğim ) ve manzara fotoğraflarını paylaşmayı düşünüyorum. Belki bu konu başlığı altında sorularına cevap arıyanlara aydınlık olur diye. Herkese sevgiler saygılar. Hayırlı Ramazanlar dilerim.

Yeni makinenizi güle güle kullanın.Fotoğraflarınızı bekliyorum.
Bol fotoğraflı günler dileğiyle...

SON KONULAR - FORUM