Canon 5D MarkII

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berksito Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,526

berksito

Gezenbilir Fotoğraf Grubu
Yer
İstanbul
Web
www.berksarac.com
Canon 5D'nin veliahtını duyurdu... 5D Mark II full hd kalitesinde video kaydı da yapabiliyor.

Özellikler:

New 21.1 Megapixel CMOS sensor with improved EOS Integrated Cleaning System (E.I.C.S.)
New Full HD 1080 resolution movie recording
3.9 frames per second continuous shooting
High performance DIGIC 4 providing superb image quality
Maximum 310 large JPEG images in a single burst with a UDMA card
3.0” VGA (920k dots) Clear View LCD
ISO 100-6400 (expansion from 50 up to 25,600)
9 AF points + 6 Assist AF points

canon-5d-markii.jpg

canon-eos-5d-markii.jpg

Etiketler
Ynt: Canon 5D MarkII

Neden d-slr makinede video çekimi tarzında bir özellik ekleniyor anlamıyorum. Sırf farklı müşteri potansiyeli çekmek için ayıp ediyorlar :smiley:

Mezzy' Alıntı:
Neden d-slr makinede video çekimi tarzında bir özellik ekleniyor anlamıyorum. Sırf farklı müşteri potansiyeli çekmek için ayıp ediyorlar :smiley:
Aslında bende çok takıldım bu konuya Mustafa, ama düşünsene balık gözü ile çekilmiş bir videoyu, çok değişik olabilir...
yine de video özelliği eklemek demek başka şeylerden çalmak demek bana göre.

Sırf iso performansı için alınabilir. Benim 5D'nin High (3200) iso performansı iyiydi. Muhtemelen 6400 ve üstü performans da iyi olurki koymuş adamlar. Bir de şarj ve pilin tekrar şarj edilme performansını gösteriyor. Bu da önemli bir özellik. Megapixel önemli değil şimdilik. 12mp zaten 35mm film performansına denk geliyor. Açıkçası şimdilik fazla birşeyi cezbetmedi beni. He tabi Digic4 kullanıyor. Normal 5D'ler Digic2 kullanır. Digic3'lerdeki kaliteden sonra Digic4 kalitesini merak etmiyor da diilim :smiley:

specsview-001.jpg

Şurası bir gerçek ki artık dijital fotoğraf makinelerinde yaşanan rekabet PC dünyasından çok daha gergin ve soluksuz takip ediliyor. İnsanların fotoğrafa olan tutkusu, ceplerindeki sınırlı para ve kalite düşkünlükleri bir araya gelince her yeni model heyecanla bekleniyor. Özellikle dünya dijital fotoğraf makinesi pazarının yüzde 90′ınını elinde tutan Canon ve Nikon "taraftarları" her yeni modelin lansmanında bir gol sevinci yaşıyor ya da üzüntüyle maçı terk ediyor. Tabii bu bahsettiğim karşılıklı gol atmalar sadece dijital single reflex lens (DSLR) fotoğraf makineleri için geçerli.

Geçtiğimiz yıl içerisinde 40D yarı profesyonel DSLR fotoğraf makinesi dışında kayda değer bir atak yapmayan Canon, baş düşmanı Nikon'un birbiri ardına çıkarttığı modeller karşısında seyirci kaldı. D60 giriş seviyesi makinesinin ardından Nikon'un özellikle 1 Temmuz'da lansmanını yaptığı D700 modeli Canon'a yönelik çok ciddi bir saldırıydı. 12 MP'lik CMOS sensöre sahip bu full frame fotoğraf makinesi (35 mm'lik filme eşdeğer), özellikle CCD sensördeki kumlanma eleştirilerine verilmiş bir yanıttı. Dahası 22 Ağustos 2005 yılından bu yana yarı profesyonel ve profesyonel segmentin arasındaki 5D modeliyle Canon'un tahtına indirilmiş en büyük darbeydi. Artık Nikon da D700 ile profesyonel savaşlarına 3.000 dolarlık satış fiyatıyla katılmıştı.

Nikon bununla da yetinmedi. İki hafta önce 27 Ağustos'ta "biz sadece fotoğraf makinesi üretiyoruz" sloganıyla Canon'a tutuculuğuyla hep karşı duran bu marka ilk kez çırakttığı D90 modelinde video çekimini olanaklı kılarak tüm dünyayı şaşırttı. D80′nin gönüllere taht kuran başarısı (ki bu yarı profesyonel seviyede Canon 5D'den bile güçlü bir modeldi aslında) D90′la bir adım öteye taşınmıştı.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/konu/inceleme-Canon-dan-EOS-5D-Mark-II_8782.html

Canon, EOS 1Ds Mark III'ü çıkartalı tam bir yıl olmuştu. Oysa dar bütçeli amatörlerin gözü hep 5D'nin halefindeydi. Beklenen bugün itibariyle gerçekleşti. Canon EOS 5D Mark II, tam 21 megapiksel ve 1080p video çekimiyle dünyayı salladı.

50-25.600 ISO'luk canavar, saniyede 3,9 kareden 13 RAW karesi çekebiliyor ve daha da kötüsü full frame. Livewiev gibi ufak detayları saymaya bile gerek yok.

Özelliklerine yakından baktığımızda sensör 36 x 24 mm EOS 1-Ds Mark III temelli, EF lens destekli (EF-S lensler full frame'lerde desteklenmiyor), 14 bit'lik DIGIC 4 işlemciye sahip, 9 noktadan TTL oto fokus yapabiliyor.

Diyafram değerleri çok ilginç: f/1-f/91 aralığında destek sağlıyor. Makinede ayrıca otomatik ISO ayarlama özelliği var. Ve belki de kimileri için eksikliği en çok hissedilen şey makinede gerçekleştirilmiş: Makine otomatik modda RAW da çekebiliyor.

3 inçlik monitöründen pilin durumunu ve şarj yeteneğini takip edebiliyorsunuz. Body magnezyum alaşımlı ve 5D ile hemen hemen aynı. LCD panelde Canon standartlarında bir sapma yok.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/konu/inceleme-EOS-5D-Mark-II-Canon-EOS-5D-Mark-II_8782_4.html

şu an kullandığım makina, herşeyinden çok memnunum 5D biraz yarım bir makina idi bu tam olmuş
:smiley:

Yarım derken İso en fazla 3200 olmasından başka yarımlığı yok gibi :smiley: Yoksa megapixel falan artması ya da video çekmesi beni enterese etmiyor. Bi de Digic4 sensör olmasının renklere etkisi olabilir.

yok benim kastettiklerim daha çok makinanın menüleri, menü geçişleri, zor ışık şartlarında verdiği tepkiler, objektif uyumluluğu, kontrast ve keskinlik gibi faktörler.

5D yi çok seviyordum ilk çıktıgından bu güne kullandım bir sürü iş çektim hiçbir sorunlada karşılaşmadım ama mk2 yi kullanınca hah şimdi olmuş dedim.

5 D'de kenarda oluşan kararmayı önlemişlermi?
LCD hissi nasıl? 10 D'den sonraki modellerde hep lcd içinde zoom in yapınca dağılma dolayısıyla çekilen fotoğrafın keskinliğini kestirememe sorunu vardı.

köşe kararması problemi eskidende filmli makinelerde olan bir problemdi, ama crop faktörlü dijitallere alışmış ve onlardan 5D ye geçenleri fazla şaşırtmıştı 5D deki köşe kararması. makinadan kaynaklananda cok az bir faktör olsa bile genelde özellikle açık diyafrmalı objektiflerin ve gneiş açıların problemidir.

buna rağmen 5D mk2 de yeni bir sistem koymuşlar ve canon optikleri makina tanıyor ve her optiğin kendi özelliklerine göre hatalarını düzeltiyor. dolayısı ile köşe kararmsaı sorunuda büyük ölçüde azaltılmış

lcd si çok daha iyi 5D ye göre dediğinize benzer hiçbir sorun yaşamadım zoom ladığımdada gayet keskin ve detaylar görünüyor.

Bence Canon 24-105 var. Özellikle 24mm çektiğimde ve çok çok kontrastlı bir yer çekmişsem hafif bir kararma oluyor. Bi de 10-20 lenslerde oluyor. Dediğiniz gibi geniş açı lenslerde oluyor. Bu objektif tanıma olayı iyi olmuş. Nikonlarda olan bir özellikti. Çoğu zaman da gerekiyordu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR