Canon 7D ve muadilleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sciencepeople Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,028

sciencepeople

Kamp III
Yer
Ankara
Merhaba;

Yaklaşık bir sene kadar nikon d40 kullandım ve makinamı sattım.Şimdi görece daha kaliteli bir makina alacağım kararım şimdilik canon 7d oldu.Makinayı ingiltereden alacağım türkiyedeki uç fiyatlardan dolayı.Özellikle tercih sebeplerimden birtanesi video özelliği ve genelde dağa götüreceğim için sağlamlığı makina hakkında ne düşünüyorsunuz ? Acaba nikondaki muadili nedir ?

Etiketler
Ynt: Canon 7D ve muadilleri

7D, Canon olması haricinde güzel bir makinedir : ))) Nikon'daki karşılığı D300 veya D7000 olabilir...bunlar da güzel makinelerdir. Ergonomik olarak hangisi elinizde daha rahat hissettiriyorsa onu alın derim ben...gerisi hikaye

Canon EOS 7 D'nin bir avantajı da suya karşı bir miktar dayanıklı olması.

Yani hafif çiseleyen yağmurda objektifinizde destekliyorsa aralıklı olarak kullanabilirsiniz.

Bu tarz makinaların hemen hemen hepsi aynı özelliklerde benim için en önemli konu dayanıklılık çünkü makinayı çoğu kez dağda kullanacağım.Ondan dolayı bu makina tercih sıralamamda en üst sırada

Dayanıklılık tamamda bende dağcılık yaptım, eğer darbe dayanıklılığı diyorsanız makine dayansa bile ya objektif kırılır ya da düzgün çalışmaz flu çeker.

Mesleğimde fotoğrafçılık bir kaç kere başıma geldi düşme durumları çok şanslı değilseniz sorun yaşarsınız malzeme darbe aldığında.

Kış dağcılığı derseniz zaten pili çoğunlukla vücuda yakın yerde taşımak lazım erkenden pil bitmemesi için.

Ben Canon sever biriyim, profesyonel fotoğrafçıyım. İlk önceliğiniz dayanıklılıksa zaten Nikon body ler her zaman daha dayanıklıdır, en üst seriler dışında. Canon 1D MK3 gibi makinelerde ise dayanıklılık eşitlenir.

Ama hiçbirisi aşırı yağı, aşırı soğuk ve yüksekten düşmeye dayanmaz. Özellikle objektifler.

Ama kısmen bazıları daha iyidir.

Dağcı olsaydım bu tip makineler yerine tamamen bu iş için üretilmiş herşeye dayanıklı compact modelleri tercih ederdim.

Zaten alacağım makinayı kaya tırmanışlarına götürmeyeceğim sadece dağlara giderken,7D bildiğim kadarıyla büyük fotoğrafçıların geribeslemeleriyle oluşmuş antarktikada denenmiş olduğunu duydum yani soğuk ve ekstrem koşullara dayanıklı olduğunu okuduğum kadarıyla biliyorum.Birde full hd video olayı ve lenslerin görece fiyatlarının uygun olması beni bu makinaya yönlendirdi.

Eger sizin için HD video çekim fotograftan da öncelikli ise Canon tavsiye ederim.Gerçekten Canon bu konuda bir gömlek daha üstün.

Dagda bayırda pahalı makinanın başına bir şey gelse..üzülürsün. ;D ben olsam dedigim gibi video ön planda ise ve lenslerin de canona göre almışsan canon 550 D yada canon 600d almanı tavsiye ederim.

yok lenslerin nikon agırlıklı varsa..D7000 tavsiye ederim.yada bir alt modeli olan D5100

Ben Nikon D7000 kullanıyorum.

Linkteki makinalar orjinalmiş baya yeni gördüm...Şimdi makinayı dağda kullanacağım derken şehirde kullanmamaya yemin falan etmedim aksine tırmanışlar haricindede gittiğim heryere makinamı götürürüm. yaptığım spor o olunca giderken yanıma alırım diye düşünmüştüm ona göre sağlamlık vs.konusunu ön planda tuttum.Çünkü oralarda fotoğraf çekmeyi çok seviyorum.Hatta bir belgesel hayalim bile var görüntü oluşturabilirsem.Normalde benim önceki kompakt ve dslr makinamda nikondu yani nikoncu sayılabilirim ama bu makinanın gövdesi,shutter sesi ve özelliklerinden dolayı çok hoşuma gitti.Birde hani önemli olan hep lens denir,bu alacağım makinanın 5100'den 550d'den ziyade d7000,7d,d300s gibi üst sınıf olmasını tercih ediyorum çünkü lenslerimi ona göre dizeceğim ve şu özelliği bana yetmiyor diye değiştirmek istemiyorum çünkü d40'ta azda olsa ne istediğimi gördüm.

Şimdi ister şehirde, ister dağda kullanın...D300 ve üstü boyutlardaki makineler bir süre sonra ağırlığı ve boyutları nedeniyle kısıtlayıcı hale gelmeye başlar. Ben yıllardır D200 ve D300 kullanıyorum, gerçekten dağa gitsem yanımda taşımak istemem. objektifi vs ile birlikte en az 2 kiloluk bir ağırlık ediyor. Bu bakımdan Tempus'un önerileri çok daha mantıklı. Dağa bayırda boynunuza asıp unutabileceğiniz bir makine, şehirde de kullanabilirsiniz...

Yok ben dslr istiyorum derseniz de, D90 veya Canon 550D / 600D hem boyut/ağırlık olarak, hem de kalite olarak sizi oldukça tatmin eder (D90'ın videosu var mı hatırlamıyorum...). Onun yanına bir de ultra hafif bir tripod alırsanız, inanın en kaliteli, en güzel fotoğrafları çekebilecek bir setiniz olur. D90'da video yoksa, Canon'a geçiş yapıp 600D gibi bir makine de alınabilir.

Bu arada D300s'ten uzak durmanızı öneririm, eski bir teknolojinin üzerine video eklemekten başka hiç bir özelliği yok. Dediğim gibi boyut/ağırlık olarak da sizin amacınıza pek uygun olmayacaktır.

Eğer su/yağmur dayanıklılığı istiyorsanız da, Nikon'un nerdeyse her modeli için silikon kılıflar var. Hem suya (sualtına değil tabii) , hem de ufak darbelere karşı çok iyi bi koruma sağlıyor.

Size önereceğim set; D90 boyutlarında yeni model bir Nikon veya Canon, sililkon kılıf, polarize filtre (yer kaplamaz, manzara çekimlerinde işe yarar) ve ultrahafif bir tripod.

Tabii bu "ben olsam napardım" sorusunun cevabı...seçim her zaman sizin

Maalesef kendimi zorlamama rağmen 7D alamıyorum.Şu anda Canon 60D ve Nikon D7000 arasında gidip geliyorum tavsiyeleriniz benim için önemli.

60D'yi şahsen pek tavsiye etmem. Çünkü çok büyük bir makine. D7000 hem D300 ile D90 arasında bir boyutta, hem de film çekerken full time focus yapabiliyor. (birçok dslr yapmıyor). O yüzden benim son tavsiyem D7000 olur.

Ha bi de kendinizi zorlamanıza gerek yok, bu makinelerin arasındaki kalite farkını normal bir göz ayırt edemez. Yani hangisini aldığınızın pek de önemi yok. İçiniz rahat olsun...

D7000 - 132x105x77mm ve 780 gram
60D - 145x106x79 ve 755 gram

: )) yani evet D7000 daha küçük...ama sadece 1cm daha küçük ve 50 gram daha ağır. Yani boyut ve ağırlık farkı da göz ardı edilebilir bence bu durumda.

aslında 7d nın nikonda karsılığı yok gibi 7d doğa tutkunları için dediğiniz gibi bir videosunu izlemişdim kutuplarda buzun içinde bile calısabılıyor
toz ve su yalıtımı mevcut ve tamamen magnezyum kasadır
nikonda ki en yakın arkadası ise body malzemesı olarak d300s olabılır ama teknoljisi daha eskidir

60 d ise daha nazik bir makıne ben kullanıyorum doğa olayına pek gelmez ama 50 d de magnezyum body tavsiye edebilirim hemde malıyeti ucuzdur
ama video cekemezsınız

SON KONULAR - FORUM