Ynt: Canon 7D ve muadilleri
Şimdi ister şehirde, ister dağda kullanın...D300 ve üstü boyutlardaki makineler bir süre sonra ağırlığı ve boyutları nedeniyle kısıtlayıcı hale gelmeye başlar. Ben yıllardır D200 ve D300 kullanıyorum, gerçekten dağa gitsem yanımda taşımak istemem. objektifi vs ile birlikte en az 2 kiloluk bir ağırlık ediyor. Bu bakımdan Tempus'un önerileri çok daha mantıklı. Dağa bayırda boynunuza asıp unutabileceğiniz bir makine, şehirde de kullanabilirsiniz...
Yok ben dslr istiyorum derseniz de, D90 veya Canon 550D / 600D hem boyut/ağırlık olarak, hem de kalite olarak sizi oldukça tatmin eder (D90'ın videosu var mı hatırlamıyorum...). Onun yanına bir de ultra hafif bir tripod alırsanız, inanın en kaliteli, en güzel fotoğrafları çekebilecek bir setiniz olur. D90'da video yoksa, Canon'a geçiş yapıp 600D gibi bir makine de alınabilir.
Bu arada D300s'ten uzak durmanızı öneririm, eski bir teknolojinin üzerine video eklemekten başka hiç bir özelliği yok. Dediğim gibi boyut/ağırlık olarak da sizin amacınıza pek uygun olmayacaktır.
Eğer su/yağmur dayanıklılığı istiyorsanız da, Nikon'un nerdeyse her modeli için silikon kılıflar var. Hem suya (sualtına değil tabii) , hem de ufak darbelere karşı çok iyi bi koruma sağlıyor.
Size önereceğim set; D90 boyutlarında yeni model bir Nikon veya Canon, sililkon kılıf, polarize filtre (yer kaplamaz, manzara çekimlerinde işe yarar) ve ultrahafif bir tripod.
Tabii bu "ben olsam napardım" sorusunun cevabı...seçim her zaman sizin